Gasilska mladina PGD Središče ob Dravi za dober namen oprala 27 avtomobilov in eno motorno kolo

Gasilska mladina PGD Središče ob Dravi je pri gasilskem domu Središče v petek, 14. septembra, organizirala avtopravlnico, kjer so poskrbeli za osebna vozila in jih oprali. Zanimivo akcijo so pripravili z namenom, da bi si s prostovoljnimi prispevki prislužili nekaj denarja, ki bi ga porabili za nakup tekmovalne opreme in redno delovanje.

ponedeljek, 17. september 2018 ob 19:32

Prišel v vinograd ter pričel žaliti in izzivati k pretepu

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 14. septembra, ob 10:45 uri so v enoti sprejeli ustno kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanje goljufije. Po zbranih obvestilih bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.Ob 16:23 uri so bili obveščeni o napadu psa na območju naselja Podgorci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da lastnik ni poskrbel za primerno varstvo dveh psičk, kateri ...

ponedeljek, 17. september 2018 ob 19:05

V zaprti kleti nezavesten obležal krajan

V ponedeljek, 17. septembra, ob 11.50 so gasilci PGD Benedikt in Sveta Trojica posredovali v Štajngrovi, v občini Benedikt, kjer je v zaprti kleti nezavesten obležal krajan.Gasilci so ga prinesti iz kleti, v kateri je bila prevelika koncentracija ogljikovega monoksida. Reševalci NMP so krajana oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v UKC Maribor.

ponedeljek, 17. september 2018 ob 18:00

Koncert Orkestra Slovenske vojske pri Mali Nedelji ob 151-letnici Bésede

S slovesnostjo, katero sta, v sodelovanju z Vojašnico Murska Sobota, organizirali Občina Ljutomer in Kulturno društvo Anton Krempl Mala Nedelja, smo pri Mali Nedelji v petek, 14. septembra, proslavili 150-letnico Bésede, najmnožičnejšega ljudskega zborovanja v zgodovini Male Nedelje. Zgodovinski dogodek se je odvil 15. septembra 1867, v času krepitve slovenske narodne zavesti, zavedanju pomena slovenskega jezika za obstoj naroda in pomena njegove narodne in državne pripadnosti ...

ponedeljek, 17. september 2018 ob 17:32

JUB z barvami JUPOL podprl ureditev prostorov Varne hiše Pomurja

Družba JUB se je v letošnjem poletju odzvala na pobudo Društva varnega zavetja Pomurja, ki že od svoje ustanovitve v letu 2002 izvaja program za varno bivanje in zaščito žensk in otrok, žrtev nasilja. S programom Varna hiša Pomurja tako ženskam in otrokom, ki se zaradi neurejenih življenjskih razmer pogosto znajdejo tudi v hudi materialni in osebni stiski, poleg zavetja nudi tudi strokovno pomoč in jim z najnujnejšimi življenjskimi potrebščinami omogoča preživetje. Družba JUB, ...

ponedeljek, 17. september 2018 ob 16:40

V čelnem trčenju dve osebi poškodovani

V ponedeljek, 17. septembra, ob 12.24, je na cesti med Ormožem in Središčem ob Dravi pri naselju Frankovci, prišlo do prometne nesreče, kjer sta čelno trčili osebni vozili. Pri tem sta se poškodovali dve osebi.

ponedeljek, 17. september 2018 ob 16:06

Policija zavrača namigovanja, da je za smrt 31-letnika krivo posredovanje policije

V nedeljo, 16. septembra, malo po 14. uri je neznana oseba, ki se je predstavila zgolj z vzdevkom, zaprosila policijo na interventno telefonsko številko 113, za intervencijo v okolici Maribora, saj naj bi ga napadale neznane osebe. Na kraj so takoj napotili patruljo policistov PP Šentilj, ki sta na dvorišču hiše, kjer naj bi bila kršitev našla 31-letnega moškega, ki ga je policija že večkrat obravnavala. Ko sta policista izstopila, je bil moški zelo nemiren. Hodil je sem ter tja ter takoj ...

ponedeljek, 17. september 2018 ob 14:46

Splošno maturo opravljale tri dijakinje in jo uspešno opravile

Kot smo že poročali, so na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer v spomladanskem delu splošne in poklicne mature, vsi dijaki obe opravili 100%, zato v jesenskem delu niso imeli kandidatov. So pa splošno maturo opravljale tri dijakinje Maturitetnega tečaja in so jo vse tri tudi uspešno opravile.

ponedeljek, 17. september 2018 ob 10:58

Miško Kontrec in Laura Kmetič ponovno združila moči v duetu

Miško Kontrec je posnel nov duet s pevko Lauro Kmetič in sicer priredbo, ki jo v originalu prepevata Luis Fonsi in Demi Lovato - Échame La Culpa. Pesem nosi naslov Kriv sem jaz.Avtor besedila je Matej Trstenjak. Pesmi lahko prisluhnete v videu.

ponedeljek, 17. september 2018 ob 10:50

Trčil v kolesarko in odpeljal neznano kam, policija išče povzročitelja

Policisti Policijske postaje Gorišnica so obravnavali prometno nesrečo II. kategorije s pobegom, ki se je zgodila 14. 9. 2018 ob 22.08 uri na regionalni cesti 423, v naselju Kidričevo. V prometni nesreči sta bila udeležena kolesarka in neznani voznik. Pri tem je neznani voznik osebnega avtomobila s prednjim desnim delom odbijača trčil v zadnje kolo pravilno vozeče kolesarke, ki je vozila iz smeri Kidričevega v smeri Apač.

ponedeljek, 17. september 2018 ob 09:31