Umrl Krambergerjev atentator

Po poročanju Slovenskih novic, je pri 68 letih v Jurovskem Dolu umrl Peter Rotar, krvnik znanega slovenskega dobrotnika in kandidata za predsednika države Ivana Krambergerja. Dobrotnika iz Negove, kot so klicali Krambergerja, ki je bil umorjen 7. junija 1992, ko je njegovo življenje na predvolilnem zborovanju v Jurovskem Dolu v Slovenskih goricah, končala krogla iz lovske puške.

sreda, 9. januar 2019 ob 19:31

Ministrica dr. Aleksandra Pivec s sodelavci obiskala tudi Ljutomer

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec je s sodelavci bila v sredo, 9. januarja, na delovnem obisku v Pomurju. V okviru obiska se je najprej srečala z vodstvom KGZ Murska Sobota, pomurskimi kmetovalci, obiskala pa je tudi podjetja Ocean Orchids, Panvita ter Panorganic.

sreda, 9. januar 2019 ob 16:47

Po šestih desetletjih spet pred istim oltarjem

V teh zimskih dneh, ko je največ praznikov in praznovanj, sta 60-letnico poroke, torej biserno poroko obeležila Marija in Ivan Steyer iz Črncev v Apaški dolini. Enako kot pred šestimi desetletji, sta se zakonca, tudi tokrat, skupaj s svojimi domačimi, sosedi in prijatelji, k bisernoporočnem obredu podala v farno cerkev v Apačah. Pred cerkvijo ju je z igranjem pozdravila Pihalna godba Apače, pri kateri je nekoč igral tudi njun pokojni sin Ivan. Ko so njuni svatje v cerkvi postavili špalir ...

sreda, 9. januar 2019 ob 13:21

Potrjeni mandati članom svetov krajevnih skupnosti

V ponedeljek, 7. januarja, so potekale konstitutivne seje novoizvoljenih svetov krajevnih skupnosti v ljutomerski občini. V županatu Mestne hiše v Ljutomeru so se tako sestali člani svetov devetih krajevnih skupnosti v mandatnem obdobju 2018-2022, katerim so občani namenili največ glasov.

sreda, 9. januar 2019 ob 08:00

DOSOR Radenci: Tombola Treh kraljev

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, so pred koncem leta 2018 organiziranje in izvedbo družabne igre tombola za stanovalke in stanovalce tega doma prevzeli prostovoljci. Tako smo lahko poročali o Martinovi tomboli (novembra lani), o Miklavževi tomboli (decembra lani), a letos se je to pričelo s tombolo Treh kraljev.

sreda, 9. januar 2019 ob 07:44

Objavljen razpis za projektiranje kolesarske steze Križevci - Ljutomer

Na portalu Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo je objavljen razpis za projektiranje kolesarske steze Križevci - Ljutomer (križevsko polje). Odpiranje ponudb bo 14. januarja, rok za izdelavo pa je 180 dni od uvedbe v posel. Predmet obravnave je ureditev površin za pešce in kolesarje ob državni cesti od Ljutomera do Ključarovcev.

torek, 8. januar 2019 ob 18:381

Led, ki pada z vozil, je lahko zelo nevaren

Ob teh mrzlih dneh, lahko po mestu v Ljutomeru, predvsem v križiščih in krožiščih, ponovno opazimo velike kose ledu, ki so na cestne površine, pločnike in kolesarske steze padli najverjetneje iz tovornih in drugih vozil. Na tleh tako v marsikaterem ovinku ležijo veliki in nevarni kosi ledu.

torek, 8. januar 2019 ob 16:24

Gasilci v hlevu reševali govedo

V torek, 8. januarja, ob 11.13 je v Spodnji Ščavnici, občina Gornja Radgona, v hlevu kmetije, okrog tristo kilogramov težko tele padlo v jasli ter tam obtičalo.Žival so rešili gasilci iz PGD Gornja Radgona.

torek, 8. januar 2019 ob 14:59

Domačini in romarji napolnili cerkev Svetih Treh Kraljev

Na praznik Sv. Treh Kraljev je v romarski podružnični cerkvi Sv. Treh Kraljev, ki sodi v župnijo Sv. Benedikta v Benediktu, in jo imenujejo Slovenjegoriška katedrala, bila darovana pozna žegnanjska maša, katere se je udeležilo veliko domačinov in romarjev. Mašo je, ob somaševanju domačega župnika Marjana Role in upokojenega župnika Ivana Zajnkoviča, daroval duhovnik, jezuit p. Marjan Kokalj. Mašno slavje je z igranjem na orgle organistke Majde Fras Lea, obogatil pevski zbor župnije ...

torek, 8. januar 2019 ob 13:44

Vroče že pred konstitutivno sejo

Potem, ko so v večini občin že lani po lokalnih volitvah opravili s konstitutivnimi sejami, bo v Občini Ljutomeru 1. konstitutivna seja Občinskega sveta, to sredo, 9. januarja. Sprva je bila določena ura ob 13., na sestanku z nosilci kandidatnih list v ponedeljek, pa je termin bil prestavljen na 17. uro, zaradi obveznosti nekaterih članov OS.

torek, 8. januar 2019 ob 10:13