Izsledili roparja, ki je žensko ob poskusu ropa huje poškodoval

V začetku septembra smo poročali o poskusu ropa, ki se je noč prej zgodil na Ptuju. Tistega dne, okoli 20. ure se je takrat še neznani storilec, na parkirnem prostoru za avtobusno postajo na Ptuju, z ženskim kolesom pripeljal za hrbet 56-letne ženske, ki je odklepala svoje vozilo. Žensko je tako močno potisnil, da je padla po tleh. Ležeči na tleh ji je hotel iz rok iztrgati torbico, vendar jo je oškodovanka tako močno držala, da jo je neznani storilec nekaj metrov vlekel po tleh. Ob ...

ponedeljek, 15. oktober 2018 ob 13:36

Pogrešane nemške državljanke še vedno niso našli

Že v petek smo poročali, da je iz Zdravilišča Radenci neznano kam peš odšla 78-letna nemška državljanka, ki so jo v petek iskali s psi, v soboto pa se je v iskanje vključil še helikopter in gasilci, ki so pogrešano iskali na reki Muri. V ponedeljek so iz PU Murska Sobota sporočili, da so po izjavi svojcev njeni pravilni osebni podatki Siegrun Hofmann.

ponedeljek, 15. oktober 2018 ob 10:48

Pihalni orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer zaigral na Festivalu Slovenija v Slavoniji

Člani Pihalnega orkestra KD Ivan Kaučič Ljutomer so prvi oktobrski vikend, in sicer od 5. do 7. oktobra, gostovali v sosednji Hrvaški v Vinkovcih, kjer je v nedeljo, 7. oktobra, potekal Festival Slovenija v Slavoniji. V sklopu gostovanja so bili tekom celotnega vikenda deležni številnih vodenih ogledov znamenitosti Slavonije.

ponedeljek, 15. oktober 2018 ob 09:37

Med Brengovo in Vanetino poslej brez prahu

Prebivalci urbanih sredin, zlasti tisti mlajši gotovo ne vedo, kakšne vse težave s prometno infrastrukturo imajo prebivalci slovenskega podeželja. Za slednje je zato veliko veselje in zadovoljstvo, če dobijo kakšen meter asfalta, saj se takrat do doma lahko pripeljejo kot normalen človek v 21. stoletju. In zato ne preseneča, da je konec prejšnjega tedna v Slovenskih goricah, natančneje v vasi Brengova v občini Cerkvenjak, ob odprtju ceste potekala prireditev, kakšne na tem območju ne ...

ponedeljek, 15. oktober 2018 ob 09:22

Kradli grozdje iz vinograda

Preteklo nedeljo so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali dve prometni nesreči, ki sta se končali le z materialno škodo, sedem kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, pridržali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola, dve poškodbi vozil na parkirnem prostoru in povoženje divjadi.

ponedeljek, 15. oktober 2018 ob 07:33

Tokrat žirijo navdušila 15-letna Lara iz Cerkvenjaka

V tretji oddaji sedme sezone šova Slovenija ima talent, kjer se iščejo posamezniki in skupine s talentom in ki ga lahko to jesen spremljamo na POP TV, se je predstavila 15-letna Lara Kramberger iz Cerkvenjaka.

nedelja, 14. oktober 2018 ob 20:481

V Muzeju norosti na Tratah zaznamovali 33 let bitke za Muro

V Muzeju norosti na Tratah so sinoči s koncertom in razstavo zaznamovali 33 let bitke za ohranitev reke Mure. Tako dolgo namreč že traja nasprotovanje domačinov in naravovarstvenih strokovnjakov gradnji elektrarn ter podpora revitalizaciji ob tej edinstveni reki, na razstavi pa so prikazali fotografije, plakate, priponke in izrezke iz časopisov v 80. letih ter posnetke z legendarnega koncerta Mura Fuck Off, ki je leta 1986 potekal v Murski Soboti.

nedelja, 14. oktober 2018 ob 19:16

Odbojka: Radenčani nadigrali Korošce

Minuli vikend, 12. - 14. oktobra, se je pričelo tokratno državno prvenstvo v odbojki sezone 2018/2019 in v 3. ligi moški vzhod nastopa tudi ekipa Odbojkarskega kluba Radenci. V prvem krogu je tako pri Radenčanih gostovala ekipa z Raven na Koroškem, ki pa se ni mogla veseliti uspeha. Domačini so nad zelo mlado ekipo Koroščev slavili gladko s 3 : 0.

nedelja, 14. oktober 2018 ob 16:55

»Ljubljana. Pogledi.« skozi fotografsko oko

Leta 1957 se je Bernhard Hinz rodil v Potsdamu. Odraščal je v Berlinu in tam se je zaposlil kot tiskar in knjigarnar. Fotoaparat ga spremlja ves čas in tako se tudi ves posveča fotografiji. V Sloveniji oziroma v Ljubljani živi od leta 2010. Tam sedaj ustvarja, fotografira pa tudi drugod... Svoje fotografije je že razstavljal v Berlinu, a v Sloveniji je prvič razstavljal letošnjo pomlad. To je bilo v Celju, od 13. aprila do 6. maja letos, ko je svoji razstavi dal naslov »Moja ...

nedelja, 14. oktober 2018 ob 10:22

Nicol ob prvi obletnici salona zaigral tudi ljutomerski pihalni orkester

Nicol Petovar je v soboto praznovala prvo obletnico od odprtja svojega prvega samostojnega frizersko kozmetičnega salona Nicol Studio v Ljutomeru, na ulici Rajh Nade. Na obletnici ji je zaigral tudi Pihalni orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer, pri katerih tudi sama igra.V salonu Nicol sicer nudi vse vrste kozmetičnih storitev (depilacija, nega obraza, podaljševanje nohtov, podaljševanje trepalnic..) in frizerske storitve (striženje, barvanje, urejevanje za svečane frizure...).

nedelja, 14. oktober 2018 ob 09:23