Izvedli šolo za župane

Pred letošnjimi lokalnimi volitvami regionalna stičišča iz cele Slovenije izvajajo skupno kampanjo »Šola za župane« za več dialoga med kandidati na lokalnih volitvah in večjo vključenost lokalnih nevladnih organizacij v programe županov.Želijo spodbuditi kandidate za župane, da aktivno vključujejo izzive in probleme lokalnih skupnosti in nevladnih organizacij v svoje predvolilne programe.

sreda, 3. oktober 2018 ob 09:58

Policisti obravnavali poskus samomora

Policisti Policijske postaje Ormož so v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V ponedeljek, 1. oktobra, ob 12.30 uri so v Ormožu obravnavali kaznivo dejanje tatvine. Opravljen je bil ogled ter bo podana kazenska ovadba.

sreda, 3. oktober 2018 ob 09:41

Vselitev v hišo možna, tudi če še ta nima fasade

Ministrstvo za okolje in prostor (MOP) je Inšpektoratu RS za okolje in prostor izdalo obvezno navodilo za izvajanje inšpekcijskega nadzora v zvezi z začetkom uporabe enostanovanjskih stavb po 1. 6. 2018, brez fasadne izolacije in pridobljenega uporabnega dovoljenja.

sreda, 3. oktober 2018 ob 09:22

Priznanja posameznikom, društvom, organizacijam in podjetjem

Nekoč je občina Gornja Radgona, ki je bila med prvimi v Pomurju, ki je začela praznovati svoj občinski praznik, davnega leta 1954, za praznik izbrala datum 14. avgust, kot spomin na dan, ko so se leta 1941 v stavbi Murske regulacije sestali prvoborci radgonskega območja. Pozneje je bil določen nov datum praznovanja, in sicer 14. oktober, ko sta odšla v partizane Franček Pintarič in Jakob Vreča, nakar je občina leta 1996 z odlokom spremenila namen in datum praznovanja ter določila nov ...

sreda, 3. oktober 2018 ob 08:34

Pohod ob Mednarodnem dnevu starejših

Leta 1990 je Generalna skupščina Organizacije združenih narodov razglasila 1. oktober za Mednarodni dan starejših. V čast tega dne je 1. oktobra letos popoldne potekal pohod po južnem delu Občine Tišina. Pri kapeli Marije pomočnice ob glavni cesti Murska Sobota - Maribor namreč naletimo na kažipote, z Goričkega namreč »pride« na Petanjce tudi Pomurska planinska pot, ko se zavije proti jugu, k Vrtu spominov in tovarištva. Tu ima svoj sedež Ustanova dr. Šiftarjeva fundacije ...

torek, 2. oktober 2018 ob 19:17

Dvanajstič so potrgali »Čolnikovo trto«

Po lepem in sončnem, a nekoliko vetrovnem vremenu je bilo minulo nedeljo, zadnjo v letošnjem septembru, pri Svetih Treh kraljih nad Benediktom v Slovenskih goricah, prijetno, veselo in razigrano. Kako tudi ne, ko pa je potekala nadvse zanimiva »vinogradniška« prireditev, katere se je udeležilo veliko domačinov in gostov. Na griču, tik nad Benediktom, kjer stoji tudi znamenita cerkev sv. Trije kralji, je namreč v organizaciji Turistično vinogradniškega društva Benedikt in ob ...

torek, 2. oktober 2018 ob 17:56

V času dopusta vlomil v hišo in lastnike oškodoval za okrog 10.000 evrov

V ponedeljek, 1. oktobra, so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Radencih. Z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da je v času dopusta lastnikov neznani storilec prišel do stanovanjske hiše in skozi priprta balkonska vrata vstopil v notranjost ter odtujil večjo količino zlatega nakita in nekaj denarja. Lastnike je oškodoval za okrog 10.000 evrov. Policisti za neznanim storilcem zbirajo obvestila.

torek, 2. oktober 2018 ob 13:39

Na Razkrižju izvedli prvo tekmovanje kuharjev amaterjev v pripravi solat

Zadnja septembrska sobota je bila v Občini Razkrižje med drugim tudi kulinarično obarvana. V Centru Zavirje na Razkrižju je pod okriljem projekta Zdrav način življenja za vse, bilo izvedeno prvo Tekmovanje kuharjev amaterjev v pripravi zdravih jedi - solat.

torek, 2. oktober 2018 ob 13:32

Polnilnica za električna vozila tudi v Križevcih

Občina Križevci je v mesecu septembru predala namenu prvo polnilnico za električna vozila. Polnilnica je nameščena na parkirišču pri vaškem jedru v Križevcih, polnjenje vozil pa je brezplačno.

torek, 2. oktober 2018 ob 10:39

Trije kandidati za župana občine Benedikt

Letos mineva 20 let odkar je (1998) Benedikt v Slovenskih goricah postal samostojna občina. In ves ta čas občine z okoli 2.500 prebivalcev, ki jo tvorijo vasi in zaselki: Benedikt, Drvanja, Ihova, Ločki Vrh, Negovski Vrh. Obrat, Spodnja Bačkova, Spodnja Račica, Stara Gora, Sveti trije Kralji v Slovenskih goricah, Štajngrova, Trotkova in Trstenik, je župan Milan Gumzar. Po petih županskih mandatih se je Gumzar, ki je mimogrede vmes bil tudi poslanec Državnega zbora RS, odločil za umik ...

torek, 2. oktober 2018 ob 10:09