Voznik v prometni nesreči lažje telesno poškodovan

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali štiri prometne nesreče, štiri kazniva dejanja, dve kršitvi javnega reda in miru, dve povoženji divjadi in zasegli eno vozilo.V obravnavanih prometnih nesrečah je v treh nastala le materialna škoda, v prometni nesreči med Bunčani in Staro Novo vasjo pa je bil voznik osebnega avtomobila lahko telesno poškodovan.

četrtek, 13. september 2018 ob 06:46

Damjan Bogdan poziva županjo k javni razgrnitvi tožbe sedmih občin in JPP zoper Občino Ljutomer

Svetnik Občinskega sveta Občine Ljutomer Damjan Bogdan, je na javnost naslovil poziv k sklicu nujne seje Občinskega sveta Občine Ljutomer ter poziv županji k javni razgrnitvi tožbe sedmih občin in JPP zoper Občino Ljutomer. V uvodu sporočila je Bogdan zapisal, da je "kot občan in kot svetnik OS Občine Ljutomer sem zgrožen nad dejstvom tri milijonske tožbe zoper Občino Ljutomer. Navajen Vašega načina dela se nikakor ne zmorem znebiti občutka, da je tožba ostalih občin ...

sreda, 12. september 2018 ob 23:182

Z osebnim vozilom zletel s ceste

V sredo, 12. septembra, ob 20.35, se je na cesti Bunčani - Stara Nova vas zgodila prometna nesreča, kjer je voznik z osebnim vozilom zletel s ceste.

sreda, 12. september 2018 ob 21:55

V novi izdaji Guinnessove knjige rekordov prvič vpisan tudi največji klopotec

V začetku septembra je tudi v slovenščini izšla nova, že 65. izdaja Guinnessove knjige rekordov. V knjigi je vključenih okoli 3.500 rekordov, med njimi 23 slovenskih, od katerih jih je pet predstavljenih na novo. Od na novo predstavljenih rekordov je tudi prleški klopotec velikan. Slovensko različico so pri založbi Učila International izdali v 5.600 izvodih.

sreda, 12. september 2018 ob 18:10

Med hišno preiskavo zasegli drogo

Na podlagi odredbe sodišča so v sredo, 12. septembra, policisti PP Gornji Petrovci skupaj z vodnikom službenega psa iz EVSP M. Sobota opravili hišno preiskavo pri 45-letnem občanu iz območja Goričkega. Med preiskavo so našli in zasegli 27 sadik rastline zelene barve v višini od 50 cm do 250 cm in posušene delce rastline zeleno rjave barve.

sreda, 12. september 2018 ob 15:571

45-letni voznik vozil prehitro in pod vplivom alkohola

V nedeljo, 9. septembra, so policisti PP Gornja Radgona v naselju Jamna opravljali nadzor nad udeleženci cestnega prometa z izvajanjem meritev hitrosti z radarjem. Med nadzorom je bil zaustavljen voznik tovornega vozila znamke Renault Trafic, pri katerem je bila izmerjena hitrost 98 km/h. V postopku je bil 45-letnemu vozniku odrejen tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,52 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bil izdan plačilni nalog za 1.900 evrov.

sreda, 12. september 2018 ob 15:54

Poziv Ministrstvu za infrastrukturo: Zaščitite Muro pred gradnjo elektrarn!

Nova slovenska vlada je v koalicijsko pogodbo zapisala: "Zaščitili bomo reko Muro, pri čemer hidroelektrarn na tej reki ne bomo gradili.""S tem je jasno sporočila, da je treba prekiniti vse postopke za gradnjo elektrarn na Muri, kar nevladne organizacije in posamezniki, združeni v kampanji Rešimo Muro!, pozdravljamo, vlado pa pozivamo, da v skladu z zapisom v koalicijski pogodbi Ministrstvo za infrastrukturo v Resoluciji o energetskem konceptu Slovenije zapiše naš ...

sreda, 12. september 2018 ob 09:22

Andrej Šiško ponovno v priporu

Potem ko je vodja t.i. Štajerske varde, Andrej Šiško, v nedeljo zvečer odkorakal na prostost, so ga po odločitvi zunajobravnavnega senata v sredo zjutraj ponovno priprli. Predsednik zunajparlamentarne stranke Zedinjena Slovenija je osumljen kaznivega dejanja ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve v zvezi s kaznivim dejanjem oboroženega upora.Po ugotovitvah kriminalistov je namreč iz objav z zborovanja Štajerske varde v bližini Apač razvidno, da je pozival k strmoglavljanju najvi ...

sreda, 12. september 2018 ob 09:04

Ljutomerski gasilci v soboto pripravljajo veliko gasilsko veselico s prevzemom vozil

V soboto, 15. septembra, Prostovoljno gasilsko društvo Ljutomer, vabi vse na prevzem novih gasilskih vozil GVM in TRV-2D. Prireditev se bo pričela ob 18. uri z uradno slovesnostjo na Glavnem trgu, nato pa sledi zabava s Poskočnimi muzikanti in bogatim srečelovom vse do jutranjih ur.

sreda, 12. september 2018 ob 08:19

Ormožani v Ljutomeru opravili trening, sedaj gre zares

Rokometaši RK Jeruzalem Ormož so v torek zvečer opravili trening v ljutomerski dvorani ŠIC, v sredo pa jih čaka derbi 1. kroga NLB lige proti RK Gorenje Velenje, ki bo odigran v Ljutomeru. Ormožani si v sredo zaslužijo polno dvorano, kjer so letos že dosegli enega svojih največjih uspehov, ko so osvojili bron v pokalnem tekmovanju.Tekma bo v sredo, 12. septembra, ob 19. uri v dvorani ŠIC. Vstopnice so na voljo v Šic bar caffeju. Cena za odrasle je 5 evrov, za otroke pa 3 evre.

torek, 11. september 2018 ob 21:06