Sprehodili so se v spomin na akademika Trstenjaka

V spomin na svojega velikega soseda, velikega Prleka, Slovenca, na profesorja, teologa, psihologa, akademika in častnega občana Gornje Radgone, dr. Antona Trstenjaka, človeka svetovnega slovesa, ki je vse svoje življenje posvečal človeku, iskanju poti do njega, bitju prihodnosti, sta Planinsko društvo Gornja Radgona in Turistično društvo Majolka, že štirinajstič organizirali spominski pohod do rojstne akademikove hiše. Po lepem in sončnem zimskem vremenu se je preko 150 pohodnikov ...

torek, 8. januar 2019 ob 07:56

Novo v Ljutomeru: kvalitetne kuhinje Marles

Ponovno so se pričele izdelovati kuhinje Marles iz Maribora, ki so bile vedno kvalitetno izdelane in tako se izdelujejo tudi danes. Na območju Pomurja je njihov ekskluzivni zastopnik Salon pohištva Senpo iz Ljutomera, kjer vam trenutno nudijo do 60-odstotni promocijski popust.

torek, 8. januar 2019 ob 07:35

Ženska leta 2018 je Polona Lah

V ponedeljek, 7. januarja, je revija Zarja v SNG Opera in balet Ljubljana razglasila žensko leta 2018. Kandidatk je bilo letos prikladno devet, pravljično število modrosti. Ne le modre, letošnje nominiranke za žensko leta so tudi osupljive borke za prav in bolje. Vendar le ena lahko prejme častni naslov. Letos so ga bralke in bralci revije Zarja dodelili Poloni Lah.

ponedeljek, 7. januar 2019 ob 21:28

Drsališče v Ljutomeru obratuje samo še ta teden

Ljutomersko drsališče, ki je tudi letos postavljeno na Glavnem trgu, obratuje še samo ta teden, do nedelje, 13. januarja. Okoli 300 m2 površine za prosto drsanje je pod šotorom, steza za drsanje v velikosti 100 m2 pa je na prostem.

ponedeljek, 7. januar 2019 ob 19:43

Ko gre za ljudi in živali, za gasilce ni ovir!

Minuli konec tedna, prvi v letošnjem letu, je na območju Gornje Radgone potekala dvodnevna gasilsko-reševalna vaja, kakršne v mestu sejmov in penine še ni bilo. V organizaciji PGD Gornja Radgona je namreč kakšnih 30 gasilcev-reševalcev iz enot PGD Gornja Radgona, PGD Bovec, PGD (Reševalci z višin in iz globin) Ježica in Gasilske brigade Ljubljana, izvedlo vajo in usposabljanje gasilskih ekip za reševanje iz višine in globine. Prvi dan je potekalo usposabljanje gasilskih ekip za reš ...

ponedeljek, 7. januar 2019 ob 17:22

Župani pomurskega regijskega sveta Združenja občin Slovenije za aktivno sodelovanje z državo

Župani pomurskega regijskega sveta so se srečali na svoji konstitutivni seji. Na dnevnem redu seje je bil med drugim pregled dela Združenja občin Slovenije (ZOS) v preteklem mandatnem obdobju in oblikovanje smernic dela združenja v prihodnje ter poziv Vladi RS k tvornem sodelovanju. Prav tako pa so člani pomurskega regijskega sveta imenovali dva predstavnika v Predsedstvo ZOS.

ponedeljek, 7. januar 2019 ob 16:53

Pred cestninsko postajo prišlo do naleta treh vozil; povzročiteljica vozila pod vplivom alkohola

V nedeljo, 6. januarja, malo po polnoči je na avtocesti, pred cestninsko postajo v Dragotincih v smeri Maribora prišlo do naleta treh vozil. Iz PU Murska Sobota so sporočili, da je z ogledom kraja prometne nesreče bilo ugotovljeno, da je 38-letna voznica osebnega avtomobila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčila v osebni avtomobil državljana Romunije, ki je vozil pred njo. Slednje vozilo pa je nato odbilo še v osebni avtomobil držaljana Italije, ki je vozil kot prvi v koloni ...

ponedeljek, 7. januar 2019 ob 13:39

Cvenski gledališčniki znova nasmejali poln Zadružni dom

Gledališka skupina kulturnega društva Cven je tudi letos pripravila Veseli večer, kjer se vsako leto predstavijo na Štefanovo, 26. decembra, zaradi dobrega odziva pa že nekaj let večer tudi ponovijo; po novem letu.

ponedeljek, 7. januar 2019 ob 13:30

Narsej Lackovič bogatejši za nove izkušnje z Japonske

V času od 1.12.2018 do 21.12.2018 je Narsej Lackovič nabiral nova znanja in nove izkušnje v Tokiu na Japonskem, kjer se je kot član slovenske ekipe boril in uril z japonskimi judoisti na Univerzi Tsukuba.V domovini juda je Narsej obiskal muzej juda, kjer so razstavljeni rokopisi Jigora Kana, očeta juda, njegov kimono, v samem Tokiu pa je imel priložnost doživeti tudi utrip mesta in japonske kulture ter spoznati čudovito in drugačno arhitekturo, tako značilno za Japonsko.

ponedeljek, 7. januar 2019 ob 11:01

Trstenjakovi večeri 2019

V župniji Gornja Radgona so v letu 2000 pod idejo takratnega župnika Andreja Zrima organizirali prve Nikodemove večere, katere pa so ob 100-letnici rojstva radgonskega rojaka teologa, psihologa, akademika, filozofa ter častnega občana Občine Gornja Radgona dr. Antona Trstenjaka in ob 10. obletnici njegove smrti leta 2006 preimenovali v Trstenjakove večere.

ponedeljek, 7. januar 2019 ob 08:21