Sosed sosedu odvažal zemljo iz plazu

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 5. oktobra, ob 16.28 so v Žerovincih obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

ponedeljek, 8. oktober 2018 ob 19:08

Zlati poročni jubilej sta praznovala Marija in Marjan Gorjup

V teh lepih jesenskih vikendih, ko veliko slavimo darove narave, je še posebej veselo bilo pri Gorjupovih v okolici Lenarta. Tam sta zlati jubilej skupnega življenja praznovala Marija in Marjan Gorjup iz Zgornjih Žerjavcev v Slovenskih goricah. Svoje zaobljube drug drugemu, sta v krogu svojih najdražjih, svečano obnovila v cerkvi Sv. Lenarta v Lenartu, kjer je civilni del obreda opravil župan občine Lenart mag. Janez Kramberger, cerkvenega ob zahvalni maši pa častni naddekan in župnik ...

ponedeljek, 8. oktober 2018 ob 17:48

V Veržeju počastili Maistrove borce

Za občino Veržej je bila nedelja, 7. oktober, prav poseben dan. Pred občino Veržej se je zbrala velika množica ljudi, saj so priredili spominski dogodek, posvečen koncu prve svetovne vojne in ljudem, Maistrovim borcem, ki so se odzvali pozivu Generala Rudolfa Maistra za osvoboditev severnih krajev naše domovine.

ponedeljek, 8. oktober 2018 ob 12:34

Na krut način pokončal psa

Policisti Policijske postaje Rače obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja Mučenje živali, po 341/3. členu Kazenskega zakonika. Storitve dejanja sta v sostorilstvu utemeljeno osumljena moška, stara 68 in 76 let, oba doma iz območja občine Starše. Za to kaznivo dejanje je predpisana kazen do treh let zapora.

ponedeljek, 8. oktober 2018 ob 10:55

Naporen, a uspešen vikend za ljutomerske karateiste

Ljutomerski karateisti so se v soboto, 6. oktobra, udeležili 2. Pokalne tekme Karate zveze Slovenije v Žalcu ter dosegli naslednje rezultate:

ponedeljek, 8. oktober 2018 ob 10:21

Ekipno SD Kovinar Ormož, posamično Urška Kuharič

Na svojem avtomatskem strelišču ob Mladinskem centru v Gornji Radgoni, je Športno strelsko društvo Gornja Radgona, ob praznovanju 23. občinskega praznika, pripravilo 22. mednarodno strelsko tekmovanje s standardno zračno puško v moštveni in posamični konkurenci. Med 54 strelkami in strelci iz Avstrije in Slovenije je ekipno nastopilo 15 ekip, prepričljivo pa je zmagalo Strelsko društvo Kovinar iz Ormoža s 1853,4 krogi, pred SD Štefan Kovač iz Turnišča in Športno strelskim društvom ...

ponedeljek, 8. oktober 2018 ob 09:15

Cariniki ujeli Romuna, ki je v Italijo tihotapil 1349 zavarovanih ptic

V petek, 5. oktobra, je Mobilni carinski oddelek Ljubljana na postajališču Lukovica ustavil voznika avtobusa s prikolico, pri katerem so med pregledom prtljage našli 15 škatel z mrtvimi pticami. Natančen pregled škatel je opravila varstvena ornitologinja iz Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS). V škatlah je zabeležila 1349 osebkov ptic, ki so pripadali 13 vrstam. Vse vrste ptic, najdene v škatlah, so zavarovane z Bernsko konvencijo in po zakonodaji RS s področja ...

ponedeljek, 8. oktober 2018 ob 09:07

Odlični rezultati prleških judoistov na Pokalu Dupleka

V Mariboru so v soboto, 6. oktobra, prleški judoisti iz TVD Partizana Ljutomer zopet pokazali odlične borbe. Tekmovali so v starostnih kategorijah U15 in U18.Zlato odličje si je priboril Rok Škrbenta, srebrna sta bila Nejc Škrget in Miha Rudolf, bron pa je prejela Diana Šterman. Peto mesto je dosegel Blaž Emeršič. Tekmovalo 239 tekmovalcev iz 33 klubov. Čestitke vsem!

ponedeljek, 8. oktober 2018 ob 08:56

Začelo se je cepljenje proti sezonski gripi, precepljenost pri nas je med najnižjimi v Evropski uniji

Iz ZD Ljutomer so sporočili, da se je pričelo cepljenje proti gripi, cepite pa se lahko v ambulanti osebnega zdravnika. Cena cepljenja proti gripi znaša 14 EUR, za kronične bolnike in starejše od 65 let pa cepljenje stane 7 EUR.

nedelja, 7. oktober 2018 ob 20:00

V Sovjaku so spet kukli jabolka

Turistično društvo Sv. Jurij ob Ščavnici je v soboto, 6. oktobra, pripravilo zdaj že tradicionalno, tudi širši javnosti poznano kulturno etnološko prireditev Kučeje jabolk. Na podu preše v stari, s slamo kriti Čehovi domačiji v Sovjaku, s katero danes gospodari družina Golnar, je »skučeno« in delno tudi zmleto, v košu iz brezovih obročev, končalo okrog tisoč kilogramov jabolk starih sort.

nedelja, 7. oktober 2018 ob 17:32