Veselo zapeli in zaplesali so v osmo leto

V kavarnici »Traminček« v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, so v četrtek, 18. oktobra zvečer, stanovalke in stanovalce, z njimi pa tudi številni drugi obiskovalci veselo zapeli in zaplesali v osmo leto seniorskih večerov, ki se od 20. oktobra 2011 dalje pripravijo vsak tretji četrtek v mesecu in doslej se še ni zgodilo, da bi kdaj ta večer odpadel.

sobota, 20. oktober 2018 ob 20:45

Siddharta se je z Nomadi ustavila v Ljutomeru

V petek, 19. oktobra, je v Ljutomeru nastopila ena izmed najbolj priljubljenih glasbenih skupin v Sloveniji, Siddharta, ki je v ŠIC-u pričela turnejo Nomadi. Na turneji predstavljajo istoimenski, že njihov deveti studijski album.

sobota, 20. oktober 2018 ob 14:58

Most, katerega so hodili gledat trije župani, končno predan namenu

Vaščani Sitarovcev, vasi s samo osmimi hišnimi številkami, v Krajevni skupnosti Radoslavci in tudi številni prebivalci okoliških vasi, so se v petek, 19. oktobra, zbrali ob obnovljenem mostu čez potok Turja. Po več kot dvajsetih letih so končno dočakali odprtje mostu, katerega so, kot je bilo slišati, »hodili gledat trije župani«, točneje dva župana in ena županja. Ob koncu, ko je bilo že vse pripravljeno za odprtje v sklopu praznovanja praznika KS Radoslavci, jim je ...

sobota, 20. oktober 2018 ob 12:59

Seven Days In May v centru mesta povabili na večerni koncert

Seven Days In May je slovenska glasbena skupina z velikim potencialom, ki je na sceni dobra tri leta in s kvalitetno glasbo počasi a vztrajno prodira na glasbeno sceno. Danes zvečer jih bomo lahko videli v dvorani ŠIC, kot predskupino Siddharte, fantje pa so se še pred tem ustavili v centru mesta in odigrali nekaj skladb.

petek, 19. oktober 2018 ob 16:23

Predstavil se je Andrej Vršič, kandidat za župana Občine Ljutomer

V petek, 19. oktobra, se je v Gostilni Slekovec v Mali Nedelji predstavil kandidat za župana Občine Ljutomer na listi SMC, Andrej Vršič iz Pristave. Na predstavitvi je bil prisoten tudi nekdanji poslanec DZ mag. Aleksander Kavčič.

petek, 19. oktober 2018 ob 11:38

Mladi Ljutomerčani zopet na parketu

V veliki športni dvorani v Radencih bo v nedeljo, 21. oktobra, že drugi krog turnirjev starejših dečkov v odbojki. Podobno kot letošnjo pomlad, se bodo med seboj pomerile tri ekipe: OK Ljutomer, OK Hoče in OK Radenci. Prva tekma med ekipama Radenci in Hoče se prične ob 10.uri, tej pa bosta sledili tekmi Hoče - Ljutomer ter Ljutomer - Radenci. Nato bosta še dve tekmi: tekma poražencev in tekma zmagovalcev prvega srečanja.

petek, 19. oktober 2018 ob 08:35

Preko 10 tisoč evrov kazni za nepravilno pripet tovor

Na območju Policijske uprave Maribor so v sredo, 17. oktobra, med 7. in 14. uro izvajali poostren nadzor cestnega prometa, imenovan »Morska deklica«. Gre za obliko poostrenega nadzora, pri katerem je poudarek namenjen celoviti kontroli tovornih vozil in avtobusov, ki jo skupaj s policijo opravljajo tudi drugi državni organi (Inšpektorat Republike Slovenije za infrastrukturo in Finančna uprava Republike Slovenije). Nadzor so izvajali na avtocestah A4 Maribor - Gruškovje in A5 Maribor ...

petek, 19. oktober 2018 ob 07:36

V občini Ljutomer pet kandidatov za župana oz. županjo

Danes se izteka čas za vložitev kandidatur za lokalne volitve, ki bodo 18. novembra. Do 14. ure je kandidaturo za župana oz. županjo v občini Ljutomer vložilo pet kandidatov. To so aktualna županja, mag. Olga Karba ter Gregor Žižek, Dejan Karba, Maksimiljan Gošnjak in Andrej Vršič. Če ne bo sprememb, se bodo proti aktualni županji torej pomerili štirje protikandidati.

četrtek, 18. oktober 2018 ob 21:043

Pred Siddharto še na »ftrgano in spimpano svinjo«

Jutri, v petek, 19. oktobra, v Ljutomer prihaja Siddharta v sklopu turneje Nomadi. Za uverturo v rock večer pa bo poskrbel znan štajerski "grilmajster" Boštjan Weldt iz Wewillgrillyou.

četrtek, 18. oktober 2018 ob 20:32

V Gabrniku dvignili več tonsko kapelo in jo prestavili

V Gabrniku so ta teden imeli prav posebno akcijo, saj so zaradi širjenja ceste, morali prestaviti kapelo. To so opravili tako, da so jo celo dvignili ter uspešno prestavili. Kapela naj bi po podatkih Radia Ptuj imela več deset ton.Tudi v Šalincih pa te dni selijo, sicer veliko manjšo in lažjo, kužno znamenje. To bodo prestavili nekoliko bolj na rob parcele, da bo tam vidnejše, saj je do sedaj bila sredi njive, med koruzo. Okoli kapele bodo uredili tudi manjši park. O tem bomo še poro ...

četrtek, 18. oktober 2018 ob 19:28