Kartanje ŠDIU Radenci

V Okrepčevalnici Simona v Radencih je Športno društvo invalidov in upokojencev Radenci, ki ga kot predsednik vodi Franjo Zver, izvedlo tekmovanje v kartanju za društveni prehodni pokal. Tekmovanja, ki je bilo v ponedeljek, 11. februarja, se je udeležilo skupno 20 sodelujočih, od teh ena članica.

torek, 12. februar 2013 ob 17:511

Predavanje logopedinje na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci

V četrtek, 7. 2. 2013, smo na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci organizirali za starše otrok iz vrtca in prve triade osnovne šole predavanje. Predavanje je izvedla logopedinja Aleksandra Glatz, ki je zaposlena na ZUDV Dornava. Pobudo za predavanje so podali starši otrok, ki obiskujejo vrtec Cezanjevci in Stara Cesta. Starši namreč ugotavljajo, da imajo njihovi otroki vedno več logopedskih težav.

torek, 12. februar 2013 ob 12:30

Fašenk po dornavsko

KED Lükari iz Dornave je tudi letos na predpustni ponedeljek v središču kraja pripravilo fenomenalno pustno povorko, katera je v preteklih letih postala znana daleč naokrog pod imenom Fašenk po dornavsko.

torek, 12. februar 2013 ob 12:29

V Ljutomeru sprejeli »bronasto« Tanjo Vrbnjak

Tanja Vrbnjak, 17-letna karateistka članica Karate sekcije TVD Partizan Ljutomer je v soboto, 9 februarja, Konyi v Turčiji dosegla svoj največji uspeh.

torek, 12. februar 2013 ob 12:21

Urica kulture na OŠ Mala Nedelja

V dvorani kulturnega doma so v ponedeljek, 11. februarja, učenci OŠ Mala Nedelja, pripravili urico kulture in tako počastili slovenski kulturni praznik. Franček in Micika sta ponovila zmagovalno predstavitev iz Črne na Koroškem, na čelo sta zaigrali Nika in Ajra, učenke višjih razredov pa so uprizorile igrico Kje si, Uršika?

torek, 12. februar 2013 ob 12:171

Smučanje v Gresovščaku

Pred več kot 35 leti je bilo v Gresovščaku znano smučarsko središče. Smučišče se je pričelo višje od Sagajeve domačije ob cesti za Jeruzalem, nadaljevalo po cesti med vinogradi in po »Sagojeven bregi - kopaji«, vse do doline.

torek, 12. februar 2013 ob 12:069

Ljutomerčanke uspešne tudi v Mežici

Odbojkarice ŽOK ZM Ljutomer so preteklo soboto gostovale v Mežici, od koder so se vrnile s polnim izkupičkom.

torek, 12. februar 2013 ob 09:42

Otroci so spoznavali vodo kot življenjsko vrednoto

Voda je življenjskega pomena za vsa živa bitja. Voda omogoča funkcioniranje živega organizma in je hkrati življenjski prostor za številne živali in rastline. Pomembna je tudi za vzdrževanje higiene. Za ta namen porabimo precej več vode kot za fiziološke potrebe. Največ vode pa se porabi v industriji, prometu, kmetijstvu in drugih gospodarskih panogah, torej za ekonomski namen.

torek, 12. februar 2013 ob 09:36

Ljutomer med tremi finalisti za nagrado EU

Ministrstvo za infrastrukturo in prostor je v okviru projekta integriranega javnega potniškega prometa izvajalo aktivnosti na področju trajnostnih mestnih prometnih načrtov. Skladno z usmeritvami Evropske unije je pripravilo Smernice za izdelavo celostne prometne strategije za lokalne skupnosti, ki so bile pilotno preizkušene v Ljutomeru.

torek, 12. februar 2013 ob 09:031

Pustovanje v diskoteki Anton

Na pustno soboto so tudi v diskoteki Anton v Cerkvenjaku pripravili noro pustovanje, ki se ga je udeležilo veliko takšnih in drugačnih maškar. Podelili so tudi bogate nagrade za skupinske in posamične maske.

nedelja, 10. februar 2013 ob 22:29