Pohod na zasnežen Jeruzalem

Tudi letos, je ob slovenskem kulturnem prazniku, Planinsko društvo Ljutomer pripravilo pohod na Jeruzalem. Trasa je potekala izpred hotela Jeruzalem v Ljutomeru do rojstne hiše Frana Miklošiča v Radomerščaku, nato do Cerovca, rojstne hiše Stanka Vraza in do zidanice Malek ter do Jeruzalema in nato nazaj proti Ljutomeru skozi Gresovščak in Podgradje.

četrtek, 9. februar 2012 ob 14:53

Trčila vlak in osebno vozilo

V sredo, 8. februarja, ob 22.45 sta v naselju Velika Nedelja na železniškem prehodu trčila vlak in osebno vozilo. Pri nesreči so posredovali gasilci PGD Ormož.

četrtek, 9. februar 2012 ob 13:49

Ko malomeščani postanejo malo-meščani

Vabljeni na komedijo Malomeščanska svatba v ljutomerski kulturni dom v soboto, 11. februarja 2012, ob 19.30 uri. Po predstavi druženje za vse obiskovalce v galeriji. Razvajali nas bodo: zamejsko gledališče Jaka Štoka iz Proseka, Vinoreja Kaučič in Prleške babice.

sreda, 8. februar 2012 ob 23:41

Skečhec v Križevcih in pri Mali Nedelji

Po treh uspešnih predstavitvah s Skečhec predstavo, Gledališka skupina Ivan Kaučič Ljutomer gostuje v petek, 10. februarja, na odru kulturnega doma Križevci pri Ljutomeru ob 19. uri, in v soboto, 11. februarja, v kulturnem domu pri Mali Nedelji ob 19. uri.

sreda, 8. februar 2012 ob 23:32

Zmagi PŠK Ljutomer 1 in 2, tretja ekipa prikovana na dno lestvice

Po odigranem 10. in 11. krogu Pomurske košarkarske lige se je ekipa PŠK Ljutomer 2 povzpela na 2. mesto lestvice, PŠK Ljutomer 1 zasedajo sredino, PŠK Ljutomer 3 pa so še brez zmage prikovani na dno lestvice.

sreda, 8. februar 2012 ob 23:29

Na tablo (in zemljevid) želijo vrniti ime Globetka

Večino starejših občanov Ljutomera zelo moti tabla Ščavnica pri mostu čez potok Globetka. Po njihovih besedah je tam bila vedno Globetka in mnogo starejših Ljutomerčanov želi dati pobudo za zamenjavo table s pravilnim nazivom.

sreda, 8. februar 2012 ob 23:2810

Prireditev ob kulturnem prazniku na OŠ Mala Nedelja

Učenci in delavci OŠ Mala Nedelja so se v torek, 7. februarja, v dvorani kulturnega doma z recitacijami, dramatizacijami in petjem Prešernovih pesmi poklonili spominu našega največjega pesnika in obeležili Slovenski kulturni praznik.

sreda, 8. februar 2012 ob 17:05

Odlitki teles mag. Saše Bezjak

Pod naslovom »Torzo x 4« (z besedami: Torzo krat štiri !) si lahko do konca februarja v galeriji Doma kulture v Gornji Radgoni ogledujemo samostojno razstavo akademske slikarke in magistre kiparstva, domačinke Saše Bezjak iz Gornje Radgone.

sreda, 8. februar 2012 ob 16:58

Ustvarjalni natečaj Turnišče 2012

5. februarja so v Kulturnem domu v Turnišču pripravili osrednjo občinsko prireditev v čast slovenskega kulturnega praznika. Nastopil je pevski zbor Osnovne šole Turnišče pod vodstvom Anamarije Krvišek, o pomenu kulture pa je spregovorila Jožica Kapele iz Semiča, večkratna nagrajenka turniškega natečaja za literarno ustvarjalnost. Kajti Kulturno društvo Štefan Raj v Turnišču je s tamkajšnjo občino ter Območno izpostavo JSKD v Lendavi letos januarja razpisalo »Ustvarjalni ...

sreda, 8. februar 2012 ob 12:33

Na cezanjevski osnovni šoli slovenski kulturni praznik obeležili malo drugače

A veste, čigavi so verzi »Od nekdaj lepé so Ljubljanke slovele« ali »O Vrba, srečna, draga vas domača« ali »Kaj pa je tebe treba biló, dete ljubó, dete lepó« …

sreda, 8. februar 2012 ob 12:001