»Tornado« v Bunčanih

V soboto, 8. junija, so vaščani v Bunčanih opazili zanimiv pojav - zračni vrtinec, ki se je na travniku sredi vasi dvignil nekaj deset metrov v zrak in s sabo ponesel suho travo, ki je bila na travniku.

ponedeljek, 10. junij 2013 ob 19:003

Gasilska veselica PGD Trnovci

Trnovski gasilci znova vabijo na tradicionalno veliko gasilsko veselico, ki bo 15. junija 2013 v Trnovcih. Za dobro vzdušje bo skrbel ansambel Zlatih 6. Organizatorji bodo poskrbeli za jedačo in pijačo, pripravljajo tudi bogat srečelov.

ponedeljek, 10. junij 2013 ob 18:25

Iva Gabor in Ana Šterman tretji v državi

V Radomljah je potekalo državno prvenstvo v tenisu za dekleta do šestnajst let. V kategoriji dvojic sta skupaj igrali Iva Gabor (TK Jakopina ) iz Kroga, katere trener je Jernej Jakopina in Ana Šterman (Teniška sekcija Ljutomer) iz Banovcev, ki jo trenira Sašo Fišinger.

ponedeljek, 10. junij 2013 ob 14:24

Starogorski Oldtimerji bogatejši za dve novi vozili

Čudovito, pravo poletno vreme, je nagradilo potrpežljive in vztrajne člane starogorskega Društva za ohranjanje tehnične, kulturne in premične dediščine Oldtimer, saj jim je po dveh preložitvah v nedeljo, 9. junija, uspelo izvesti 9. traktorsko srečanje in sejem rabljene opreme.

ponedeljek, 10. junij 2013 ob 13:371

Poslanska skupina DeSUS na delovnem obisku v Pomurju

V ponedeljek, 10. junija, se na delovnem obisku v Pomurju mudi poslanska skupina Demokratične stranke upokojencev Slovenije (DeSUS). V okviru delovnega obiska se bo skupaj z ministrom za zdravje Tomažem Gantarjem srečala s predstavniki zdravstvenih zavodov iz Pomurja, Spodnjega Podravja in Lenarta. Tema srečanja bo aktualna problematika na področju zdravstva v Republiki Sloveniji.

ponedeljek, 10. junij 2013 ob 11:00

Ljutomer ob zmago v zadnjih minutah, Veržej blizu prvaka

V 3. SNL - vzhod, je Avto Rajh Ljutomer, v soboto, 8. junija, odigral tekmo 25. kroga proti ekipi Čarda iz Martjancev. Čardi je v zadnjih minutah uspelo izenačiti, tekma pa se je končala z rezultatom 1:1.

ponedeljek, 10. junij 2013 ob 10:52

V avtomobilu državljana Romunije odkrili skrite puške

V nedeljo, 9. junija, malo pred 6. uro zjutraj, so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe PU Murska Sobota na avtocestnem počivališču Dolinsko zaustavili in kontroliralo osebni avtomobil, ki ga je vozil 27-letni državljan Romunije.

ponedeljek, 10. junij 2013 ob 10:51

Osrednja slovesnost ob 200-letnici rojstva Franca Miklošiča

V soboto, 8. junija, je v Radomerščaku pri Miklošičevi rojstni hiši, potekala osrednja slovesnost ob 200-letnici rojstva našega rojaka, jezikoslovca dr. Franca Miklošiča.

ponedeljek, 10. junij 2013 ob 00:259

Obeležili obletnico smrti pisatelja Miška Kranjca

V soboto, 8. junija, je bilo v občini Velika Polana nadvse slovesno, kajti Društvo ŠTRK Velika Polana in občina Velika Polana sta pripravili dan odprtih vrat Kranjčeve domačije pisatelja Miška Kranjca, ki se je rodil leta 1908 v Veliki Polani. Minilo je torej 30 let od njegove smrti, ki se je v literarno zgodovino zapisal kot pričevalec malega človeka iz Prekmurja.

nedelja, 9. junij 2013 ob 23:25

Duo muzikanta Šarkezi iz Gomilic

V teh poletnih mesecih je v župniji Turnišče vsako nedeljo v drugi vasi vaško proščenje, na katerem se ljudje radi zbirajo. Najprej se zberejo pri svetih mašah pri vaških kapelah, nato pa obiščejo svoje znance in sorodnike po družinah.

nedelja, 9. junij 2013 ob 23:18