Po rednem delu na vrhu Nočni ftiči in Prlek forever

V soboto, 28. januarja, je bilo odigrano 7., zadnje kolo rednega dela zimske lige malega nogometa Športne zveze (ŠZ) Ljutomer za člane. Na vrhu lestvic sta končali ekipi ŠD Nočni ftiči in ŠD Prlek forever. Zaključni del tekmovanja s podelitvijo pokalov bo 11. februarja v ŠIC Ljutomer s pričetkom od 14. ure dalje.

nedelja, 29. januar 2012 ob 16:26

Prvo mesto po izbiri gledalcev za graditelje od Male Nedelje

Letos mineva 20 let, odkar se je med turnim smučanjem s Pece domačinom porodila ideja, da na pobočju mogočne gore, v kateri, kot pravi legenda, počiva Kralj Matjaž z Alenčico in s svojo vojsko, pripravijo tekmovanje v gradnji snežnih gradov.

nedelja, 29. januar 2012 ob 16:032

Sasha Lopez zabaval množico v Cerkvenjaku

Ta vikend je zbrano množico v diskoteki Anton v Cerkvenjaku s plesnimi ritmi zabaval Sasha Lopez. Nastopil je s svojo ekipo, Broonom in Alexandro Blake.

nedelja, 29. januar 2012 ob 16:02

Turnir v Radencih osvojili NK CMC Celje

ŠD NK Veržej je uspešno organiziral mednarodni turnir za mlajše dečke U-12, na katerem je nastopilo 17 ekip iz Hrvaške, Madžarske in Slovenije. Največ znanja so prikazali igralci NK CMC Celja, ki so v finalu premagali NK Međimurje.

nedelja, 29. januar 2012 ob 15:41

Koline na Grüntu na Cvenu

Koline, oziroma "mesarija", kot smo temu dogodku rekli v nekaterih naših krajih, je še nedolgo nazaj veljala za pravi domači praznik. Celo otroci smo bili ponavadi takrat upravičeno odsotni iz šole, seveda pa je veljalo nepisano pravilo, da smo svoj izostanek "opravičili" s kakšno klobaso ali kosom mesa za učiteljico. Takrat so za to opravilo porabili ves dan, od zgodnjega jutra, do poznih nočnih ur, ko so skupaj s sosedi in sorodniki poskušali dobršen del mesnih dobrot.

nedelja, 29. januar 2012 ob 10:332

Janez Janša postal mandatar

Državni zbor je z 51 glasovi za in 39 proti kot mandatarja za sestavo vlade drugič v zgodovini samostojne Slovenije izvolil predsednika SDS-a Janeza Janšo. Prvič je vlado vodil med letoma 2004 in 2008.

sobota, 28. januar 2012 ob 17:586

Filmsko potovanje Künštnih Prlekov med Muro in Dravo

Etnološko kulturno društvo Künštni Prleki je v hotelu Bioterme v Moravcih v Slovenskih goricah pripravilo premierno slovesnost štirih filmov »Prleki med Muro in Dravo«.

sobota, 28. januar 2012 ob 11:5915

Prihaja BodyWork, serija klubskih zabav

Najprodornejša domača krotilka plošč, prva dama slovenske elektronike, pionirka elektronskega gibanja v Pomurju in priznana klubska promotorka Trick-C, se po debelem desetletju za stalno vrača nazaj v domače okolje. Vzpenjajoča se mednarodna kariera, uspešno ustvarjanje lastne glasbe za priznane domače in tuje založbe ter stalna medijska prisotnost so le nekatere reference, ki vlivajo upanje, da bo s prijatelji in podporniki ponovno razgibala klubsko dogajanje v Pomurju.

sobota, 28. januar 2012 ob 00:061

Vlak v Ljutomeru povozil moškega

V četrtek, 26. januarja, okoli 17. ure, je vlak v Ljutomeru povozil moškega, ki je zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju nesreče.

četrtek, 26. januar 2012 ob 18:41

Beli dan v vrtcu Mala Nedelja

V začetku zimskega časa smo si v vrtcu Mala Nedelja omislili BELI DAN. Prav za vse skupine, ki so kar se da raznolike, to so skupine: 1-2 let, 1-3 let, 2-4 let, 3-6 let in 4-6 let, je bil to res POSEBEN DAN. Že v vrtec smo se (otroci in vzgojiteljice) podali v beli barvi, torej oblečeni v bela oblačila. Belina je zaživela še v belih dejavnostih, npr. čutno zaznavanje belih jedil (ogledovanje, tipanje, vohanje, okušanje), likovna ustvarjanja v belem, iskanje belih predmetov po igralnici, ...

četrtek, 26. januar 2012 ob 13:332