Nagradna igra Siddharta

Portal Prlekija-on.net v sodelovanju s Kulturno mladinskim društvom KAEMDE prireja nagradno igro, kjer si lahko zagotovite vstopnico za koncert skupine Siddharta, ki bo 16. julija v Ljutomeru na Glavnem trgu. Odgovorite na nagradno vprašanje ter sodelujte v žrebanju, kjer bomo podelili vstopnico za koncert. Nagradna igra poteka do 7. julija.

torek, 1. junij 2010 ob 20:572

OBI - Naredi sam nasveti za Mojstrovalce gradbenike

Spet je nastopil tisti čas v letu, ko zaradi toplih in sončnih dni preživimo več časa na prostem, hkrati pa je vreme ugodno tudi za to, da kaj postorimo po hiši. Tako se po mrzli zimi končno lahko spet začnemo ukvarjati z raznolikimi sezonskimi opravili, kamor spadajo tudi urejanje in prenavljanje doma ter zahtevnejša opravila, kot je gradnja. Ker tovrstna mojstrska dela navadno zahtevajo znanje, jih v veliki večini prepustimo strokovnjakom.

ponedeljek, 31. maj 2010 ob 17:47

Predstavitveni film o vseživljenjskem učenju

Informacijska točka Evropske komisije Europe Direct Murska Sobota, ki deluje v okviru Zavoda PIP, je izdala predstavitveni film o vseživljenjskem učenju. Film predstavlja mnenja različnih pomurskih strokovnjakov o pomenu vseživljenjskega učenja.

ponedeljek, 31. maj 2010 ob 17:42

Otvoritev multikulturnega Udarnika

Enotedenski program prebujanja Udarnika se je danes prevesil v drugo polovico. V prvih štirih dneh od ponedeljka naprej smo se poslovili od stare tradicije Udarnika kot zgolj kina ter že nekoliko nakazali dodatne možnosti, ki jih ponuja, konec tedna pa prinaša še veliko bolj tematsko pester in širok spekter dogajanja. Stara kinodvorana se bo od danes do nedelje pokazala v popolnoma novi luči in se prelevila v moderno multikulturno dvorano, kjer bodo svoje mesto ob filmu našle tudi številne ...

ponedeljek, 31. maj 2010 ob 17:25

Otvoritev Udarnika v sproščenem in čustvenem vzdušju

Dvorana Udarnik se je v ponedeljek zvečer po dolgoletnem spancu končno spet prebudila. Že prvi dan enotedenskega predstavitvenega programa novega Udarnika je bilo še kako živahno in pestro, tekle pa so tudi solze sreče. Dvorano je obiskalo okrog sto ljudi, med njimi pa je bila tudi prav posebna gostja Marija Sajko. Legendarna prodajalka kart se je po petih letih vrnila v Udarnik, vse navdušila s svojo prijaznostjo in optimizmom, tudi sama pa je bila ganjena do solz in navdušena nad » ...

ponedeljek, 31. maj 2010 ob 17:22

Tanja Žagar v plesnem objemu

Takoj po vrnitvi iz Sofije, kjer je na Balkan Music Awards 2010 prejela plaketo za Najboljšo pesem Slovenije 2009, pesem S tabo, se je Tanja takoj lotila novih podvigov. V nedeljo, 30. maja jo bomo lahko videli v oddaji Spet doma, kjer nas bo znova presenetila z izjemnim pevsko plesnim nastopom za pesem Poletje je najin čas, ki je novi aktualni single z njenega zelo uspešnega albuma Hvala, ker si ob meni ti. Nastopila bo skupaj s soplesalcem Gregorjem Cesarjem, ki je tudi tokrat poskrbel za atraktivno ...

sobota, 29. maj 2010 ob 17:37

Svečana otvoritev novega igrala v Vrtcu Ljutomer

V petek, 28. maja, so v Vrtcu Ljutomer svečano otvorili novo igralo. Na prireditvi so se otroci in vzgojiteljice Vrtca Ljutomer predstavili z zanimivimi in izvirnimi nastopi, potekale so ustvarjalne delavnice, ogled razstave in zabava s prleškim kantavtorjem Tadejem Vesenjakom.

petek, 28. maj 2010 ob 19:083

Prevzem merilnikov hitrosti

Policija je dne 26. maja 2010 od Direkcije Republike Slovenije za ceste (DRSC) prevzela v upravljanje vsa štiri stacionarna ohišja za merilnike hitrosti in dva merilnika hitrosti, ki ju bodo prestavljali med ohišji, ki so postavljena v naseljih Spodnja Ščavnica, Vanča vas, Hotiza in Hrastje Mota. Prevzem opreme je bil opravljen na podlagi sporazuma med DRSC in MNZ-Policijo.

četrtek, 27. maj 2010 ob 19:136

Prleške cejtnge - 3. številka

V petek, 28. maja izide 3. številka brezplačnega mesečnika Prleške cejtnge. V cejtngah lahko preberete, kako so člani društva JJ Puch izkopali star motor in ga vrnili k življenju, kako so otroci iz prleških vrtcev preživeli Dan prijateljstva v Mali Nedelji, Pepekove nasvete o dijeti, v vinskem kotičku predstavitev vin Prlekus in o Enoloških dnevih v Prlekiji, pisma bralcev, v rubriki o naših živalih pa o šolanju psov in našega odnosa do živali, ...

četrtek, 27. maj 2010 ob 17:262

Javna tribuna za arbitražni sporazum

V sredo, 26. maja je v dvorani Glasbene šole Slavka Osterca v Ljutomeru potekala Javna tribuna za arbitražni sporazum, kjer je dr. Igor Lukšič, minister za šolstvo in šport ter član predsedstva stranke SD, predstavil tehtne argumente in dejstva o tem, zakaj je na junijskem referendumu dobro podpreti arbitražni sporazum.

sreda, 26. maj 2010 ob 21:003