Čebelarka na obisku v vrtcu Križevci pri Ljutomeru

Med, kot zdravilo, so uporabljali že naše babice in dedki. Ker se je ohranjalo iz roda v rod, ga tudi mi doma in pri delu z otroki (v vrtcu) uporabljamo zelo pogosto. Uporabljamo ga kot dodatek za čaje (pripravljenih iz zelišč, ki smo si jih sami posušili in shranili), namaz za kruh, dodatek za peko slaščic...

petek, 18. november 2011 ob 17:201

Tradicionalni slovenski zajtrk v vrtcu in OŠ Mala Nedelja

Otroci vrtca in OŠ Mala Nedelja so se priključili projektu Tradicionalni slovenski zajtrk. V avli šole so pripravili priložnostno razstavo, k sodelovanju pa so povabili okoliške pridelovalce hrane. Tako so v petek, 18. novembra, prvo šolsko uro zajtrkovali mleko, pridelano na kmetiji Jožeta Sodeca, jedli so kruh, namazan z medom, katerega je pridelal čebelar Milan Cvetko, seveda s pomočjo svojih čebel, jabolka na mizah so bile iz sadovnjaka Sadjarstva Štajerc, katerega vodi družina Š ...

petek, 18. november 2011 ob 17:031

Tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ Križevci

V petek, 18. novembra, smo tudi na naši šoli za učence pripravili »Tradicionalni slovenski zajtrk«: kruh, maslo, mleko, med in jabolko. Živila so učencem in učiteljem podarili kmetje in kmetijska podjetja, čebelarji in živilsko-predelovalna podjetja.

petek, 18. november 2011 ob 13:52

Na otoku krožišča pri OMV v Ljutomeru, posajena vinska trta

Županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, je v začetku septembra povabila vse občane in občanke Občine Ljutomer k oddaji idej za ureditev notranje površine krožišča pri bencinskem servisu OMV v Ljutomeru.

petek, 18. november 2011 ob 12:2215

Leščečki letos na dveh državnih srečanjih

Folklorna skupina Leščeček je pod okriljem Kulturnega društva Slavko Osterc Veržej ter umetniškim vodstvom Alenke Belec v svojem 5-letnem delovanju dosegla zavidljive rezultate. Skupino sestavlja 35 dijakov in študentov iz Veržeja in ostalega dela Prlekije in Prekmurja, ki gojijo ljubezen do plesnega in pevskega ljudskega izročila.

petek, 18. november 2011 ob 12:18

Druženje ob glasbi in petju

Po zelo uspelem prvem »Seniorskem večeru« v DOSOR-ju, ki je bil organiziran tretji četrtek v oktobru (20.10.2011) sta se organizatorki, Marija Erveš iz Društva upokojencev Radenci in Helena Maguša Stanek iz DOSOR-ja, še bolj potrudili za drugo takšno srečanje.

petek, 18. november 2011 ob 12:15

Romana Krajnčan v metropoli Prlekije s pištolo v roki

Tako je bil videti eden od številnih prizorov, ki smo ga v Domu kulture Ljutomer gledali v sredo, 16. novembra, in uživali v glasbeno-gledališki poslastici. Komični muzikal Ljubim te - spremeni se! nas ni pustil ravnodušne.

petek, 18. november 2011 ob 11:57

Čebelar obiskal vrtec

V četrtek, 17. novembra, nas je s svojim obiskom v vrtcu pri Sv. Tomažu, počastil podžupan Občine Ljutomer in strasten čebelar, g. Janez Vencelj ter otrokom in strokovnim delavkam približal svet iz življenja čebel.

četrtek, 17. november 2011 ob 23:181

Zanimivo predavanje v Vrtcu Ljutomer

Vzgoja ni le znanost, ampak tudi umetnost. Veliko vzgojnih dilem se staršem pojavlja v procesu vzgoje v družini. Zato je dobrodošla izmenjava izkušenj in pridobivanje novega znanja na različnih predavanjih in srečanjih.

četrtek, 17. november 2011 ob 23:081

Lendavčanom Martinov pokal

Društvo upokojencev Gornja Radgona je v sredo, 16. novembra, bilo organizator tradicionalnega tekmovanja upokojenk in upokojencev z obeh bregov reke Mure za Martinov pokal. To tekmovanje poteka že od leta 2002 dalje in je tako bilo letos organizirano desetič. Sodelovalo je 27 udeleženk in udeležencev iz treh društev upokojencev (DU Gornja Radgona, DU Lendava in DU Radenci), a tekmovalo jih je 20 v petih ekipah. Enako kot lani sta tudi letos izostali s tekmovanja ekipi DU Lenart v Slovenskih ...

četrtek, 17. november 2011 ob 21:07