Storilci velike tatvine v Italiji so v priporu v Sloveniji

Dne 13.5.2010 okoli 12. ure so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije iz PU Nova gorica prejeli obvestilo italijanskih varnostnih organov, da so prejšnjo noč štirje neznani storilci v mestu Udine (Videm) vlomili v prodajalno z oblačili visokega cenovnega razreda.Odtujili so več  oblačil v skupni vrednosti 60.000 EUR in z osebnim avtomobilom znamke AUDI A6 z italijanskimi registrskimi tablicami in VW Transporter, na katerem so nameščene nemške registrske tablice, prebili policijsko ...

sreda, 19. maj 2010 ob 09:071

Na Ptuju so največji Mojstrovalci v gradbeništvu

Spet je nastopil tisti čas v letu, ko zaradi toplih in sončnih dni preživimo več časa na prostem, hkrati pa je vreme ugodno tudi za to, da kaj postorimo po hiši. Vsi si namreč želimo bivati v čim bolj prijetnem in prijaznem domu, v katerem se dobro počutimo, saj tu preživimo večji del svojega zasebnega časa. In tako je toplejša polovica leta idealno obdobje za prenavljanje in preurejanje našega bivalnega prostora.

torek, 18. maj 2010 ob 18:45

Brezplačna izobraževalna delavnica za Mojstrovalce na Ptuju

Na Ptuju bo v ponedeljek, 17. maja 2010 ob 16.00 uri potekala brezplačna delavnica za Mojstrovalce na temo gradnja. Izobraževalna tematska delavnica je tretja po vrsti v sklopu »naredi sam« delavnic, ki jih organizira trgovsko podjetje OBI. Uro in pol trajajoče delavnice, ki se bodo do 3. junija zvrstile v vseh sedmih OBI-jevih trgovskih centrih po Sloveniji, so namenjene domačim mojstrom, ki prevzemajo prenovo svojega doma v svoje roke in pokrivajo tri tematske sklope: vrt, bivanje ...

nedelja, 16. maj 2010 ob 19:52

Ansambel Lojzeta Slaka zaigral v Ljutomeru

V soboto, 15. maja, je na Glavnem trgu v Ljutomeru nastopil ansambel Lojzeta Slaka, kjer so Hotel Jeruzalem, Občina Ljutomer in LTO Prlekija Ljutomer organizirali Veliko srečanje Prlekov in prijateljev Prlekije. Zbralo se je veliko ljubiteljev dobre glasbe, ki so uživali ob Slakovih najlepših pesmih.

nedelja, 16. maj 2010 ob 03:27

Reši kviz o Prlekiji in odpotuj v Gardaland!

Rešite nagradni kviz o raznih znamenitostih in zanimivostih iz Prlekije ter si priborite nagrado potovanje v Gardaland za dve osebi! Kviz je aktiven do 27. junija 2010 do polnoči, k sodelovanju pa lahko povabite svoje prijatelje, s čimer se vaša možnost za osvojitev nagrade poveča. Na koncu bomo izmed vseh, ki boste v kvizu sodelovali, izžrebali osebo, ki prejme potovanje v Gardaland za dve osebi.

sobota, 15. maj 2010 ob 17:3910

OBI - Naredi sam nasveti za Mojstrovalce na vrtu

Maj ni le čas piknikov, ampak tudi čas, ko naravna zopet zaživi in ozeleni, dnevi so daljši in prijetnejši za dolge sprehode in posedanje na terasi, balkonu ali vrtu, maj je čas, ko svoj bivalni prostor preprosto zamenjamo s tistim, bolj sončnim. Hkrati pa je maj tudi čas, ko začnemo razmišljati o izgledu svojega zunanjega bivalnega prostora: vrta, balkona in okenskih polic ter o presajanju, zasajanju, sajenju, podtikanju ipd. rastlin vsepovsod, kamor jih lahko.

petek, 14. maj 2010 ob 19:03

V Murski Soboti so največji Mojstrovalci na vrtu

Murska Sobota, 12. maj 2010 - Ste opazili, da se zadnje čase vedno pogosteje zadržujete na vrtu? In premišljujete, kaj vse morate ali bi že morali postoriti, da boste lahko brezskrbno uživali njegove sadove? Ja, maj ni le čas piknikov, ampak tudi čas, ko začnemo razmišljati o izgledu svojega zunanjega bivalnega prostora: vrta, balkona in okenskih polic ter o presajanju, zasajanju, sajenju, podtikanju rastlin vsepovsod, kamor jih lahko.

petek, 14. maj 2010 ob 19:01

Od Slakov do Siddharte

V Ljutomeru se je letos zvrstilo že nekaj večjih koncertov, kjer so nastopila zveneča imena, kot so Oliver Dragojević, Petar Grašo in Jan Plestenjak. To soboto pa bomo imeli priložnost prisluhniti ansamblu Lojzeta Slaka na Glavnem trgu v Ljutomeru, kjer Hotel Jeruzalem, občina Ljutomer in LTO Prlekija Ljutomer organizirajo Veliko srečanje Prlekov in prijateljev Prlekije.

sreda, 12. maj 2010 ob 00:211

Traktorist poškodoval službeni avtomobil in grozil policistu

Policisti PP Lendava so 8. maja 2010 v popoldanskem času odvzeli prostost 50 – letnemu vozniku traktorja, ki je odklonil preizkus alkoholiziranosti, med postopkom poškodoval službeni avtomobil Opel astra in z grožnjami preprečil uradno dejanje. Tega dne v popoldanskem času je policist PP Lendava na avtobusnem postajališču v Hotizi zaustavil in kontroliral traktorista, ki bi naj pred tem v naselju Gaberje poškodoval kabelsko omrežje. Že pred tem ga je policist zaustavljal z zvoč ...

torek, 11. maj 2010 ob 15:103

Dan odprtih vrat pri Hiši penin Frangež

V nedeljo, 9. maja, je družina Frangež pri Hiši penin Frangež v Hercegovščaku pri Gornji Radgoni, pripravila vinsko - kulinarični dogodek, kjer so gostom nudili vpogled v hišo, klet in polnilnico. Dan so poimenovali Dan penin, špargljev in domačih dobrot.

ponedeljek, 10. maj 2010 ob 18:363