Kombi obtičal na tirih

V ponedeljek, 13. februarja, ob 14. uri je bila policija obveščena, da je med zapornicami ceste čez železniško progo v Noršincih pri Ljutomeru obstal kombi. Nesrečo je preprečil strojevodja, kateri je kombi pravočasno opazil in vlak zaustavil.

torek, 14. februar 2012 ob 08:224

Valentinovo - dan zaljubljencev

Valentinovo ali praznik svetega Valentina se praznuje 14. februarja in je tradicionalni dan, ko si v nekaterih kulturah zaljubljenci izkazujejo ljubezen - največkrat s pošiljanjem voščilnic (pogosto anonimnih) in izmenjavo daril. Praznik svetega Valentina se je sprva praznoval kot rimskokatoliški dan posta v čast svetemu Valentinu. Današnji pomen je dobil šele po visokem srednjem veku, ko se je razvila zamisel o romantični ljubezni. Do danes so bili razglašeni trije sveti Valentini. Prav ...

ponedeljek, 13. februar 2012 ob 19:572

Podelili smo dve vstopnici za Valentinov koncert

Zaključila se je nagradna igra, kjer smo podelili 2 vstopnici za Valentinov koncert, ko bosta nastopila Danijela in Goran Karan. Koncert bo 18. februarja ob 20. uri v dvorani ŠIC v Ljutomeru. Vstopnice za koncert je podarilo Kulturno mladinsko društvo KAEMDE, ki je organizator koncerta.

ponedeljek, 13. februar 2012 ob 19:53

Tokac in Davor Klarič v Ljutomeru

V soboto sta v Baru Klub Ljutomer nastopila Tomislav Jovanović – Tokac in Davor Klarič. Prijatelja sta prvič sodelovala na edini plošči skupine Mercedes bend.

ponedeljek, 13. februar 2012 ob 17:48

Pionirke OŠ Ivana Cankarja iz Ljutomera državne prvakinje

Ekipa v sestavi Tina Ozmec, Sandra Kaučič in Nuša Špindler je med šestimi ekipami osnovnih šol, ki so se z regijskih prvenstev uvrstile na državno tekmovanje, z rezultatom 520 krogov osvojila 1. mesto ter tako postale državne prvakinje.

ponedeljek, 13. februar 2012 ob 15:092

ŠD Ključarovci zmagovalci 6. sezone zimske lige za člane

Minulo soboto je v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru, bil odigran finalni turnir zimske lige malega nogometa Športne zveze Ljutomer za člane 2011/2012. Prvaki 6. sezone so postali ŠD Ključarovci. V finalu so premagali ekipo ŠD Nočni ftiči z rezultatom 4:1

nedelja, 12. februar 2012 ob 21:16

Sneženi rimski vojskovodja Mark Antonij pred hotelom Primus na Ptuju

Grand Hotel Primus na Ptuju je dobil ime po slavnem rimskem vojskovodji Marku Antoniju Primusu. Beseda "primus" izhaja iz latinske fraze "primus inter pares" in pomeni dobesedno "prvi med enakimi", označuje osebo, ki je po nazivu in pravicah enakovredna ostalim članom skupine, je pa vodja te skupine. Kot primerjavo lahko vzamemo prvega ministra oz. premiera vlade.

nedelja, 12. februar 2012 ob 21:131

Rozalija odmevala tudi v Cerkvenjaku

Minulo soboto so za zabavo v diskoteki Anton v Cerkvenjaku poskrbeli D'kwaschen retashy z Jožetom Činčem na čelu. Številni publiki so predstavili svoje priredbe uspešnice, kot so Baba malo me njaj, Zaj se sako nouč mantran, Naga, Rejtaš mora bit, Ge rad pigen, ... ter najnovejši hit Rozalija.

nedelja, 12. februar 2012 ob 18:31

29. Metal klavnica v MIKKu

Tokrat so se v že 29. MIKKovi metal klavnici predstavili trije bendi Avstrijci Obsidian Chamber, Almost Rage iz Kopra in Vasectomy iz Murske Sobote, ki so v Mikku predstavili svoj prvi EP z naslovom "Blood Stained Chains".

nedelja, 12. februar 2012 ob 17:53

Spletna stran Občine Ljutomer nedosegljiva zaradi napada Anonymous-a

Spletna stran Občine Ljutomer www.obcinaljutomer.si je bila v nedeljo popoldne onesposobljena iz strani hekerjev Anonymous. Na spletni strani občine je obiskovalce namesto vsebine, čakalo vabilo na protest proti sporazumu ACTA, ki bo v petek potekal v Ljubljani.

nedelja, 12. februar 2012 ob 17:404