Dijaška izmenjava z gimnazijo na Dunaju

V okviru letošnjega praznovanja 50. obletnice gimnazije v Ljutomeru in 200. obletnice rojstva Franca Miklošiča, po katerem nosi ljutomerska gimnazija ime, so dijaki 2.a razreda s profesoricama Anico Šimonka in Gito Fras od 6. do 8. junija obiskali uršulinsko gimnazijo na Dunaju.

nedelja, 9. junij 2013 ob 21:20

Boris Pahor, Državljan Evrope 2013, postal tudi častni občan Sv. Jurija ob Ščavnici

Akademik Boris Pahor, ki bo avgusta dopolnil 100 let, je v petek v Kocbekovi dvorani na posebni slovesnosti prejel naziv »častni občan Občine Sv. Jurij ob Ščavnici«.

nedelja, 9. junij 2013 ob 10:10

Vinski in kulinarični užitki na 11. Salonu Jeruzalem

Pretekli konec tedna se je na Dvorcu Jeruzalem odvijal enajsti Salon Jeruzalem, kjer so vinarji ter predavanja kulinaričnih in vinskih mojstrov poskrbeli za bogat program in zanimivo obsalonsko dogajanje. Drugo soboto v juniju se tradicionalno ljubitelji dobrega od blizu in daleč podajo na vinsko kulinarično uživanje v osrčje ene najlepših vinorodnih krajin Evrope. Vinarji so jih tudi tokrat pričakali s ponudbo najboljšega iz njihovih kleti.

nedelja, 9. junij 2013 ob 08:309

Letalske akrobacije na soboškem letališču

Dvajset akrobatskih letalcev te dni v Rakičanu trenira za Red Bullova Air Race tekmovanja. V Aeroklubu Murska Sobota pa so ponosni, da so kot enega od organizatorjev treningov pred letošnjim tekmovanjem izbrali ravno njih, saj treninge večinoma prirejajo v velikih svetovnih mestih, nekateri pa tekmovanja celo primerjajo s Formulo 1.

sobota, 8. junij 2013 ob 22:26

Ogled živali na kmetiji Nushol

V mesecu aprilu smo na kmetiji Nushol obiskali oslička, tokrat pa kot smo bili dogovorjeni z gospo Mojco, smo si na kmetiji ogledali še druge živali. Ogledali smo si konje, pse, zajčke, ovce in kokoši, katere sta nam razkazali hčerki gospe Mojce, Janica in Kristina. Deklici obiskujeta vrtec na Stari Cesti, zato sta bili zelo veseli, da smo jih obiskali. Omenjene živali so si otroci lahko pobližje ogledali, jih pobožali in hranili.

sobota, 8. junij 2013 ob 22:19

Polanski Pücki so kosili kot nekoč

V okviru Društva ŠTRK Velika Polana deluje sekcija Polanski Pücki, ki je v soboto, 8. junija na travniku pri Mali Polani v občini Velika Polana pripravila prikaz košnje trave na tradicionalno kmečki način.

sobota, 8. junij 2013 ob 22:11

Par štorkelj na gasilski sireni v Zgornjem Krapju

Gasilsko društvo Zgornje Krapje, ki je bilo ustanovljeno leta 1897, v Prlekiji, ki spada pod okrilje Gasilske zveze Ljutomer, je gasilstvo v tem obmurskem kraju postavil v zibelko »oče« gasilstva v Prlekiji, Josip Karba.

sobota, 8. junij 2013 ob 22:03

Slovenske letalke gostijo pilotke iz Evrope

Društvo slovenskih letalk, ki letos praznuje 25 let delovanja, je v času od 7. do 9. junija 2013, gostitelj letošnjega kongresa evropskega združenja pilotk (FEWP - Federation of European Women Pilots).

sobota, 8. junij 2013 ob 19:28

Jeričevi dnevi v Dokležovju

Letos mineva 122 let odkar se je v Dokležovju v župniji Dokležovje in občini Beltinci rodil duhovnik Ivan Jerič. Tako so Društvo prijateljev mladine Dokležovje, Krajevna skupnost Dokležovje, občina Beltinci in župnija Dokležovje pripravili Jeričeve dneve, ki so bili posvečeni narodnemu buditelju, kanoniku, Maistrovemu borcu in generalnemu vikarju za Prekmurje.

sobota, 8. junij 2013 ob 16:34

Pomladni motivi na slikah

Letošnje že druge likovne kolonije v Domu pod gorco v Mariboru, ki je bila izvedena v dneh od 24. do 26. maja, se je udeležilo 20 slikark in slikarjev iz tega obdravskega mesta, kot tudi iz bližnjih in daljnih krajev. Ker je prav tedaj bila tokratna pomlad v največjem razcvetu, so tudi na slikarskih platnih prevladali pomladni motivi: pomladno cvetje, pomladna tihožitja, pomlad v okolici Doma pod gorco ter tudi abstraktni motivi pomladi.

sobota, 8. junij 2013 ob 16:25