Sladke rdeče češnje

V skupini malčkov vrtca Ljutomer, smo si zadnji mesec obarvali rdeče, saj smo se ukvarjali s tematskim sklopom Rdeče češnje rad-jem... Naučili smo se ljudsko izštevanko, jih prinašali od doma, se sladkali z njimi in se pogovarjali o rdečem sadju: jagode, ribez, maline...

petek, 14. junij 2013 ob 14:25

Veseli dopoldan še pred počitnicami

Petkov dopoldan, 14. junija, je bil idealen za aktivnosti na prostem. To so na najbolj primeren način izkoristili v radenskem DOSOR-ju, tamkajšnjem vrtcu ter v Društvu upokojencev. Na travniku domskega dvorišča DOSOR-ja so namreč pripravili enkratno medgeneracijsko druženje.

petek, 14. junij 2013 ob 14:19

»S pesmijo in plesom poletju naproti«

Prijetno popoldansko druženje je otroke, starše in vzgojiteljice vrtca Mala Nedelja približalo še korak bliže poletnemu času. Zaključna prireditev je potekala pod sloganom »S pesmijo in plesom poletju naproti«.

petek, 14. junij 2013 ob 14:11

Številni vlomi v stanovanjske in počitniške hiše

V sredo, 12. junija, med 10 do 14.30 uro, je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo v Bresnici. Z granitno kocko je zlomil okno kopalnice in nato preiskal vse stanovanjske prostore. Iz spalnice je odtujil dve denarnici z drobižem.

petek, 14. junij 2013 ob 07:043

Zaključno kolo prleške judo lige za najmlajše

V nedeljo, 9. junija, je v ŠIC Ljutomer, potekalo še zadnje oziroma 4. kolo prleške judo lige za najmlajše 2013. V letošnjem letu je v prleški judo ligi tekmovalo kar 111 otrok, letnikov rojenih od 2002 do 2006. Treba je poudariti, da je med otroci in njihovimi starši, vedno več zanimanja za to vrsto borilne veščine.

četrtek, 13. junij 2013 ob 22:13

Škof dr. Jožef Smej blagoslovil obnovljeno kapelo in nadstrešek na kapeli v Renkovcih

Pred 80 leti so verniki iz Renkovcev v župniji Turnišče zgradili kapelo, ki je posvečena Srcu Jezusovemu. Kapela stoji pri vaškem pokopališču in je pravi sakralni biser vasi. Skrb za kapelo je v pristojnosti Društva Srca Jezusovega Renkovci.

četrtek, 13. junij 2013 ob 21:45

Rogljički z marmelado in orehi

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je enkrat mesečno organizirana kuharska delavnica, ki jo v okviru tradicionalnega dobrega medsebojnega sodelovanja med Društvom upokojencev Radenci in tem domom izvaja upokojena učiteljica praktičnega pouka gospodinjstva Ida Mir. Pred upokojitvijo je poučevala na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Radencih. Tako je letošnja junijska dopoldanska kuharska delavnica, ki je bila izvedena 12. junija, nosila naslov »Marmeladni in orehovi ...

četrtek, 13. junij 2013 ob 14:17

Gasilci iz Trnja bogatejši za novo gasilsko vozilo

Gasilska zveza Črenšovci, ki je povezovalni člen šestih gasilskih društev, pri čemer dokaj tesno sodelujejo z gasilci iz Prlekije. Obmurska gasilska društva Gornja, Dolnja in Srednja Bistrica, ki posedujejo vodno reševalne čolne pri reševanju ob nesrečah na reki Muri, deluje že vrsto let na požarno preventivnem področju ter zagotavlja varnost vseh občanom občine Črenšovci ter širše.

četrtek, 13. junij 2013 ob 14:00

Veronika Heric državna podprvakinja v teku na 300 m

Najprej sem se udeležila šolskega tekmovanja v atletiki, ki je bilo v Ljutomeru. Odločila sem se, da grem tekmovat na 300m. Tam sem imela najboljši čas in uvrstila sem se na področno tekmovanje v Mursko Soboto. Tudi tam sem dosegla odlično prvo mesto.

četrtek, 13. junij 2013 ob 08:34

Ljutomerski bazen se odpre v soboto

Letošnja kopalna sezona v Ljutomeru, se prične v soboto 15. junija. Dnevni obratovalni čas je od 9. do 20. ure, oziroma v odvisnosti letnega časa. Začetek kopalne sezone bo predvsem odvisen od ustreznih vremenskih razmer: temperatura zraka nad 20 stopinj in temperatura vode vsaj 22 stopinj. Če ta pogoj na dan otvoritve ne bo izpolnjen, se otvoritev kopalne sezone ustrezno zamakne. Prvi dan bo vstop prost.

sreda, 12. junij 2013 ob 20:40