Pustno rajanje v Ljutomeru

Lokalna turistična organizacija (LTO) Prlekija Ljutomer je na pust, v torek 16. februarja na Glavnem trgu pripravila Pustno rajanje, ki so se ga udeležile okoliške osnovne šole in vrtci. Najboljšim maskam so podelili tudi nagrade, kopanje v Biotermah Mala Nedelja, praznih rok pa ni ostala nobena skupina mask.

torek, 16. februar 2010 ob 12:181

Oliver navdušil polno dvorano

V nedeljo, na Valentinovo, 14. februarja je v Športno-izobraževalnem centru (ŠIC) v Ljutomeru nastopil dalmatinski romantik Oliver Dragojević. Obiskovalci v dvorani, ki je bila polna, so lahko v živo prisluhnili Oliverjevim uspešnicam, kot so Skalinada, Cesarica, Nadalina, Moj lipi anđele in druge. Po koncertu so organizatorji, društvo KAEMDE, v hotelu Jeruzalem pripravili še pogostitev za sponzorje dogodka in prijatelje, kjer je Oliver zbranim zaigral še tri pesmi.

ponedeljek, 15. februar 2010 ob 01:092

Fašenk v Lotmerki

V nedeljo, 14. februarja je v Ljutomeru na Glavnem trgu potekal Fašenk v Lotmerki, ki ga že tradicionalno vsako leto prireja Turistično društvo Ljutomer. Na prireditvi so se najprej predstavili najmlajši na otroški maškaradi, ki so se skupaj z voditelji prireditve zabavali ob glasbi. V nadaljevanju je sledila povorka, kjer so se turistična in kulturna društva predstavila v maskah na aktualno tematiko. Letos se je na povorki predstavilo enajst organiziranih skupin.

nedelja, 14. februar 2010 ob 16:551

Rokerski pust na sejmišču

V petek, 12. februarja je v sklopu prireditve Fašenk v Gornji Radgoni na sejmišču potekal Rock pust kjer sta skupini White Night in Hertzinfarkt najprej dodobra ogreli publiko, primorska skupina Zmelkoow pa je poskrbela za vrhunec zabave za številne obiskovalce. V soboto bo na prizorišču od 17 ure naprej še rajanje za najmlajše, od 19 ure naprej pa zabava z ansamblom Mladi muzikantje.

sobota, 13. februar 2010 ob 03:15

Koncert akademskih glasbenikov Fourtissimo

Vabljeni na koncert akademskih glasbenikov, ki sestavljajo kvartet pozavn »Fourtissimo«, v četrtek, 18. februarja 2010, ob 19.00 v Dom kulture Ljutomer. Kvartet pozavn »Fourtissimo« so leta 2000, takrat še srednješolci na Srednji glasbeni in baletni šoli v Mariboru, ustanovili pozavnisti Andrej Karba, Jure Smej, Vid Žgajner in Mitja Kapun skupaj s svojim profesorjem Mihaelom Švaganom.

petek, 12. februar 2010 ob 17:46

Standard kakovosti tudi v nevladnem sektorju

Naraščanje števila nevladnih organizacij in krepitev njihovega pomena v družbi narekuje tudi potrebo po večanju njihove strokovnosti in kakovosti. Na ta način lahko uresničujejo pričakovanja svojih uporabnikov in jim ponudijo dobre storitve. Da bi izboljšali kakovost njihovega delovanja, je prišlo do vpeljave sistema kakovosti za NVO v slovenski prostor. Model kakovosti vsebuje osnovne zahteve, ki jih mora izpolnjevati nevladna organizacija, da bi bila ugledna in kakovostna. Standard kakovosti ...

petek, 12. februar 2010 ob 17:17

Profesorji gledališčniki

V Ljutomeru naenkrat ni več dovolj prostora za vse, ki bi želeli spremljati športne in kulturne prireditve. Nov športno-izobraževalni center je bil premajhen za vse, ki so si želeli v živo ogledati decembrsko prvenstveno rokometno tekmo med Ormožani in Celjani, premalo prostora pa je na minuli prireditvi ob kulturnem prazniku nudil tudi kulturni dom. Sedeži so bili v hipu zasedeni, obiskovalci, ki so želeli prisostvovati osrednji proslavi, so napolnili vsak kotiček sicer dotrajanega Doma ...

petek, 12. februar 2010 ob 06:511

Vandali v Ljutomeru

V Ljutomeru so se občani že večkrat lahko na lastne oči prepričali, da so ponoči na delu vandali, ki razgrajajo po centru mesta in razbijajo tuj inventar. Pretekli teden, 4. februarja okrog desete ure zvečer so policisti tako ponovno prejeli obvestilo, da mladostniki razbijajo izložbe na Glavnem trgu v Ljutomeru.

četrtek, 11. februar 2010 ob 18:5217

Izžrebali smo nagrajence

Danes sta se zaključili nagradni igri, kjer smo podelili eno vstopnico za koncert Oliverja Dragojevića, ki bo 14. februarja v Ljutomeru in nagradna igra, kjer smo podelili tri vstopnice za koncert skupine Zmelkoow, ki bo 12. februarja v Gornji Radgoni. Vstopnico za koncert Oliverja je podarilo Kulturno-mladinsko društvo KAEMDE, vstopnice za koncert skupine Zmelkoow pa Študentsko-mladinski klub Klinka Gornja Radgona.

četrtek, 11. februar 2010 ob 07:141

Z razpisom do regijskih projektov

Na tretji javni razpis za izbor projektov iz prednostne usmeritve Razvoj obmejnih območij s Hrvaško, v okviru operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007-2013, bo občina Ljutomer prijavila dva projekta za rekonstrukcijo lokalnih cest.

četrtek, 11. februar 2010 ob 07:022