8. februar - kultura smo mi vsi

Osmi februar zaznamuje več dogodkov, ki so skozi stoletja tako ali drugače zaznamovali svet: leta 411 se je na primer rodil grški filozof in matematik Prokl, 1725 je umrl ruski car Peter I. Veliki, leta 1815 je dunajski kongres na pritisk Velike Britanije izdal izjavo proti trgovini s sužnji, leta 1984 so se v Sarajevu pričele 14. zimske olimpijske igre. Osmi februar je zaznamoval tudi Slovenijo: leta 1869 se je rodil  Ivan Oražen, zdravnik in dobrotnik, leta 1980 je umrl pisatelj Leopold ...

torek, 7. februar 2012 ob 23:55

Podelili Miklošičevo nagrado in priznanja

V torek, 7. februarja, je Občina Ljutomer, ob slovenskem kulturnem prazniku, pripravila prireditev s podelitvijo Miklošičeve nagrade in priznanj. Slavnostna govornica na prireditvi je bila Prlečka, političarka, pedagoginja, nekdanja Slovenka leta in nekdanja ljubljanska županja, Vika Potočnik.

torek, 7. februar 2012 ob 21:32

Uvajanje boljših, novejših in primernejših metod v učenje plavanja otrok

Plavanje je ena izmed športnih disciplin, ki je v življenju zelo pomembna, kajti z njo se srečujemo že od majhnih nog. V Sloveniji je sistem oplavanjevanja kljub prizadevanjem, v zadnjih letih še vedno premalo učinkovit. Rezultati učenja plavanja niso zadovoljivi (predvsem ne pri najmlajših). Glede na to, da je učenju plavanja namenjeno sorazmerno zadostno število ur, gre vzroke za takšno stanje v največji meri iskati v premalo učinkovitih metodah učenja plavanja.* Zato je zelo pomembno ...

torek, 7. februar 2012 ob 16:451

Zimske radosti v vrtcu Križevci

Majhni in veliki smo že nestrpno čakali na prve snežinke. Končno smo jih dočakali. Toplo smo se oblekli in zdirjali v zasneženi dan... se danes prvič v tej zimi spustili po hribu, se kotalili, kepali in uživali v zimskih radostih.

torek, 7. februar 2012 ob 14:311

Radgonski likovniki v Monoštru

Organiziranodelovanje likovnih umetnikov v Gornji Radgoni ima že več kotpolstoletno tradicijo, kajti prvo tovrstno društvo je biloustanovljeno že leta 1961, a je delo tega društva zamrlo. V začetkudevetdesetih let minulega stoletja so idejo o društvu, tokrat žemlajši likovni ustvarjalci, ponovno obudili in za ponovni razcvet jenajbolj zaslužen ZlatkoŠajhar,ki je društvo prevzel kot predsednik, danes pa v njem še aktivnodeluje kot finančnik. Za njim je kot predsednica društvo vodila ...

torek, 7. februar 2012 ob 10:17

Sneg ovira promet

V začetku tedna smo tudi v vzhodni Sloveniji dočakali obilnejše sneženje, ki po poročanju prometnoinformacijskega centra ovira promet v tem delu države. Zaradi nastalih razmer se je zgodilo tudi več nesreč, zato policijavoznike opozarja, naj hitrost vožnje prilagodijo razmeram na cesti.

torek, 7. februar 2012 ob 09:028

Turistična kmetija Frank Ozmec ga tudi ima - »ledeno vino«

Kdo kaj nase da in si ga lahko privošči ga ima. Ker se tega reka zavedajo tudi pri turistični kmetiji Frank Ozmec so v petek, 3. februarja, potrgali 600 trsov Laškega rizlinga iz svetovno znane lege, laškega rizlinga, Slamnjak.

ponedeljek, 6. februar 2012 ob 21:501

Pri vinoreji Kaučič bodo pridelali slamnato mojstroVINO

V kleti vinoreje Kaučič bomo pridelali »slamnato vino« zato smo 8. oktobra 2011 iz 400 trsov Renskega rizlinga porezali in obesili pod napušč okrog 600 kg grozdja, katerega smo pustili na šparonih.

ponedeljek, 6. februar 2012 ob 18:56

Aktualno na GFML - februar 2012

Na gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer vsak mesec dijaki s pomočjo mentorja pripravijo oddajo Aktualno na GFML. V tokratni oddaji najdete vsebine, kot so prireditev Gimnazijci gimnazijcem, tržnica poklicev, Informativa Pomurje 2012, mednarodna izmenjava na Finskem, projektni teden, ekskurzija v Ljubljano, ... Več pa v videu.

ponedeljek, 6. februar 2012 ob 16:38

Koš za »grde« razvade

31. januarja v Sloveniji obeležujemo dan brez cigarete, na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci pa je ta dan namenjen vsem grdim razvadam oziroma navadam.

ponedeljek, 6. februar 2012 ob 11:221