Veselo pod Meljskim hribom

Društvo upokojencev Radenci je letošnje martinovanje organiziralo v gostišču »Ribičija« pod Meljskim hribom v Mariboru. Tja se je v torek, 15. novembra opoldne, z dvema avtobusoma iz Radenec odpeljalo kar 72 udeleženk in udeležencev praznovanja.

četrtek, 17. november 2011 ob 17:52

Zastavite vprašanje poslanskim kandidatom volilnega okraja Ljutomer

Ker je poslanec/ka v službi državljanov in državljank in ker je od le-teh odvisno, kdo bo izvoljen, vam na portalu Prlekija-on.net ponujamo možnost, da zastavite vprašanja poslanskim kandidatom volilnega okraja Ljutomer. Vprašanja naj bodo čim bolj aktualna, zanimiva, tudi drzna, a nežaljiva.

četrtek, 17. november 2011 ob 12:11

»Poštenost, dostojanstvo in hrabrost«

Liberalna demokracija Slovenije je v grajski dvorani v Murski Soboti pripravila predvolilno konvencijo, na kateri so se predstavili kandidati za državnozborske sedeže, ter spregovorili o programskih vsebinah, srečanja pa so se med drugim udeležili Katarina Kresal, notranji in pravosodni minister Aleš Zalar in predsednik Državnega zbora Ljubo Germič. Enakost pred zakonom, strpnost do drugače mislečih, svobodomiselnost ter spoštovanje so po besedah predsednice LDS na vrhu vrednot, za katere ...

četrtek, 17. november 2011 ob 11:4913

Razstava del Tatjane Mijatović v Ljubljani

»Pisati o Tatjani Mijatović je lahko, pa tudi ni. Lahko jo je hvaliti kot odlično žensko, mater in prijateljico, nekoliko zahtevnejše pa je govoriti o njej kot slikarki in recenzirati njeno likovno ustvarjanje. Kot pri večini avtodidaktov daje vzgib ali potrebo po likovnem izražanju stanje osebne psihe. Velik pomen ima samopotrjevanje, ki je umik iz »stvarnosti«, kar pa ni pravilo. Ta dela so običajno polna energije, ki se izraža v pestrosti motivov in barv. Za nekatere ...

sreda, 16. november 2011 ob 16:041

Prlečka v oddaji »Riba na Oko«

Carmen Levovnik, znana tudi kot Trick-C., Prva dama slovenske elektronike, vabi na ogled tedenskega resničnostnega TV Showa »Riba na Oko«, v kateri nastopajo, kuhajo, cvrejo in sekljajo znani Slovenci.

sreda, 16. november 2011 ob 13:009

Trčili osebno in tovorno vozilo

V sredo, 16. novembra, okoli 9. ure, sta na cestni relaciji Križevci–Noršinci, trčili osebno in tovorno vozilo. Pri tem se je ena oseba poškodovala.

sreda, 16. november 2011 ob 12:515

Stand up večer z Janezom Usenikom

LTO Prlekija Ljutomer, Hotel Jeruzalem Ljutomer, Prlekija-on.net, Vinoreja Kaučič in Mediaart pripravljajo nov večer stand up komedije Vstani gor Lotmerk. V petek, 18. novembra ob 20.30 uri, bo v hotelu Jeruzalem v Ljutomeru, nastopil Janez Usenik.

torek, 15. november 2011 ob 13:33

Slovenski med odslej na spletni medeni tržnici

Zadruga za razvoj čebelarstva je odprla novo spletno medeno tržnico, na kateri lahko vsi zainteresirani kupujejo slovenske medene izdelke višje kakovosti z zaščiteno geografsko označbo.

torek, 15. november 2011 ob 12:133

V ponovitvi lanskega finala, boljši Sobočanci

Derbi lige PKL ali ponovitev lanskega finala med PŠK Ljutomer 1 in KD Soboto, domači ekipi ni prinesel ponovnega uspeha. Kljub manjkajočim igralcem prve peterke (Zoran Mihorič in David Vozlič ne igrata zaradi prepovedi iz lanskega polfinala, Samo Miholič ne igra zaradi poškodbe) so domači v prvem polčasu še sledili gostom iz Murske Sobote.

torek, 15. november 2011 ob 11:52

Zmaga Millenniuma nad Krimom

Po bolečem porazu v Račah prejšnji teden so članice ŽRK Millennium-a iz Svetega Jurija ob Ščavnici, pod vodstvom trenerja Boštjana Žinkoviča, pokazale, da tekem na domačem terenu ne predajo in po težki in razburljivi tekmi slavile 3. zmago v letošnji sezoni.

torek, 15. november 2011 ob 11:47