Jan Plestenjak ob rojstnem dnevu na ljutomerskem odru

V soboto 27. marca sta v Ljutomeru v športni dvorani (ŠIC) Ljutomer nastopila Jan Plestenjak in Petar Grašo, ki sta dvignila na noge celotno dvorano. Oba sta zapela svoje največje uspešnice, Jan pa je ob tem tudi praznoval svoj 37. rojstni dan. Koncert je organiziralo društvo KAEMDE KMD, ki v Ljutomeru postaja sinonim za dober žur.

nedelja, 28. marec 2010 ob 11:152

Dobrodelni kulturni večer ob materinskem dnevu

Župnijska Karitas Ljutomer je tudi letos pripravila dobrodelni kulturni večer ob materinskem dnevu. Prireditev, ki je bila v Domu kulture Ljutomer je navdušila obiskovalce s svojo prisrčnostjo, odprtostjo, veseljem…, ki so jo izražali vsi nastopajoči: varovanci VDC Murska Sobota, učenci Glasbene šole Ljutomer, Pevski zbor »Kresničke«, ljutomerski oktet in Nuša Derenda.

sobota, 27. marec 2010 ob 20:26

Ureditev Parka generala Rudolfa Maistra v Ljutomeru

Občina Ljutomer je objavila javno naročilo za zbiranje ponudb za ureditev Parka generala Rudolfa Maistra (mali park) pri železniški postaji Ljutomer mesto. Občina ima za ureditev namenjenih 111.000 € iz občinskega proračuna, preureditev pa bo potekala predvidoma od aprila do junija letos.

petek, 26. marec 2010 ob 21:224

Izid mesečnika Prleške cejtnge

Na portalu Prlekija-on.net smo s sodelavci in prijatelji uresničili projekt prleških novic v tiskani izdaji in je tako v petek, 26. marca izšla prva številka brezplačnega mesečnika Prleške cejtnge. V cejtngah med drugim lahko preberete zapis spomina na prvi Puhov cug, 13 pravil degustiranja vin, kotiček za ljubitelje malih živali, nekaj zanimivosti iz naših krajev, o spomladanskih opravilih na vrtu, ...

petek, 26. marec 2010 ob 21:1819

Ptuj bogatejši za 52 delovnih mest v novem OBI prodajnem centru

V petek, 26. marca je svoja vrata odprl že sedmi OBI-jev prodajni center v Sloveniji. Direktor OBI-ja v Sloveniji, gospod Michael Vinzing, je navdušen nad velikim številom novih kupcev in izredno dobrim začetkom 52-članske skupine novih sodelavcev.

petek, 26. marec 2010 ob 18:32

Za uporabo pirotehnike v nasprotju s predpisi do 1200 € kazni

Vsako leto se v času Velikonočnih praznikov srečuje s problematiko, ki je povezana z različnimi napravami, ki jih posamezniki uporabljajo za pokanje.

petek, 26. marec 2010 ob 18:251

Korenof Lujzek: »Ko jih je*e«

Na avdiciji oddaje Slovenija ima talent je nastopil tudi Korenof Lujzek z ženo Treziko, kot plesalko in sinom Japekom, kot notnim stojalom in režiserjem. "Namen našega nastopa je bil parodirati takšne in drugačne »show-e«, kar seveda, po pričakovanjih, ni bilo razumljeno in sprejeto s strani »žirije«, saj niso dojeli sporočila."

petek, 26. marec 2010 ob 12:562

Smeti kazijo turistični kraj

Banovci, vasica v občini Veržej, se ponaša z edinstvenim termalnim kopališčem, kjer je poskrbljeno tudi za nudiste. V kraju so ponosni tudi na svojo zgodovino, legenda pa pravi, da je v Banovcih nekoč obstajal grad Lampiščak. Ponaredek slike morebitnega gradu neznanega avtorja je skrbno varovan v vaškem domu, Banovčani pa so si grad Lampiščak izbrali, da krasi vaški grb. In prav na ozemlju, kjer naj bi bil nekoč stal grad, je sedaj odlagališče odpadkov.

četrtek, 25. marec 2010 ob 22:002

Premiera komedije Pacienti v čakalnici

Gledališka skupina kulturnega društva Ivan Kaučič iz Ljutomera je v sredo, 24. marca na odru Doma kulture v Ljutomeru premierno predstavila komedijo Pacienti v čakalnici, ki je delo koprskega igralca, režiserja, humorista in pisca številnih humoresk in gledaliških del Andreja Jelačina.

sreda, 24. marec 2010 ob 22:03

Vstopnico za koncert Jan Plestenjak - Petar Grašo prejme...

V sredo, 24. marca se je zaključila nagradna igra, kjer smo podelili vstopnico za koncert, kjer bosta nastopila Jan Plestenjak in Petar Grašo, ki bo 27. marca v Ljutomeru. Vstopnico za koncert je podarilo Kulturno mladinsko društvo KAEMDE.

sreda, 24. marec 2010 ob 16:43