Zaščitimo spomenik!

V soboto 8. maja ob 9. uri, ste vsi, ki vam ni vseeno, kaj se godi z našo kulturno dediščino, vabljeni na Glavni trg v Ljutomer, kjer bomo vsaj za nekaj ur zaščitili Marijino znamenje, ki se pred našimi očmi in v posmeh vsem odgovornim, uničuje. Ker Občina Ljutomer ne ukrepa, bomo mi!

torek, 4. maj 2010 ob 18:061

Tekmovanje za carja ribiške družine Ljutomer

V nedeljo 2. maja se je pri ribiškem domu ribiške družine Ljutomer na Moti odvijalo tekmovanje za carja RD Ljutomer. Tekmovanje je potekalo na ribnikih v Gezovih jamah, kjer se je zbralo kar nekaj obiskovalcev. Za tekmovalce je med časom tekmovanja bila na voljo pijača, po tekmovanju pa še malica. Po malici je potekala razglasitev novega carja.

nedelja, 2. maj 2010 ob 13:27

Teden Evrope

Informacijska točka Evropske komisije Europe Direct Murska Sobota, ki deluje v okviru Zavoda PIP, bo v Tednu Evrope izvedla informacijsko kampanjo, ki bo potekala v nekaterih večjih krajih v regiji. Ob tej priložnosti bomo na naši stojnici mimoidočim ponujali brezplačne publikacije na temo EU. Aktivnosti bo popestrila maskota Informacijske točke Europe Direct Murska Sobota, ki jo bomo v Tednu Evrope prvič predstavili.

nedelja, 2. maj 2010 ob 10:35

Oldtimersko srečanje v Ljutomeru

1. maj je praznik dela in praznik oldtimerjev v Ljutomeru. Že vrsto let se na ta dan zbere veliko ljubiteljev starodobnikov. Tudi tokrat je ljutomerski hipodrom gostil množico tistih, ki so jim pri srcu bencinski hlapi in lepota starih vozil. Na praznični dan srečati prijetelje, spoznati Prlekijo z vetrom v laseh je prelepo doživetje, katero privabi vedno veliko število ljubiteljev.

nedelja, 2. maj 2010 ob 09:32

10 let TD Cven

V soboto 1. maja je na Cvenu potekala proslava ob 10. obletnici turističnega društva Cven. Za gasilskim domom so se zbrali ljudje od blizu in daleč z namenom da bi proslavili desetletje delovanja turističnega društva Cven.

nedelja, 2. maj 2010 ob 00:44

Prvomajski pohod

Udeležili smo se tradicionalnega prvomajskega pohoda na Jeruzalem in Svetinje, kjer se je ob lepem vremenu zbralo veliko število pohodnikov, kolesarjev in rekreativcev.

sobota, 1. maj 2010 ob 23:08

Monsters of Lotmerk - poziv bendom

V sredo, 28. julija, se bo na Grossmannovem festivalu zgodilo nekaj neverjetnega. V Klubu bo namreč na festivalu Monsters of Lotmerk nastopilo pet lotmerških bendov, ki bodo silovito stresli zbrano množico! Štirje so že znani in njihova imena boste izvedeli kaj kmalu, lahko pa vam zagotovimo, da gre za same legende!

petek, 30. april 2010 ob 10:121

Prleške cejtnge - 2. številka

V petek, 30. aprila izide 2. številka brezplačnega mesečnika Prleške cejtnge. V cejtngah lahko preberete, kako smo Prleki potovali v Koper in nazaj, reportažo iz 5. oltimerskega sejma in 1. razstave pirhov, nasvete našega Frančeka, kjer vam svetuje, kako negovati kosilnico, v Pepekoven listjaki se vam bo predstavil Pepek in jegof Sultan, v vinskem kotičku pa predstavitev vinoreje Kaučič, o Klubu Martina, nekaj o renskem rizlingu, ...

četrtek, 29. april 2010 ob 18:421

Preureditev pokopališča v Ljutomeru

Občina Ljutomer je pristopila k izvedbi investicijsko vzdrževalnih del v sklopu zunanje ureditve pokopališča v Ljutomeru. Vsa dela se bodo izvajala v skladu s Spremembami in dopolnitvami ureditvenega načrta za območje pokopališča, servisne cone in odlagališča v Ljutomeru.

sreda, 28. april 2010 ob 19:20

Peklenske mačke predstavljajo Heavy Metal

Skupino Hellcats sestavljajo štiri glasbenice: basistka Saša Zagorc, bobnarka Sonja Zagorc, pevka Valentina Plaskan in kitaristka Katja Mavec. Hellcats so dokaz, da so visoke pete in Heavy Metal dobra kombinacija!Hellcats so svojo prvo skladbo Heavy Metal posnele pod producentsko taktirko Davorja Kontića, v Studiu Conti. Miksanje je potekalo v sodelovanju s producentom Toni Jurijem. Mastering skladbe pa je bil narejen v studiu Toniton pri producentu Toni Juriju.

torek, 27. april 2010 ob 11:41