Prlekija-on.net išče sodelavce

Spletni portal Prlekija-on.net se nenehno širi, zato na portalu rabimo nove moči. Trenutno iščemo fotografe, pisce člankov ter urednika spletnega portala.

četrtek, 26. januar 2012 ob 00:092

Izbrana dela šestih pomurskih likovnikov

ot smo na spletnih straneh »Prlekije« že lansko leto poročali, je do 14. Oktobra lani imela Območna izpostava Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti v Gornji Radgoni, ki jo uspešno vodi Simona Pirc Katalinič, odprt razpis za regijsko likovno razstavo pod delovnim naslovom »Tekst v podobi: črka, beseda, tekst kot element likovnega dela« za ljubiteljske likovne ustvarjalce. V povezavi s tem razpisom je Likovno društvo Gornja Radgona za svoje članice ...

četrtek, 26. januar 2012 ob 00:01

Priprli štiri osebe zaradi preprodaje drog

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota so v sodelovanju z ljubljanskimi kriminalisti in Okrožnim državnim tožilstvom v Murski Soboti zaključili obsežno preiskavo kaznivih dejanj s področja prepovednih drog. S kazensko ovadbo so k preiskovalnemu sodniku privedli pet osumljencev, ki je zoper štiri odredil pripor.

sreda, 25. januar 2012 ob 11:217

V OŠ Križevci se bere tudi ponoči

Spanje v spalnici, ki je v resnici razred, je prava pustolovščina. Še posebej, če lahko bereš z naglavno ali ročno lučko, zamotan v spalno vrečo. Knjigo za nočno branje pa si lahko sposodiš v knjižnici ob 23.30, ko so vse knjižnice po Sloveniji zaprte – razen šolske knjižnice na šoli v Križevcih.

torek, 24. januar 2012 ob 19:39

Karitas - srce, ki vidi, čuti in odgovori na stisko

Župnijska Karitas Mala Nedelja že od začetka svojega delovanja vsako leto organizira dobrodelni koncert, izkupiček katerega nameni pomoči najbolj potrebnim župljanom. Prejšnja leta se je koncert odvijal v mesecu decembru, letos so se ga odločili izvesti v ponovoletnem času.

torek, 24. januar 2012 ob 17:36

Ljutomer zajela snežna ploha

V torek so ponekod po Sloveniji kraje zajele snežne plohe. Tudi v Ljutomeru je okoli 14:15 ure nekaj minut padal sneg oz. ledeni dež ter za trenutek pobelil ceste in okolico.

torek, 24. januar 2012 ob 15:155

Zagoreli dve osebni vozili

V torek, 24. januarja, ob 1.15 sta na dvorišču stanovanjskega bloka na Prešernovi ulici v Ljutomeru zagoreli dve osebni vozili. Požar so pogasili gasilci PGD Ljutomer.

torek, 24. januar 2012 ob 08:2813

V Ljutomeru ekipa Ljudov spremenila tok zgodovine

V sredo, 18. januarja smo v ljutomerskem Domu kulture gledali najboljšo predstavo po izboru strokovne žirije na 50. Linhartovem srečanju 2011, festivalu ljubiteljskih gledaliških skupin Slovenije: "Gledališka priredba Chaplinove filmske mojstrovine, Mali diktator Šentjakobskega gledališča Ljubljana, je žiriji Linhartovega srečanja olajšala delo, saj je brez najmanjšega dvoma to izbrala za najboljšo predstavo v celoti."

ponedeljek, 23. januar 2012 ob 23:26

Mladi nogometaši NK Veržej uspešni na turnirjih

Minule dni so mlajši nogometaši NK Veržej, selekcije U-6, U-7, U-10 in U-12, uspešno nastopili na turnirjih na Ptuju, v Ljutomeru in v Srednji Bistrici. Turnirje so osvojili U-6, U-7 in U-10, U-12 pa so osvojili četrto mesto.

ponedeljek, 23. januar 2012 ob 19:401

Uspela tudi 8. Erazmova trgatev

Da bo prijetna družba prijateljev popestrila sončno nedeljo na Pavlovskem Vrhu, Kosovi nismo dvomili. Da bo grozdje sorte laški rizling odlična osnova za suhi jagodni izbor, nismo dvomili. Da bodo aktualna Vinska kraljica Slovenije Martina Baškovič, prvi predsednik države Milan Kučan, direktor Pomurskega sejma Janez Erjavec in Branko Zupan po jutranji okrepčilni smetanovi juhi z nogicami in želodčki tako pridno uporabljali škarje v vinogradu, tudi nismo dvomili. Ampak, da bo toliko pozitivne ...

ponedeljek, 23. januar 2012 ob 15:17