Korenof Lujzek in Slovenija ima talent

Na avdiciji oddaje Slovenija ima talent smo nastopili tudi mi. Torej; Korenof Lujzek z ženo Treziko, kot plesalko in sinom Japekom, kot notnim stojalom in režiserjem.Namen našega nastopa je bil parodirati takšne in drugačne »show-e«, kar seveda, po pričakovanjih, ni bilo razumljeno in sprejeto s strani »žirije«, saj niso dojeli sporočila.

nedelja, 21. februar 2010 ob 20:528

Taksist izigrava zakonodajo

V ljutomerski občini ureja Odlok o ureditvi cestnega prometa tudi parkiranje taksijev. Namenjena so jim mesta na parkirišču nekdanje tržnice v Ljutomeru, vendar se po navedbah taksista Milana Filipiča pojavljajo kršitve. Na sedežu občine Ljutomer so se taksisti skupaj s predstavniki območne obrtno-podjetniške zbornice Ljutomer junija lani sestali s predstavniki ljutomerske občinske uprave, ker pa dogovorjeno ni bilo realizirano, so se v širši zasedbi, pridružili so se namreč predstavniki ...

sobota, 20. februar 2010 ob 00:2016

Banovci bodo dobili lepšo podobo

Turizem postaja vse bolj pomembna in obetavna gospodarska panoga, tega se zavedajo tudi v občini Veržej. Na območju te občine namreč deluje termalno kopališče Banovci, v katerem je letno okoli 100 tisoč prenočitev, več 100 tisoč pa je letno tudi dnevnih kopalcev. Ker turista poleg tega, kar mu zagotavlja turistični ponudnik, zanimajo tudi urejene pešpoti in kolesarske steze, se je občina Veržej odločila izboljšati javno infrastrukturo v tem naselju.

petek, 19. februar 2010 ob 15:05

Fašenka smo pokopali

V četrtek, 18. februarja so se s Pokopom fašenka končale letošnje pustne norčije. Železne Dveri so po tradiciji povezane s pokopom že preko 50 let. Poskrbljeno je bilo za pravo kislo žüpo, katero dobijo vsi obiskovalci brezplačno. Spoznali pa smo, da je težav še ostalo dovolj za naslednje leto, zato bo za njih kriv naslednji fašenk.

petek, 19. februar 2010 ob 12:09

Pust v Vrtcu Stročja vas

Tudi v Vrtcu Stročja vas so se otroci in vzgojiteljice zabavali ob pustu hrustu in se našemili.

četrtek, 18. februar 2010 ob 12:43

Monodrama Slovo Andreja Smoleta od veselih ur

V sklopu praznovanj ob slovenskem kulturnem prazniku Vas Splošna knjižnica Ljutomer vabi v torek, 23. februarja 2010, ob 18.00 uri, v dvorano Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, kjer bo dramski igralec Anatol Štern uprizoril monolog po literarni predlogi pisatelja Matjaža Kmecla z naslovom Slovo Andreja Smoleta od veselih ur.

sreda, 17. februar 2010 ob 16:03

Vrtec Ljutomer na ptujski povorki

V ponedeljek, 15. februarja so se otroci in vzgojiteljice Vrtca Ljutomer udeležili vseslovenskega otroškega pustnega karnevala, povorke pisanih maškar na Ptuju. Na povorki se je zbralo okrog 1400 otrok iz 50. vrtcev iz vse Slovenije. Otroci iz Vrtca Ljutomer so se predstavili kot žabice ter se ob tem veselili in zabavali, kot se za pusta hrusta spodobi.

sreda, 17. februar 2010 ob 11:40

Zadnji dnevi foto natečaja

Do 21. februarja 2010 še imate čas, da naložite svojo fotografijo v album ter sodelujete v nagradnem foto natečaju na temo fotografij narave in pokrajine. Nagrada za najboljšo fotografijo je nedeljsko kosilo za dve osebi v hotelu aMord Mala Nedelja. Do sedaj se je v albumu nabralo 91 fotografij, ki jih je prispevalo 15 uporabnikov: dusand, matkopc, Ormožan, fotourban, bostjan85, hugo, inpredo, enasm, MILAN, dikLinaa00, petrto, Ronči, milank4, blaz3k ter teya.

sreda, 17. februar 2010 ob 01:03

Vina iz doline reke Loire

Vinoteka Svetinjska klet in Belvin vinska šola vas vabita na vinski dogodek Vina iz doline reke Loire. Dolino reke Loire imenujejo tudi »Vrtovi Francije«. Loira namreč premore vse možne vinske sloge. Belo, rdeče, rosé, suho, sladko, peneče... Spoznali boste vina, ki redko zaidejo v naše kraje, vina ob katerih vam bo hitro jasno, zakaj so vina iz doline Loire najbolj popularna v pariških bistrojih in barih, kjer je razmerje med ceno in kakovostjo ključno, da o pitnosti ...

sreda, 17. februar 2010 ob 00:26

Fašenk v Ormožu

Svetek na svetega fašenka v Ormoži je nekej posebnega. Zberejo se različne skupine, kere predstovlajo aktualno dogajanje ali pa so obarvane z zanimivimi dogodki. Tokrat je sodelovalo 29 skupin, vsaka je imela nekaj svojega. Prav topel pogled je bil s strani nastopajočih, lepo je bilo sprejeti aplavz iz obeh strani povorke. Tudi komisija je imela veliko dela, saj je vsaka izmed sodelujočih skupin vložila veliko truda v izdelavo mask. Veliko idej, ki so bile zanimive, morda ponovljene a tokrat ...

torek, 16. februar 2010 ob 20:30