»Kandidiram zato, da se bo glas Prlekije slišal tudi v Ljubljano«

V Železnih Dverih se je v četrtek, 24. novembra, uradno predstavil Janez Vencelj, kandidat za poslanca na listi stranke Stranka mladih - zeleni Evrope za volitve v Državni zbor za volilni okraj Ljutomer.

četrtek, 24. november 2011 ob 15:222

Čajanka s strokovnim srečanjem tokrat v DSO Ljutomer

V četrtek, 17. novembra, smo imeli v Domu starejših občanov strokovno srečanje društva medicinskih sester, bolničarjev in zdravstvenih tehnikov Pomurja (DMSBZT Pomurja).

četrtek, 24. november 2011 ob 11:01

Ljutomerski derbi pripadel ekipi PŠK Ljutomer 2

V 3. krogu PKL sta se med seboj pomerili ljutomerski ekipi PŠK Ljutomer 2 in novinci lige, PŠK Ljutomer 3. Zmagala je druga ljutomerska ekipa, ki je igrala le s šestimi igralci.

sreda, 23. november 2011 ob 11:32

Tradicionalni zajtrk v vrtcu Stročja vas

Otroci in strokovne delavke vrtca Stročja vas smo ves teden izvajali različne aktivnosti, povezane s tradicionalnim zajtrkom. Iz odpadnega materiala smo izdelovali čebelnjake, čebelice, svečke iz voska ter se srečevali s proizvajalci lokalne prehrane. Pogovarjali smo se o zdravi prehrani, saj želimo, da bi otroci pridobili zdrave prehranske navade. Predvsem pa je naš cilj, da otroci spoznajo, kako pomemben dnevni obrok je zajtrk. Pravijo, da se po jutro dan pozna.

sreda, 23. november 2011 ob 08:13

Puntar še drugič premagal Meteorplast

V torek, 22. novembra, je bila v Tolminu odigrana povratna tekma četrtfinala pokala NZS v futsalu med domačo ekipo KMN Puntar in Meteorplast Šic bar. Tekmo so s 6:1 dobili domačini.

sreda, 23. november 2011 ob 00:12

Ljutomer ima najslabše urejeno javno stranišče

V Društvu za kronično vnetno črevesno bolezen so tudi letos izbirali Naj javno stranišče 2011. V preteklih dveh letih je ta naziv osvojilo mesto Maribor, tokrat pa je naslov osvojila Mestna občina Koper. Najslabša javna stranišča so v občini Ljutomer.

torek, 22. november 2011 ob 22:5115

Ljutomer obiskal evropski poslanec Ivo Vajgl

Ivo Vajgl, evropski poslanec, se je na svojem obisku kandidatk in kandiatov Zares-socialno liberalni v Podravju in Pomurju, ustavil tudi v Ljutomeru. Prišel je izrazit podporo Zaresovi kandidatki Sabini Rajh in se srečal tudi z županjo Občine Ljutomer mag. Olgo Karba.

torek, 22. november 2011 ob 19:518

Tradicionalni slovenski zajtrk v vrtcu Stara Cesta

Tudi v vrtcu Stara Cesta smo se pridružili akciji slovenskih čebelarjev in si pripravili tradicionalni slovenski zajtrk. A v dnevih pred tradicionalnim slovenskim zajtrkom, smo še marsikaj izvedeli. Tako smo se pogovarjali o prehrambeni piramidi – pogovarjali smo se kaj je zdravo, česa lahko malo pojemo in kaj moramo vsakodnevno uživati. Nato smo iz reklam izrezali živila in jih nalepili na piramido.

torek, 22. november 2011 ob 12:02

Mladi izvedli akcijo »0,0 promila alkohola je pametna rešitev«

V Sloveniji mladi vozniki povzročijo 23% prometnih nesreč, od katerih je 22%, vzrok prav alkohol. Slovenska demokratska mladina je prejšnji teden začela z nacionalno akcijo "0,0 promila alkohola je pametna rešitev", s katero želijo mlade opozoriti, da alkohol ne spada k vožnji. Zato so se minuli vikend tej akciji pridružili tudi nekateri predstavniki odborov SDM v Pomurju. Tako sta v Pomurju sodelovala odbor SDM Murska Sobota in SDM Veržej.

torek, 22. november 2011 ob 10:075

Jubilejna prireditev Drogi sosid dober den v Bučečovcih

"Mala taška - veka stvor, ruži včosih - ne motor, jesti nosi - ne taler, BUČEČOFČARSKI KAJER." To je verz iz himne, katero je za Bučečovčane, točneje za člane njihovega kulturnega društva, napisal znani Prlek v Murski Soboti Marko Kočar.

ponedeljek, 21. november 2011 ob 19:03