Druženje generacij v parku Rudolfa Maistra

V četrtek, 1. julija, so otroci iz Vrtca Ljutomer in varovanci iz Doma starejših občanov Ljutomer imeli skupno druženje v parku generala Rudolfa Maistra v Ljutomeru. Za prevoz varovancev doma so poskrbele prostovoljke Karitas Ljutomer. Bilo je zelo zanimivo druženje generacij, kjer so otroci vrtca s pesmijo in plesom popestrili dan, skupaj pa so zapeli tudi našo prleško himno Dere sen jas mali bija.

petek, 2. julij 2010 ob 09:59

Koledar prireditev v občini Ljutomer in okolici julij 2010

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ljutomer in njegovi okolici v mesecu juliju.

četrtek, 1. julij 2010 ob 23:03

Žitni krogi spet burijo domišljijo

Prve žitne kroge so v Sloveniji opazili leta 2000 v Pečarovcih. Leta 2006 in 2007 so se žitni krogi pojavili tudi v Prlekiji, točneje na Krapju. Letos pa so se žitni krogi pojavili v Rakičanu.

četrtek, 1. julij 2010 ob 15:494

Nasveti za varovanje premoženja

Čas dopustov je tudi čas, ki ga storilci kaznivih dejanj pogosteje izkoriščajo za izvrševanje vlomov v stanovanja, stanovanjske hiše, trgovine, gostinske lokale itd. Za preprečevanje teh kaznivih dejanj lahko največ naredijo občani sami s preprostimi preventivnimi ukrepi in pravočasnim obveščanjem policije.

četrtek, 1. julij 2010 ob 15:4110

Mesec vseživljenjskega učenja

Znanje je vrednota, ki je človeku ne more nihče vzeti. Zaradi družbenih in drugih sprememb, znanje zelo hitro zastara. Zaposleni na področju vzgoje in izobraževanja se moramo tega še posebej zavedati, saj smo otrokom vzgled in vzor pri oblikovanju odnosa do znanja in nasploh vrednot življenja. Zato se izobražujemo vsi zaposleni v vrtcu in tako postajamo učeča se skupnost.

sreda, 30. junij 2010 ob 17:17

Vabilo na razstavo

Prijazno Vas vabimo, da se udeležite odprtja razstave likovnih del skupine umetnikov PRO TEMPORE, ki bo v četrtek, 1. julija 2010, ob 19. uri v galeriji A. Trstenjaka (Dom kulture) v Ljutomeru. Na ogled bodo novejša likovna dela, ki so jih člani skupine ustvarili pod skupnim imenom.

sreda, 30. junij 2010 ob 13:56

Nagradni kviz o Prlekiji zaključen

Kviz o raznih znamenitostih in zanimivostih iz Prlekije se je zaključil in izžrebali smo nagrajenca, ki prejme potovanje v Gardaland za dve osebi. Nagradili smo tudi uporabnika, ki je kviz rešil najhitreje. S kvizom smo naše uporabnike na zabaven način tudi malo poučili o Prlekiji.

ponedeljek, 28. junij 2010 ob 18:213

Prleške cejtnge - 4. številka

V petek, 25. junija je izšla 4. številka brezplačnega mesečnika Prleške cejtnge. V cejtngah lahko preberete reportažo iz otvoritve parka Rudolfa Maistra v Ljutomeru, o 8. Salonu Jeruzalem, o 21. mednarodnem srečanju krvodajalcev Slovenije, 60 let delovanja PGD Gresovščak, o Prleški knjigi rekordov, v rubriki o naših živalih pa o prehrani in zajedalcih ter še veliko drugih zanimivih reportaž in novic iz Prlekije.

nedelja, 27. junij 2010 ob 18:3111

Dražba za zbiratelje

Na portalu Prlekija-on.net smo za vas pripravili dražbo za ljubitelje prleških raritet, ki bodo med obiskovalci morda naletele na ugoden odziv, se umestile v nove zbirke ali prleška svetišča zgodovine. Za pokušino vam ponujamo tiskarsko ploščo naslovnice prve številke neodvisnega prleškega časopisa Klopotec,  ki je izhajal v letu 1992.

nedelja, 27. junij 2010 ob 15:2612

Turnir v balinanju na Stari Cesti

V petek, 25. junija, je Turistično društvo Stara Cesta pripravilo 4. turnir v balinanju, ki je potekal na balinišču pri šoli na Stari Cesti. Nastopilo je 6 ekip, ki so se med seboj pomerile v znanju balinanja. Zmagala je ekipa Prleki.

petek, 25. junij 2010 ob 23:10