Turistični katalog sedaj v osmih jezikih

V ponedeljek, 10. maja, je Lokalna turistična organizacija (LTO) Prlekija Ljutomer na tiskovni konferenci predstavila tri najboljše turistične spominke, ki so jih izbrali na natečaju Prleški turistični spominek 2009, dodelan katalog turistične ponudbe Park Jeruzalem Slovenija, ki je sedaj na voljo v osmih jezik ter rezultate poslovanja turistične organizacije.

ponedeljek, 10. maj 2010 ob 18:07

Koledar prireditev v občini Ljutomer in okolici maj 2010

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ljutomer in njegovi okolici v mesecu maju.

nedelja, 9. maj 2010 ob 09:30

Državno prvenstvo za kadete in člane v Lenartu

Rokoborci so uspešno nastopali in osvojili 4 naslove državnih prvakov in precej medalj. Tekmovalci so prikazali dobre borbe, predvsem Uroš Hlebec. Uroš je zaradi pravil lahko nastopal v dveh kategorijah, kjer se je v finalu srečal z odličnim rokoborcem Mitjo Sečkom. V kadetski kategoriji je imel več sreče Mitja, v članski pa je Uroš dokazal svojo kakovost in ga v finalu premagal. S tem si je priboril tudi kategorizacijo pri OKS.

nedelja, 9. maj 2010 ob 09:15

Cvetoča pomlad na Glavnem trgu

V soboto 8. maja je na Glavnem trgu v Ljutomeru potekala prireditev Lotmerk v cvetoči pomladi. V sklopu prireditve se je na trgu odvijal drugi sejem Cvet in med, ustvarjalne delavnice, slovesnosti v počastitev 40 letnice FS Alojza Grnjaka in 10 letnice Kluba prleških babic. Popoldan so še nastopili ansambel Alojza Grnjaka in ansambel Koštruni.

sobota, 8. maj 2010 ob 13:56

Degustacija vin Vinoreja Kaučič

V petek 7. maja je v restavraciji Grozd v Mestni hiši v Ljutomeru potekalo prijetno druženje ob degustaciji vin Vinoreje Kaučič iz Gresovščaka. Prisotni smo lahko degustirali odlična vina Renski Rizling Čarli, Renski Rizling Z*Z, Chardonnay, Rumeni Muškat, Renski Rizling KeSnI in PriMus. Na prireditvi je bila prisotna tudi ljutomerska vinska kraljica Adrijana Bogdan.

sobota, 8. maj 2010 ob 08:343

Delavnica Peka pogač

V petek, 7. maja je Društvo prleških babic iz Pristave pred Domom kulture v Ljutomeru pripravilo praktično delavnico Peka pogač, kjer so navzočim prikazali postopek priprave prleških dobrot. V Domu kulture je ob 17. uri gledališka skupina Slikepaprijlike KUD Beltinci predstavila gledališko igro Kraljevi smetanovi kolački, ob 19. uri pa Gledališka skupina Izbrisani, igro Kongres izgubljencev.

petek, 7. maj 2010 ob 17:54

Filmski teden Evrope

V okviru programa dogodkov ob letošnjem dnevu Evrope, 9. maju, bo med 10. in 15. majem v devetih slovenskih mestih potekal Filmski teden Evrope. Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji v sodelovanju z Informacijsko pisarno Evropskega parlamenta za Slovenijo ter mrežo informacijskih točk Europe Direct, Media Deskom Slovenija, Kinodvorom, mrežo evropskih kulturnih organizacij - EUNIC Slovenija in Cankarjevim domom podarja brezplačen ogled štirinajstih evropskih filmskih uspešnic, sofinanciranih ...

četrtek, 6. maj 2010 ob 18:15

Lotmerk v cvetoči pomladi

V soboto, 8. maja bo na Glavnem trgu v Ljutomeru, od 8. ure dalje, potekala prireditev Lotmerk v cvetoči pomladi. V sklopu prireditve bo na trgu sejem Cvet in med, ustvarjalne delavnice, slovesnosti v počastitev 40 letnice FS Alojza Grnjaka in 10 letnice Kluba prleških babic ter nastop ansambla Alojza Grnjaka in ansambla Koštruni. Že v petek, 7. maja pa bo od 15.30 ure dalje pred Domom kulture Ljutomer, potekala praktična delavnica Peka pogač. Delavnico bo vodilo Društvo prleških babic ...

četrtek, 6. maj 2010 ob 08:461

Druženje ob vinu in vinska zgodba

Prleške cejtnge in portal Prlekija-on.net v sodelovanju z Vinorejo Kaučič, vabita na Druženje ob vinu in vinsko zgodbo, ki bo v petek, 7. maja ob 19. uri v restavraciji Grozd v Mestni hiši v Ljutomeru.

torek, 4. maj 2010 ob 22:366

Ljubiteljska kultura v maju 2010

Vabljeni na kulturne prireditve v mesecu maju.

torek, 4. maj 2010 ob 21:42