Ditka in Feri v Ljutomeru: »Ne bodi kot drugi«

Tokrat sta v petek, 28. decembra, dvorano Doma kulture v Ljutomeru napolnila Feri Lainšček in Ditka s spremljevalno zasedbo - Gorazd Čepin: klaviature, Jan Lužnik: bas kitara in David Slatinek: bobni.

sobota, 29. december 2018 ob 20:03

Kje v naši okolici lahko novo leto pričakate na prostem?

Bliža se najdaljša noč v letu, ko bodo ponekod silvestrovanja organizirana na prostem. Letos je ponudba nekoliko okrnjena, saj letos organiziranega silvestrovanja na prostem recimo ni v Gornji Radgoni, niti v Radencih, kjer bo sicer silvestrovanje potekalo v restavraciji Radin, kavarni Swing in v termah. Bo pa v radgonskem oz. radenskem koncu veselo na Kapeli in Negovi, v večjih mestih pa bo tako silvestrovo na prostem v naši okolici v Ljutomeru in v Ormožu.

sobota, 29. december 2018 ob 19:32

Prvi božično novoletni pohod Rdečega križa

OO Rdečega križa Šalinci, Krištanci, Grlava je namesto vsakoletnega kolesarjenja, letos prvič organiziral BOŽIČNO - NOVOLETNI POHOD z vabilom članom ob razdelitvi koledarjev za leto 2019. Seveda so se akciji veselo pridružili člani RK iz Banovcev, ki so v prostorih PGD Banovci organizirali nadvse prijeten zaključek. Na srečo imajo tam primeren prostor za tako druženje in pogostitev.

sobota, 29. december 2018 ob 18:20

Barbara Skuhala slavila na 1. novoletnem turnirju v pospešenem šahu v Ljutomeru

Športna zveza Ljutomer, šahovsko društvo Radenska-Pomgrad in Občina Ljutomer so pripravili 1. novoletni turnir v pospešenem šahu, absolutna kategorija.

sobota, 29. december 2018 ob 16:48

Božiček obdaril otroke v Precetincih

Čeprav je Božič že za nami, dobri mož Božiček še vedno ne počiva. Verjetno so bili samo praznični dnevi zanj prekratki in ni uspel obdariti vseh otrok, ki so nestrpno pričakovali njega, verjetno pa še bolj nestrpno njegova darila. Tudi otroci v Precetincih so potrpežljivo čakali, saj so vedeli, da Bočiček ne bo pozabil in jih bo tudi letos zanesljivo obdaroval.

sobota, 29. december 2018 ob 16:26

Na 2. novoletnem turnirju v hokeju na ledu slavila ekipa »MALO CÜNCNI«

Športna zveza Ljutomer je, v sodelovanju z Občino Ljutomer in Šic bar cafe, na ljutomerskem umetnem drsališču pripravila 2. novoletni turnir v hokeju na ledu. Sedem ekip, katere so sestavljali trije igralci in menjava, so se najprej pomerile v dveh predtekmovalnih skupinah od koder sta se v izločilne boje uvrstili po dve najboljši ekipi iz vsake skupine. Sledili sta dve polfinalni tekmi, tekma za tretje mesto in finale. Posamezna tekma je trajala 2x5 minut, finale se je igralo 2x7 minut. ...

sobota, 29. december 2018 ob 15:39

V vzhodni kohezijski regiji se išče 24 pomočnikov vzgojiteljev začetnikov in 5 učiteljev začetnikov

V Uradnem listu RS in na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je objavljen Javni razpis za izbor operacij "Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2019".

sobota, 29. december 2018 ob 14:54

V Društvu Kihača poskrbeli za kulinarične dobrote, otroke je obdaril tudi Božiček

Društvo za ohranitev jedi naših babic Kihača, je tudi letos, sedaj že tradicionalno, pripravilo druženje ob kuharskih in ustvarjalnih delavnicah. Prireditev je na Glavnem trgu v Ljutomeru kot vedno bila množično obiskana, kjer so se številni obiskovalci lahko dodobra nasitili ob številnih dobrotah, kot so palačinke, langaš, pajani kruh, kvasenice, postržjače, babičina enolončnica, ... vsi so se lahko odžejali še s kuhanim vinom ter čajem in vse to je društvo ponujalo brezplač ...

sobota, 29. december 2018 ob 12:481

Radgonski godbeniki ogreli svoje občane

V počastitev dneva samostojnosti in enotnosti ter božično - novoletnih praznikov je Kulturno društvo (KD) Pihalni orkester Gornja Radgona, ki deluje že 96. leto, in ki ga trenutno vodi predsednik Andrej Subašič, pripravil tradicionalni božično - novoletni koncert, ki je do zadnjega kotička napolnil veliko dvorano domačega kulturnega doma. Na koncertu, ki so ga omogočili: KD Pihalni orkester Gornja Radgona, Občina Gornja Radgona, Zavod za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona ...

sobota, 29. december 2018 ob 09:45

Streljali s serijsko zračno puško v Serdici

V Serdici, v Občini Rogašovci na Goričkem, je 26. decembra potekalo 7. odprto tekmovanje v streljanju s serijsko zračno puško, ki ga je organiziralo tamkajšnje Strelsko društvo 416 Serdica. Sodelovalo je skupno 37 tekmovalcev v petih kategorijah iz petih ekip: Strelsko društvo Trnovska vas, Športno strelsko društvo Murska Sobota, Strelsko društvo Graničar Cankova, Strelsko društvo Domajinci in domačo Strelsko društvo 416 Serdica.

sobota, 29. december 2018 ob 09:08