V Cezanjevcih odprli drugo zeleno okno

Svetovni dan turizma, 27. september, so obeležili tudi v ljutomerski občini. Eno leto dni po tem, ko so na Jeruzalemu odprli prvo zeleno okno, so novo, drugo zeleno okno, odprli v Cezanjevcih. Bistvo zelenih oken je, da na nevsiljiv način opozarjajo na izjemnost kraja in privlačnost lokalnih točk, kar pogled iz obeh doslej postavljenih oken v ljutomerski občini tudi omogoča.

četrtek, 27. september 2018 ob 20:212

V Prlekiji ponovno posredoval helikopter

V četrtek, 27. septembra, ob 17.03 sta posadka helikopterja Slovenske policije in dežurna ekipa HNMP Maribor s helikopterjem iz Ormoža v UKC Maribor prepeljali obolelo osebo.Gasilci PGD Ormož so zavarovali kraj pristanka in nudili pomoč pri prenosu obolele osebe v helikopter.Tudi v sredo je v Prlekiji pristal helikopter, takrat v Miklavžu pri Ormožu, od koder je odpeljal obolelo osebo v UKC Maribor.

četrtek, 27. september 2018 ob 19:27

KMN Tomaž Šic bar pričenja novo sezono, cilj je vrh lestvice

KMN Tomaž Šic bar bo tudi to leto nastopal v 2 SFL. Domače tekme bodo igrali v športni dvorani ŠIC Ljutomer, prva bo že ta petek, 28. septembra, ob 20. uri, nasprotnik pa bo Dlan Logatec.

četrtek, 27. september 2018 ob 19:08

V Braziliji so posadili najstarejšo vinsko trto iz Maribora

Na pobudo organizatorja vinskega sejma Wine South America in v sodelovanju z Mestno občino Maribor, veleposlaništvom Republike Slovenije v Braziliji ter vinsko kletjo, ki deluje na brazilskem trgu, Puklavec Family Wines, sta se v sredo posadila dva cepiča najstarejše vinske trte iz Maribora v "Svetovnem vinogradu" v Braziliji, ki je hkrati tudi največja privatna zbirka vinskih trt v Latinski Ameriki.

četrtek, 27. september 2018 ob 15:21

»Murska deklica« se predstavi

Prvo soboto letošnjega junija (o tem smo na spletnih straneh »Prlekije« poročali) je v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih bila izvedena likovna kolonija 15 učenk in učencev dveh devetletk: Osnovne šole Gornja Radgona in Osnovne šole Tišina. Tam jim je za uvod v likovno ustvarjanje Marjan Šiftar, podpredsednik uprave Ustanove dr. Šiftarjeva fundacija (le-ta fundacija ima svoj sedež prav v Vrtu), predstavil čudovit vrt in osnovnošolci so ob tem spoznali, da bi morali ...

četrtek, 27. september 2018 ob 14:52

Miroslav Petrovič predstavil ponovno kandidaturo za župana Občine Sv. Jurij ob Ščavnici

Župan Občine Sv. Jurij ob Ščavnici Miroslav Petrovič, je napovedal ponovno kandidaturo za župana tudi v naslednjem štiriletnem mandatu. Kot je povedal na predstavitvi kandidature v sredo, 26. septembra, bo tudi tokrat kandidiral kot neodvisen kandidat s podpisi volilcev, s prvopodpisanim Ivanom Frasom ter podporo političnih strank. Zaenkrat ima zagotovljeno podporo občinskih odborov NSi in SDS, organi ostalih strank bodo o podpori še odločali.

četrtek, 27. september 2018 ob 12:17

Madžara utemeljeno osumljena ropa menjalnice lani decembra

V mesecu decembru 2017 smo poročali o oboroženem ropu v menjalnico v Dolgi vasi. Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota so sedaj podali kazensko ovadbo zoper 33- in 49-letnega državljana Madžarske, ki sta utemeljeno osumljena, da sta 16. 12. 2017 v večernem času prišla v menjalnico, ki se nahaja v sklopu stavbe gostinskega lokala v Dolgi vasi in izvedla oborožen rop.

četrtek, 27. september 2018 ob 11:44

Nov album in videospot skupine Ethnotrip

Skupina Ethnotrip je pred nekaj dnevi izdala nov album z naslovom "Preden se zdani", ki predstavlja novo poglavje v njihovem ustvarjanju. To je tretji studijski album skupine in prinaša avtorske pesmi, pri katerih je sodelovalo tudi več pomurskih tekstopiscev. Na albumu so tudi tokrat sodelovali gostje, in sicer Vokalna skupina BeleTinke, Urban Kolar, Dejan Berden, Aljaž Gyurica in David Kreslin.

četrtek, 27. september 2018 ob 10:38

Predavanje o domoljubju povezali z Nacionalnim mesecem skupnega branja

V Knjižnici in čitalnici Razkrižje, je v torek, 25. septembra, potekalo kvalitetno predavanje o domoljubju. Aktualno temo je na visokem nivoju predstavil Anton Kosi, profesor obramboslovja, upokojenec ministrstva za obrambo. Diplomiral je na Fakulteti za družbene vede, sociologijo, politologijo in novinarstvo, smer obramboslovje v Ljubljani. Bil je aktivni udeleženec vojne za Slovenijo in deloval tudi na območju Občine Razkrižje. Od leta 1994 je neprekinjeno predsednik Območnega združenja ...

četrtek, 27. september 2018 ob 09:23

Državna sekretarka podelila 23 novih Zelenih zastav

Začelo se je novo šolsko leto in spet so oživele tudi druge aktivnosti, ki se izvajajo na področju vzgoje in izobraževanja. Sem sodi tudi program Ekošola, in tako je 23 slovenskih ustanov - vrtcev, osnovnih, srednjih šol in fakulteta - letos v Sloveniji prvič pridobilo mednarodni okoljski znak Zelena zastava, s katerim izkazujejo izpolnjevanje vsebin kriterijev dela v programu Ekošola. Zelene zastave je eko koordinatorjem, ravnateljem, učencem in dijakom izročila Martina Vuk, državna ...

četrtek, 27. september 2018 ob 08:07