V Stročji vasi našli topovsko granato

V četrtek, 3. januarja, ob 12.47 so v naselju Stročja vas, v občini Ljutomer, našli topovsko granato, kalibra 75 mm, ostanek iz obdobja druge svetovne vojne. Granato je našel sprehajalec ob sprehodu med njivami.Pripadnik Državne enote za varstvo pred NUS Vzhodnoštajerske regije je topovsko granato odpeljal v skladišče do uničenja.

četrtek, 3. januar 2019 ob 17:43

Novoletno ribiško srečanje

Člani Ribiške sekcije DU Ljutomer in RD Ljutomer so se ob zaključku leta srečali na gramoznici Mota. Mraz ob štartu je botroval slabši štartni udeležbi, vendar pa se jih je v nadaljevanju zbralo veliko.

četrtek, 3. januar 2019 ob 17:21

Mladoletni osebi zasegli večjo količino nedovoljenih pirotehničnih sredstev

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V ponedeljek, 31. decembra, ob 14:17 uri so intervenirali v naselju Hum pri Ormožu, kjer je bilo ugotovljeno, da je prišlo do spora in žalitev med partnerjema. Kršiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog, zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

četrtek, 3. januar 2019 ob 15:18

Kupec še zdaleč ni samo številka

Ko je dosedanji predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice (OOZ) Gornja Radgona, Vlado Rojko, ob koncu leta 2018, na seji skupščine zbornice, v gostišču "Vrtnica" v Zgornjem Konjišču, podeljeval jubilejna priznanja dolgoletnim članom zbornice, je eno najvišjih, in sicer za 40-letnico obstoja in uspešnega delovanja prejela znana in ugledna zlatarka Janja Kapun. Prlečka, ki se je v Gornjo Radgono priselila z ljutomerskega konca, s Cvena, je zlatarstvo ustanovila 1. septembra, davnega ...

četrtek, 3. januar 2019 ob 13:37

Jesensko popotovanje ob Bukovniškem jezeru

Neko soboto, v lepem poznojesenskem dopoldnevu, sem pohajkoval ob Bukovniškem jezeru (v Občini Dobrovnik) ter pri delu opazoval številne slikarke in slikarje, ki so razpostavili svoja slikarska stojala v bližini jezera ali pa v ožji ali širši okolici. Na njihovih platnih so nastajale povsem različne umetnine in marsikoga sem pri delu tudi fotografiral.

četrtek, 3. januar 2019 ob 11:43

Znova so potrdili pripadnost zbornici

Tudi po zamenjavi vodstva Območna obrtno-podjetniška zbornica (OOZ) Gornja Radgona nadaljuje s svojimi ustaljenimi aktivnostmi. Tako so se obrtniki in podjetniki, člani radgonske OOZ iz vseh štirih občin, ki jih pokriva (Apače, Gornja Radgona, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici) srečali ob izteku koledarskega oz. poslovnega leta 2018. Na sedežu OOZ Gornja Radgona je namreč tik pred iztekom leta 2018 potekal 3. dan odprtih vrat, na katerega je prišlo veliko aktualnih obrtnikov in podjetnikov ...

sreda, 2. januar 2019 ob 19:19

Miha Balažič »preoblekel« 32 let staro pesem

Miha Balažič prihaja iz Prlekije in je s profesionalno glasbeno kariero začel leta 1985 kot pevec top skupine Vulkan iz Čakovca (Hrvaška). Leta 1986 se je pridružil skupini Komet iz Ptuja, s katero je posnel pesmi »Ana«, »Če sama boš ostala« in »Pozabi«.

sreda, 2. januar 2019 ob 12:04

Arso izdal opozorilo zaradi močnega vetra

Agencija Republike Slovenije za okolje (Arso) napoveduje, da bo v sredo večinoma sončno z občasno spremenljivo oblačnostjo. Izjemoma lahko nastane kakšna kratkotrajna snežna ploha. Pihal bo okrepljen veter severnih smeri, ki bo najbolj izrazit na severu države. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8 °C.

sreda, 2. januar 2019 ob 10:57

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja ljutomerski policisti zasegli osebni avtomobil

Prvi dan v letu 2019 so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali dve prometni nesreči. Pri tem se je ena končala z lažjimi telesnimi poškodbami. Obravnavana sta bila še dva primera povoženja divjadi. Poleg tega je bilo obravnavano eno kaznivo dejanje in pet kršitev javnega reda.

sreda, 2. januar 2019 ob 09:05

Letos rekorden skok v morje; enega udeleženca so morali oživljati

V Portorožu so tudi na prvi dan leta 2019 pripravili tradicionalne, že 15. novoletne skoke v morje, ki jih vsako leto organizira Športno društvo Slovenc. Organizatorji so sporočili, da je padel nov rekord, saj se je v morje podalo 686 udeležencev. Pred tem je rekord znašal 545 udeležencev iz leta 2017.

torek, 1. januar 2019 ob 17:28