Voznica trčila v peški, ena se je pri tem huje telesno poškodovala

V nedeljo, 6. januarja, malo po 14. uri je voznica osebnega avtomobila v Ljutomeru trčila v peški. Z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je 60-letna voznica ob zavijanju desno zapeljala na levo polovico vozišča in s sprednjim levim delom vozila trčila v peški, ki sta hodili ob levem robu vozišča proti njej. Ena od pešk je uporabljala medicinski pripomoček - hojico.

ponedeljek, 7. januar 2019 ob 08:09

SM Team zmagovalci 10. memoriala Franca Škrinjarja

V soboto, 5. januarja, je v dvorani ŠIC v Ljutomeru potekal 10. memorial Franca Škrinjarja v futsalu. Prijavljenih je bilo 21 ekip, 17 iz Slovenije in 4 iz Hrvaške. Turnir se je pričel že dopoldan, popoldan so bili odigrani izločitveni boji, na koncu je slavila ekipa SM Team.

nedelja, 6. januar 2019 ob 18:43

Voznica na Užiški ulici zbila peško

V nedeljo, 6. januarja, ob 14.25 je na Užiški ulici v Ljutomeru voznica z osebnim vozilom zbila peško, ki se je pri tem poškodovala.Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, so peško oskrbeli reševalci Zdravstvenega doma Ljutomer.

nedelja, 6. januar 2019 ob 17:49

Spominska slovesnost na tragični dogodek pred 74. leti

V organizaciji Združenja borcev za vrednote NOB Ljutomer, se je v soboto, 5. januarja, ob današnji Bunderlovi, nekoč Prelogovi domačiji na Grlavi, odvila spominska slovesnost na tragični dogodek pred 74. leti. Takrat, le nekaj mesecev pred osvoboditvijo, 5. januarja 1945, je ob spopadu z okupatorjem pogorela Prelogova domačija, poleg partizanov pa sta v ognjenih zubljih življenje izgubila tudi gospodar in njegova žena.

nedelja, 6. januar 2019 ob 10:081

Skrb za vsakega posameznika, lepša prihodnost za vse

V okviru skrbi za zdravje občanov v Zdravstvenem domu Gornja Radgona, že nekaj zadnjih let izvajajo vedno več preventivnih dejavnosti, kamor sodijo strokovna predavanja in svetovanja, dnevi odprtih vrat, delavnice, testi hoje, merjenja krvnega pritiska, krvnega sladkorja, holesterola, pulza, boj zoper depresijo, šole zdravega hujšanja, zdrave prehrane, odvajanja od kajenja, čezmernega uživanja alkohola ipd., torej skrbijo za zdrav življenjski slog. Že nekaj let izvajajo tudi psihoedukativne ...

nedelja, 6. januar 2019 ob 09:33

Objemi, alfa in beta stanje…

Včasih nam notranji glas ali podzavest narekuje, kaj morate storiti. In to storite. Nekaj časa zbirate pogum, se osredotočate na to zadevo in potem enostavno nimate več drugega izhoda. Zavedate se, da se lahko osmešite, ampak to vas ne skrbi preveč. Vi morate to storiti, drugače vam vaš notranji glas ne da miru in vas bo imel za strahopetca. Naletite na nerazumevanje nekaterih, ki ne sledijo vaši zgodbi. Nekateri so osupli in celo rahlo razočarani. Sploh jim ni jasno, zakaj ste se morali ...

nedelja, 6. januar 2019 ob 08:58

Na območju Ljutomera obravnavana dva tujca, ki sta na nedovoljen način vstopila v državo

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali štiri prometne nesreče v katerih je bil en udeleženec lahko telesno poškodovan, deset kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, poškodbo vozila na parkirnem prostoru, dve povoženji divjadi in dva tujca.

nedelja, 6. januar 2019 ob 08:27

30-letni Štajerec zmagovalec Bara in bogatejši za 50 tisoč evrov

Po štirih mesecih se je zaključil šov Bar, ki smo ga to sezono lahko spremljali na Planet TV. Velik zmagovalec šova, ki je prejel glavno nagrado v vrednosti 50.000 evrov, je Sandi iz Poljčan. V superfinale se je poleg njega uvrstil še Matej. Zmagovalca so prek telefonskega glasovanja odločili gledalci.

sobota, 5. januar 2019 ob 22:26

Z AED nudili pomoč oboleli osebi, pomagal tudi helikopter

V soboto, 5. januarja, ob 10.52 so v naselju Hermanci v občini Ormož, gasilci PGD Miklavž pri Ormožu kot prvi posredovalci do prihoda reševalcev NMP Ormož, z reanimacijo nudili pomoč z AED oboleli osebi.

sobota, 5. januar 2019 ob 17:58

76-letnica zadnjega boja Pohorskega bataljona

Na Osankarici pri Treh žebljih na Pohorju, kjer si je konec leta 1942 svoj tabor za prezimovanje uredil Pohorski bataljon in tam tudi končal svoj poslednji boj 8. januarja 1943, je v soboto, 5. januarja letos, potekala spominska slovesnost ob 76-letnici junaškega boja te partizanske enote, ki je bila leta 1953 odlikovana z Redom zaslug za narod 1. stopnje, a njenih sedem bork in borcev od skupno 69 padlih (Milka Kerin - Pohorska Milka, Pavla Mede - Katarina, Jože Menih - Rajko, dr. Dušan Mravljak ...

sobota, 5. januar 2019 ob 17:37