Orgelski koncert v Križevcih

Mladi organist Kristjan Penhofer nam je na že dobro znane nove orgle v župnijski cerkvi v Križevcih lepo popestril večer z izjemnim izvajanjem skladb Dietricha Buxtehuda, Felixa Mendelssohna in seveda J. S. Bacha. Življenjsko pot mladega Kristjana nam je predstavil g. župnik Štefan Vinkovič, razgledani motor kulturnega dogajanja.

nedelja, 23. september 2018 ob 08:35

Moja pot v Ljutomer

V Ljutomer sem prišla leta 1994. Spomnim se meglenega hladnega jutra, ko sem se zbudila v avtu in se zazrla v okno. »Kje smo ?« sem vprašala in so mi odgovorili, da smo v Ljutomeru in se bomo ustavili na pijači. »Dobro, še en krajši postanek pred Mariborom nam ne bo škodil«, sem si mislila. Nisem vedela, da je bil ta postanek odločilen v mojem življenju, da bom za vedno ostala v Sloveniji, natančneje v Ljutomeru, si tu ustvarila svojo družino in športno ime.

nedelja, 23. september 2018 ob 08:041

Poslovil se je Prleški Tesla

Ta ponedeljek, 24. septembra, se bodo svojci, prijatelji, sosedje in znanci, na pokopališču pri Mali Nedelji poslovili od izumitelja, inovatorja, radio in avto mehanika, velikega ustvarjalca ter znanega Prleka in Slovenca, Ferdinanda Rantaša iz Drakovcev. Svoje utrujene oči je možakar z veliko začetnico za vedno zaprl v četrtek, 20. septembra v domu starejših v Radgoni. Gotovo so vsaj na severovzhodu države redki ljudje s tako bogato in pestro življenjsko potjo, kot je to primer s Ferdinandom ...

nedelja, 23. september 2018 ob 07:53

Alen Bolkovič nastopil na svetovnem univerzitetnem prvenstvu v boksu

Mesto Elista v Rusiji je od 1. do 6. septembra gostilo Svetovno univerzitetno prvenstvo v boksu 2018, ki se ga je udeležilo 22 delegacij z vsega sveta in na katerem je nastopil tudi slovenski reprezentant Alen Bolkovič iz Boks kluba Ljutomer.Alen Bolkovič iz BK Ljutomer si je zagotovil nastop v Rusiji z zmago na Državnem univerzitetnem prvenstvu v Ljubljani. Svetovno univerzitetno prvenstvo je v tem letu gostila Elista. V Rusijo je Alena spremljal trener Petar Makovec.

sobota, 22. september 2018 ob 20:121

Dobovec v Ljutomeru osvojil superpokal

V Ljutomeru je v soboto potekal Dan slovenskega futsala. V dopoldanskem in popoldanskem času so svoja obvezna letna usposabljanja opravili sodniki, trenerji in časomerilci, ob 19. uri pa se je v dvorani ŠIC Ljutomer pričela tekma slovenskega superpokala.

sobota, 22. september 2018 ob 19:58

Tekači in tekačice so tekli na drugem Lotmerškem trail teku

Športna zveza Ljutomer in Občina Ljutomer sta v soboto, 22. septembra, pripravila 2. Lotmerški trail tek, tek po ulicah Ljutomera, okoliških gozdovih, makadamskih cestah, med njivami in vinogradi. Start in cilj je bil Glavnem trgu.

sobota, 22. september 2018 ob 18:09

Kristjan in Blaž osvojila stopničke na mednarodnem turnirju v Kranju

V Kranju je potekal mednarodni turnir v karateju, kjer so nastopili tudi tekmovalci iz KK Gornja Radgona. Kristjan Klemenčič se je v kategoriji mladinci po štirih zmagah uvrstil na drugo mesto  in domov odnesel srebrno medaljo, v kadetih pa je pristal na petem mestu. Blaž Klobasa se je v kategoriji mladinci s tremi zmagami uvrstil na tretje mesto in v kadetih z štirimi zmagami osvojil drugo mesto.

sobota, 22. september 2018 ob 16:06

Na memorialu Matevža Haceta pri pionirjih Vučja vas 16., pri mladinkah Sovjak 14.

V Gornji Radgoni v soboto in nedeljo poteka Državno gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta, kjer tekmuje 195 ekip pionirk, pionirjev, mladink in mladincev ter 270 ekip članic, članov, starejših gasilk in gasilcev.

sobota, 22. september 2018 ob 14:38

Voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča v prepust

V soboto, 22. septembra, ob 8.26 je v naselju Hlaponci, občina Juršinci, voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča v prepust, nakar je vozilo odbilo in pristalo na sredi cestišča.Gasilci PGD Ptuj so pomagali reševalcem, protipožarno in protinaletno zavarovali kraj dogodka, z vpojnimi sredstvi posipali iztekle motorne tekočine in očistili cestišče ter vozilo premaknili na bankino. Reševalci NMP Ptuj so poškodovano voznico z reševalnim vozilom prepeljali v Splošno bolnišnico ...

sobota, 22. september 2018 ob 11:26

»Občinska cesta v Šalincih še vedno pozabljena«

Jesenski čas je tudi čas spravila pridelka, ki so ga kmetje v različnih pogojih uspeli dozoreti. V zadnjem času je na vrsti koruza, ki jo veliki kombajni kar hitro pospravijo na pripravljene prikolice lastnikov. Lastniki pa praviloma s cestišč pospravijo, kar pri opravilu konča na cesti, a žal ne vsi. Tako je videti na slikah, da tudi po treh dneh z občinske ceste niso odstranjeni koruzni storži, ki motijo vozila na občinski cesti. Zanimivo je, da ima tak odnos kmet, ki se je že izkazal ...

sobota, 22. september 2018 ob 10:50