Otvoritev gozdne igralnice »Lipnjak«

Vrtec Stročja vas se je v letošnjem šolskem letu pridružil več kot 80 - im vrtcem v Sloveniji, ki delujejo v mreži gozdnih vrtcev Slovenije. Poučevanje v naravnih okoljih v neposredni bližini vrtcev in šol je več kot primerno za celostni razvoj otrok, šol in vrtcev ter celotne lokalne skupnosti. V praksi pomeni gozdni vrtec, da si v gozdu ali katerem koli naravnem okolju poiščemo prostor, kjer izvajamo različne dejavnosti, pri katerih upoštevamo zmožnosti otrok in njihove individualne ...

torek, 2. oktober 2018 ob 09:16

444 km Mure v domačem pristanu v Gornji Radgoni

444 kilometrov Mure je v domačem pristanu - likovna dela, ki so v podporo kampanji Rešimo Muro! nastala na 14. mednarodni likovni koloniji in ob 20-letnici Likovnega društva Gornja Radgona, so od sinoči na ogled v Gornji Radgoni.V Domu kulture so jo odprli kot spremljevalni dogodek osrednje prireditve ob občinskem prazniku, razstavljenih pa je 25 del.

torek, 2. oktober 2018 ob 09:09

Podpora kandidaturi Lendave za EPK 2025

V Ustanovi dr. Šiftarjevi fundaciji (UŠF) s sedežem v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih v minulih dveh letih posebno pozornost namenjajo pripravam kandidature Občine Lendava za Evropsko prestolnico kulture (EPK) 2025, kajti UŠF podpira dejavnosti svojih ustanoviteljic - in Občina Lendava je med njimi - in ker je kandidatura sama po sebi pomembna akcija širših dimenzij. Lendava ima s svojim potencialom, premnogimi kakovostnimi vsebinami, bogato in raznoliko tradicijo, izjemno kulturno ...

torek, 2. oktober 2018 ob 09:00

Gasilci so trgali, prešali in se družili...

Prav prijetno je minulo soboto bilo ob gasilskem domu PGD Janžev Vrh nad Radenci, torej natanko tam od koder prihaja znameniti Janževec. Medtem ko so vinogradniki po okoliških vinogradih pobirali še zadnje grozde letnika 2018, so namreč domači gasilci in gasilke na Janževem Vrhu, v društvu jih je nekaj nad 70, pripravili 7. gasilsko trgatev. Z natanko 52 trsov, predvsem brajd - jurke in izabele, so namreč natrgali precej grozdja, ki so ga nato tretali in stisnili dobrih 400 litrov sladkega ...

torek, 2. oktober 2018 ob 08:52

11 tujcev nezakonito vstopilo v našo državo

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali devet kaznivih dejanj, štiri prometne nesreče v katerih se je ena oseba lažje telesno poškodovala, ilegalni prehod državne meje, eno kršitev javnega reda in miru ter eno poškodovanje vozila na parkirnem prostoru.Na področju kriminalitete so v Murski Soboti obravnavali tatvino nakita, dve goljufiji in grožnjo, v Rakičanu vlom v dom starejših, v Radencih vlom v stanovanjsko hišo, v Moravskih Toplicah poneverbo, v Č ...

torek, 2. oktober 2018 ob 07:56

Trčila osebno vozilo in avtodom

V ponedeljek, 1. oktobra, ob 15.18 sta v naselju Pavlovci, v občini Ormož, trčila osebno vozilo in avtodom.Gasilci PGD Ormož so odklopili akumulator in počistili cestišče ter nudili pomoč pri oskrbi poškodovane osebe reševalcem NMP Ormož, ki so poškodovanca na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Ptuj.

ponedeljek, 1. oktober 2018 ob 17:40

Na MiHeC festu zaplesali mladi folklorniki

V nedeljo je v Veržeju potekal 7. Miholov sejem, katerega namen je promocija rokodelske dejavnosti in lokalne kulinarike ter dejavnosti posameznih društev in interesnih skupin. Na odru se ob tem odvija tudi bogat kulturni program s folkloro, plesi, glasbo in petjem, tradicionalno pa se na sejemskem odru odvije tudi MiHeC fest, festival otroških folklornih skupin.

ponedeljek, 1. oktober 2018 ob 17:20

Pri Sv. Juriju ob Ščavnici pripravili sprejem za 4. Medeno kraljico Slovenije Valentino Marinič

Čebelarsko društvo Sv. Jurij ob Ščavnici je v soboto, 29. septembra, v avli KUS pripravilo sprejem za 4. Medeno kraljico Slovenije. Ta laskavi naziv namreč od letošnjega sejma AGRA, nosi 24-letna diplomirana ekonomistka EPF Maribor Valentina Marinič iz Selišč v občini Sv. Jurij ob Ščavnici.

ponedeljek, 1. oktober 2018 ob 16:25

Dušan Zagorc najavil kandidaturo za župana

Svojo kandidaturo za župana Občine Gornja Radgona je napovedal tudi Dušan Zagorc, ki je "po pogovorih z mnogimi prijatelji, znanci, vodstvom Lokalnega odbora SMC in po lastnem tehtnem premisleku sem se odločil, da kandidiram za župana Občine Gornja Radgona za mandatno obdobje 2018 - 2022."

ponedeljek, 1. oktober 2018 ob 15:15

Kristjan, Blaž in Mišel iz KK Gornja Radgona dosegli ekipno drugo mesto

Da se karate klub Gornja Radgona resnično lahko šteje med najboljše, so pretekli vikend znova potrdili Blaž Klobasa, Kristjan Klemenčič in Mišel Čuček. Skupaj s trenerjem Predragom Grujićem so se udeležili 18. mednarodnega karate turnirja na Reki, ki je gostil okoli 1900 najboljših tekmovalcev iz 200 klubov in 25 držav sveta.

ponedeljek, 1. oktober 2018 ob 12:50