51-letnik nezakonito posedoval več kosov orožja, nabojev in druge opreme

Policisti Policijske postaje Ptuj, so z zbiranjem obvestil prišli do informacije, da 51-letni moški iz okolice Ptuja poseduje večjo količino orožja, za katerega posest nima ustrezne listine ter tako v torek, 19. februarja, na podlagi odredbe Okrožnega sodišča na Ptuju opravili hišno preiskavo na njegovem domu.

četrtek, 21. februar 2013 ob 14:371

Prihajajo Žalujoči ostali

"Režiser Roman Marič je odlično prevedel Nušičevo komedijo v prleščino, kar daje igralcem oporo v živosti in prepričljivosti interpretacije. Komedija je zelo dinamična, zabavna in aktualne vsebine, celo bolj aktualne, kot se zdi na prvi pogled. Kaže presežke v masovnih prizorih, kar je znak odličnega razumevanja gledališkega prostora in njegovih zakonitosti...." je med drugim zapisala selektorica za gledališče, Mojca Redjko.

četrtek, 21. februar 2013 ob 13:55

V Slamnjaku se je sprožil manjši zemeljski plaz

V torek, 19. februarja, ob 20.39, se je v Slamnjaku sprožil manjši zemeljski plaz za stanovanjsko hišo. Kamenje je s pobočja začelo padati na cesto ter udarjati v steno stanovanjske hiše. Pristojne službe so postavile zaščitno mrežo in ustrezno prometno signalizacijo.

sreda, 20. februar 2013 ob 19:06

Na 63. občnem zboru PGD Gresovščak izvolili novega poveljnika

Člani PGD Gresovščak smo se zbrali na 63. občnem zboru, ki je potekal v dvorani Turistične kmetije Frank-Ozmec v Slamnjaku, kateri pa predstavlja prelomnico v operativnem delu društva. Ker se je prejšnjim organom iztekel mandat je to bil volilni zbor članstva. Društvo deluje v KS Železne Dveri in pokriva sedem vasi.

sreda, 20. februar 2013 ob 12:122

Do konca tedna še sneg, potem pomladno vreme

Po napovedih vremenoslovcev bo do konca tedna še vztrajala zima s snegom, potem pa naj bi se vremenske razmere približale že pomladnim.

sreda, 20. februar 2013 ob 11:531

Sončenje in kuhanje

Pod že znanim geslom »Aktivno preživljanje prostega časa - naredimo nekaj zase« je v letu 2012 skupina prostovoljk oziroma prostovoljcev Društva upokojencev Radenci v DOSOR-ju (kjer je tudi sedež društva !), Domu starejših občanov Radenci, izvajala program »Druženje -za višjo kakovost življenja v DOSOR-ju«. Aktivnosti usklajuje koordinatorka MarijaErveš z delovno terapevtko Andrejo Čuk v DOSOR-ju ter HelenoMaguša Stanek, po potrebi pa še s Petro Gašpar, Stanko ...

sreda, 20. februar 2013 ob 11:38

Nabiranje novih znanj na Finskem

Že od začetka šolskega leta 2012/2013 poteka v petih evropskih partnerskih državah (Slovenija, Finska, Grčija, Islandija in Nemčija) Mednarodni projekt »Aktivno, zmerno, skrbno za boljše počutje«, katerega namen je izboljšati dobro počutje tako zaposlenih kot tudi učencev na vseh sodelujočih šolah. V ta projekt je iz Slovenije vključena Osnovna šola Radenci.

torek, 19. februar 2013 ob 12:59

Ljutomerske ekipe na dnu lestvice

V 11. krogu Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige je PŠK Ljutomer 3 izgubil proti ekipi KD Sobota, v prestavljeni tekmi 10. kroga pa je PŠK Ljutomer 2 izgubil proti KK Lindau. Sledi premor v času zimskih počitnic, ljutomerske ekipe pa zasedajo šesto, osmo in deveto mesto na lestvici.

torek, 19. februar 2013 ob 12:13

Prebivalci Slovenije najbolj cenimo Renault, Milko, Adidas...

Prva raziskava Best Buy Award, opravljena v Republiki Sloveniji, je pokazala, da dajejo Slovenci, uporabniki interneta, glede na razmerje med ceno in kakovostjo, najvišje ocene izdelkom blagovnih znamk Renault, Milka, Adidas...

torek, 19. februar 2013 ob 11:361

First liga na Ptuju

V organizaciji Strelskega kluba Ptuj je v dneh od 13. do 16. februarja potekal na Ptuju 4. krog tekmovanja v mednarodni First ligi 2012/2013, v streljanju s serijsko zračno pištolo. Od skupnega števila 13 sodelujočih moštev iz štirih sosednjih držav (Slovenija, Avstrija, Madžarska in Hrvaška) jih je tokrat sodelovalo devet.

torek, 19. februar 2013 ob 11:35