Ljubiteljska kultura v marcu 2010

Pri nas v Prlekiji je pomlad kulturno obarvana. Pridružite se nam!

petek, 26. februar 2010 ob 18:52

Marca višje cene vrtca v Veržeju

Člani občinskega sveta občine Veržej so po pregledu pripravljene dokumentacije potrdili povišanje ekonomskih cen vzgojno-varstvenih programov, kot je predlagalo vodstvo osnovne šole Veržej, kamor spada tudi enota vrtca. Nove cene bodo veljale od prvega marca naprej.

četrtek, 25. februar 2010 ob 11:27

Aktivne upokojenke v Ljutomeru

Aktivne upokojenke v LjutomeruV DU Ljutomer deluje več sekcij, v katere se aktivno vključujejo upokojenci. Ena izmed teh je tudi ročnodelski krožek.Prijetno druženje in ustvarjalnost jih bogati in osrečuje, za njimi pa ostajajo sledovi ročnih del za mlajše generacije, tako skrbijo tudi za kulturno dediščino naših krajev.Srečujejo se ob četrtkih dopoldan v prostorih DU Ljutomer. Krožek vodi g. Danica Makoter.

sreda, 24. februar 2010 ob 12:14

Legenda s frajtonarico

Miklošičevo nagrado, najvišje odlikovanje za delo na kulturnem področju v občini Ljutomer, je letos prejel Alojz Grnjak iz vasice Slamnjak na območju Ljutomersko-Ormoških goric. V jeseni svojega življenja, Grnjak je namreč lani dopolnil 80 let, je tako k številnim priznanjem dodal Miklošičevo nagrado, kot zahvalo ljutomerske občine za uspešno in odmevno delovanje na področju ljubiteljske glasbene umetnosti.

torek, 23. februar 2010 ob 07:232

Priprava odloka o pitni vodi

V teh dneh je v občini Sveti Jurij ob Ščavnici v javni obravnavi odlok o oskrbi s pitno vodo. Doslej v tej občini niso imeli lastnega odloka, temveč so uporabljali odlok občine Ljutomer. Glede na to, da je občina dolžna zagotavljati opravljanje javnih služb, ki jih sama določi, in javnih služb, za katere je tako določeno z zakonom, so se tudi v občini Sveti Jurij ob Ščavnici odločili, da pripravijo lastni odlok, v katerem bodo upoštevali tudi vse zakonske spremembe, ki so se v zadnjem ...

torek, 23. februar 2010 ob 07:21

Ljudje iz Cubra

Nedelja 21. februar je dan, ko smo posneli oddajo o ljudeh, ki živiju v Cubru, kraj ki se razteza na treh vrhovih in ga ločujeta dve dolini. Oblika vasi Cuber pa je podobna morskekmu konjičku. Zgodbe katere so prikazale življene tam od druge svetovne vojne naprej. Tukaj so živeli ljudje, ki so se preživljali s trdim delom, večina je bila viničarskih družin ali kulakov, kot so jih imenovali. Bili sta tudi dve kmetiji to je Bogšova in Novakova.

ponedeljek, 22. februar 2010 ob 10:41

Čebelarska zveza društev Pomurja pripravila več predavanj

Čebelarska zveza društev Pomurja je v prvi polovici leta 2010 na področju izobraževanja čebelarjev izvedla več predavanj. Predavanja je izvedla v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije in Javno svetovalno službo v čebelarstvu, katera je tudi izvajalec.

ponedeljek, 22. februar 2010 ob 09:541

Zaključna tekmovanja v III. DOL za ženske

V soboto 27.2.2010 se začenjajo odločilne tekme za končne uvrstive v III. državni odbojkarski ligi vzhod. Ljutomerske odbojkarice (ŽOK ZM Maribor - Ljutomer) bodo tekmovale v skupini za uvrstitve med 13. in 16. mestom. V dvokrožni ligi se bodo pomerile z ekipami Mežice, Prevalja II in Suhe gradnje.

ponedeljek, 22. februar 2010 ob 09:142

Glasujte za fotografijo četrtega foto natečaja

Izbrali smo 10 najboljših fotografij,ki ste jih uporabniki od 23. januarja do 21. februarja 2010 dodaliv album in tako sodelovali v četrtem nagradnem foto natečaju. V albumu se jenabralo 104 fotografij 17. različnih avtorjev. Za svojo najljubšofotografijo lahko glasujete do 28. februarja do polnoči, ko bo avtorfotografije z največ glasovi prejel nagrado in sicer nedeljsko kosilo za dve osebi v hotelu aMord Mala Nedelja.

ponedeljek, 22. februar 2010 ob 00:3811

Odlični rezultati rokoborskega kluba Ljutomer

V Poljčanah se je odvijalo rokoborsko državno prvenstvo za dečke in mladince v grško-rimskem slogu. Rokoborci iz rokoborskega kluba Ljutomer so prikazali dobro pripravljenost in dosegli odlične rezultate. Ker nova pravila dovoljujejo nastop mlajšim tekmovalcem v nižjih kategorijah, sta dva tekmovalca nastopala v obeh starostnih kategorijah. Tako je v klubu kar 5 državnih prvakov.

nedelja, 21. februar 2010 ob 21:15