V Ljutomeru v novo leto vstopili s Prleškim kvintetom in ognjemetom

V Ljutomeru je silvestrovanje potekalo na Glavnem trgu. Od 22. ure naprej je zbrane zabaval ansambel Prleški kvintet, pet minut pred polnočjo pa je zbrane nagovorila županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba.Opolnoči je sledil ognjemet, ki je letos bil nekoliko bolj odmaknjen od centra, nato pa še zabava do 2. ure s Prleškim kvintetom.

torek, 1. januar 2019 ob 16:37

Sedem pogumnežev na novega leta dan skočilo v »prleško morje«

Sedem pogumnežev se je na novega leta dan odločilo za Novoletni skok v šoderjamo. Pri temperaturi okoli ničle so že dopoldan skočili in se namočili v "prleškem morju" oz. babinski šoderjami. Temperatura vode je ob tem bila 3 stopinje Celzija. Vsekakor pogumno dejanje, kar je zabeleženo tudi na spodnjem videu.

torek, 1. januar 2019 ob 16:25

Gasilci že v prvih urah novega leta imeli polne roke dela

Gasilci so v novo leto vstopili delovno, saj so recimo radgonski imeli sploh prvo intervencijo v državi, že sedem minut čez polnoč. Ob 0.07 je namreč v Gornji Radgoni zagorela trava. Gasilci so travo na površini 20 kvadratnih metrov pogasili.

torek, 1. januar 2019 ob 10:05

Na območju Ljutomera obravnavani trije tujci, ki so nezakoniti prestopili mejo

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali pet prometnih nesreč v katerih so bili štirje udeleženci telesno poškodovani, pet kaznivih dejanj, štiriindvajset kršitev javnega reda in miru, požar in tri tujce, ki so na nedovljen način vstopili v našo državo.

torek, 1. januar 2019 ob 09:35

Ob vstopu v novo leto, nebo nad Ljutomerom razsvetlili številni ognjemeti

Tudi v Ljutomeru smo vstopili v leto 2019. Na Glavnem trgu je ob tem potekala zabava in silvestrovanje s Prleškim kvintetom, po polnoči pa so nebo nad mestom razsvetlili številni ognjemeti iz vseh strani.

torek, 1. januar 2019 ob 01:421

Radgonski gasilci s prvo intervencijo v novem letu

Gasilci PGD Gornja Radgona so le 7 minut po vstopu v novo leto bili aktivirani zaradi požara. S tem so bili (uradno) prvi v državi, ki so posredovali v letu 2019. Sedem minut čez polnoč so namreč dobili poziv, da v Gornji Radgoni ob reki Muri gori trava in grmičevje. Gasilci so travo na površini 20 kvadratnih metrov pogasili. Pri tem naj bi šlo za požig.

torek, 1. januar 2019 ob 01:35

V Ormožu prijeli državljana Alžirije

Policisti PP Ormož so v nedeljo okoli 11.15 ure v Ormožu prijeli državljana Alžirije, ki je na nelegalen način prestopil državno mejo iz Hrvaške v Slovenijo. Po prijetju so skupaj s hrvaškimi policisti opravili ogled kraja dejanja, tujec pa je bil 31. 12. 2018 vrnjen Hrvaški policiji.Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je tujec zaprosil za azil v Bosni in Hercegovini.

ponedeljek, 31. december 2018 ob 19:33

Na mostu čez reko Muro so se srečali slovenski in hrvaški policisti

V ponedeljek, 31. decembra, je na mostu čez reko Muro v Petišovcih potekalo tradicionalno srečanje slovenskih policistov zaposlenih na Postaji mejne policije Petišovci in hrvaških policistov zaposlenih na Policijski postaji Mursko Središče.

ponedeljek, 31. december 2018 ob 17:05

Še tretji dobri mož meseca decembra

Zadnji dan letošnjega leta je svoje obiske opravljal še tretji dobri mož decembra - dedek Mraz. Opoldne je pred slavnostnim kosilom nagovoril stanovalke in stanovalce DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci:

ponedeljek, 31. december 2018 ob 15:48

»Štefanov gamay 2018« za izbrano družbo

Medtem, ko je v zadnjih letih v vinorodnih okoliših Slovenskih goric, Haloz, Prlekije in Prekmurja, zaradi vremenskih razmer vedno manj predikatnih, poznih, ledenih in podobnih trgatev (Miklavževa, Lucijina, Božična, Silvestrska, Novoletna, trgatev Treh kraljev, Antonova, Prešernova, Svečnična...), nič ne more do živega Štefanovi trgatvi. Ta je še posebej nenavadna, kajti dokler vse druge trgatve potekajo v vinogradu, Štefanova trgatev, ki je letos potekala že dvanajstič, poteka kar ...

ponedeljek, 31. december 2018 ob 13:17