Najraje sta med svojimi najdražjimi

Na območju Lenarta in sploh Slovenskih goric, je očitno veliko uspešnih zakonov, saj nas pogosto obveščajo o praznovanju zlatih, bisernih, diamantnih in podobnih jubilejnih porok. In tako je bilo tudi v Spodnjem Porčiču, streljaj od Lenarta, kjer sta pred dnevi, srečna in zadovoljna v krogu domačih in prijateljev, zlati jubilej skupnega življenja praznovala Matilda in Konrad Rokavec. Svoje zaobljube drug drugemu, sta v krogu svojih najdražjih, svečano obnovila v cerkvi sv. Lenarta v ...

petek, 12. oktober 2018 ob 08:25

Penina je zorela v 14-metrskem vodnjaku

Društvo za razvoj in širitev vinske kulture "Vincar", je v čudoviti Samostanski kleti v Sveti Trojici v Slovenskih goricah pripravilo posebno slovesnost, na kateri so iz 14-metrskega vodnjaka dvignili 36 steklenic penine domačih vinarjev, ki je tam, v idealnih pogojih, zorela leto dni. In da je zorenje pod vodo bilo uspešno so se lahko prepričali mnogi prisotni, saj se je zbralo lepo število vinogradnikov, gostov in ljubiteljev vina, vinskih vitezov, vinskih kraljic ipd. Omenjene penine so ...

petek, 12. oktober 2018 ob 08:19

Natečaj »Stoletje slovenskega Prekmurja«

Ustanova dr. Šiftarjeva fundacija s sedežem V Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih ter Zavod Republike Slovenije za šolstvo - Območna enota Murska Sobota sta 4.oktobra letos razglasila rezultate literarnega natečaja »Stoletje slovenskega Prekmurja«, s katerim so bili k sodelovanju povabljeni učenci osmih in devetih razredov osnovnih šol ter dijaki srednjih šol v murskosoboški Območni enoti Zavoda RS za šolstvo. Pred podelitvijo priznanj in nagrad sodelujočim mladim ...

petek, 12. oktober 2018 ob 07:54

Projekt turistični spominek mojega kraja

Po otvoritvi gozdne učilnice, se je v našem vrtcu zgodil nov turistični dogodek - Pleška »brotva«. Otroci so pri dejavnosti aktivno sodelovali tako pri samem trganju grozdja, nošnji v »putah« na prešo, tlačenju grozdja in končnem stiskanju ali »prešanju«.

petek, 12. oktober 2018 ob 07:50

V Ljutomeru smo se pogovarjali z Janijem in Primožem iz Siddharte

V ponedeljek sta nas v Ljutomeru obiskala Jani H. in Primož B. iz skupine Siddharta, ki naslednji petek v Ljutomeru pričenja turnejo Nomadi, kjer bodo predstavljali istoimenski, že njihov deveti studijski album. Prvi koncert je sicer potekal že ob izidu albuma v Ljubljani, od oktobra do decembra pa se bo zvrstilo še 11 koncertov po večjih mestih.

četrtek, 11. oktober 2018 ob 20:42

Študenti Univerze v Mariboru so študijsko leto že petnajstič odprli na »prvem roku«

V torek zvečer so študenti na tradicionalni prireditvi Gremo na prvi rok skupaj odprli novo študijsko leto. Organizator dogodka - Študentski svet Univerze v Mariboru - je poskrbel za to, da so se študenti že petnajsto leto zapored sprostili pred začetkom študijskega leta in pridobili novo energijo ter zagon za uspešno opravljanje prihajajočih študijskih obveznosti.

četrtek, 11. oktober 2018 ob 19:48

Pomurski veterani in člani domoljubnih organizacij na proslavi 50-letnice ustanovitve TO

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, se je v sredo, 10. oktobra, v organizaciji Zveze veteranov vojne za Slovenija, odvila proslava ob 50-letnici ustanovitve teritorialne obrambe (TO).

četrtek, 11. oktober 2018 ob 18:44

V prometni nesreči ena oseba umrla

Iz PU Maribor so sporočili, da so ob 16.38 bili obveščeni, da se je pri spodnji postaji sedežnice Pisker v Rušah zgodila prometna nesreča, v kateri je po prvih podatkih udeleženo eno vozilo. V njem sta bili dve osebi. Voznik je v vozilu ostal ukleščen in so ga iz njega rešili gasilci. Voznika so oživljali, vendar je na kraju nesreče vseeno umrl. Druga oseba naj v nesreči ne bi bila poškodovana.

četrtek, 11. oktober 2018 ob 18:00

Znani že trije kandidati za župana Občine Ljutomer

18. novembra bodo potekale lokalne volitve, kjer bomo med drugim volili tudi župane oz. županje. V Občini Ljutomer so zaenkrat znani trije kandidati. Prvi je uradno svojo kandidaturo najavil Andrej Vršič, ki je kandidat SMC, sedaj pa je znano še, da je kandidat SD novinar Dejan Karba, kandidat NSi s podporo SDS pa Gregor Žižek.

četrtek, 11. oktober 2018 ob 17:46

Po petih letih ponovno prleški derbi v tretji ligi

V soboto, 13. oktobra, bo v Veržeju ponovno odigran prleški derbi v 3. SNL - vzhod, med NK Veržej in Avto Rajh Ljutomer. Ekipi sta se v tretji ligi na zadnje srečali 15. junija 2013, ko je tekmo v Veržeju dobil Ljutomer, Veržej pa je takrat postal prvak lige in se uvrstil v 2. SNL, kjer so uspešno igrali vse do te sezone.

četrtek, 11. oktober 2018 ob 08:30