Županja podpisala pogodbo za največjo investicijo v mandatu

V ponedeljek, 10. septembra, sta županja Občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah Darja Vudler in komercialni direktor podjetja Lesnina MG oprema Matija Čepon podpisala pogodbo za projekt »Ureditev infrastrukture v naselju Drbetinci«.Gre za največjo investicijo v tem mandatu in sicer se bo v sklopu investicije uredil 1,5 kilometrski odsek v Drbetincih od križišča pri kapeli do naselja Čagona. Dela po projektu zajemajo sanacijo ceste, odvodnjavanje in ureditev javne razsvetljave ...

ponedeljek, 10. september 2018 ob 15:52

Tudi letos spektakularen tridnevni program na prireditvi Ples - noč čarovnic

Rakičan, 27., 28. in 30. oktober 2018 - RIS Dvorec Rakičan že šestič organizira tradicionalno prireditev Ples - noč čarovnic, ki bo potekala v dvorcu Rakičan. Organizator tudi letos obljublja spektakularen tridnevni program za vse generacije. Predprodaja vstopnic se je začela v ponedeljek, 10. septembra v Kavarni in gostilni Dvorca Rakičan. Ostale lokacije za nakup vstopnic bo organizator sporočil preko svoje internetne strani: www.ris-dr.si. Prodaja vstopnic bo potekala v več kontingentih ...

ponedeljek, 10. september 2018 ob 11:01

Nepozaben popoldan partizanskih pesmi

Krajevna organizacija Zveze združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Videm ob Ščavnici z avtobusom in podobna organizacija Radenci s kombijem so izvedle obisk svojih članic in članov na koncertu partizanskih pesmi in pesmi upora, ki so ga 8.septembra pripravile v Radljah tamkajšnje organizacije Združenj borcev za vrednote NOB: Radlje ob Dravi, Vuzenica, Muta, Podvelka in Ribnica na Pohorju.

ponedeljek, 10. september 2018 ob 09:571

Na ogled je bilo preko sto predelanih vozil in starodobnikov

V nedeljo, 9. septembra, je v Murski Soboti potekal Avto show, ki ga je organiziral Street race team Murska Sobota. Obiskovalci so na Slovenski ulici lahko videli razstavljene lepotce večih pomurskih avtohiš ter še preko 100 predelanih vozil in starodobnikov.

ponedeljek, 10. september 2018 ob 09:221

Andrej Šiško zakorakal na prostost

Vodja t.i. Štajerske varde, Andrej Šiško, ki je od četrtka bil v sodnem pridržanju, je v nedeljo zvečer zakorakal na prostost. Tako se je odločil sodnik po več kot dveurnem premisleku. Zaslišanje Šiška pred preiskovalnim sodnikom v Mariboru je sicer trajalo pet ur, sodišče pa je presodilo, da tožilstvo ni v zadostni meri utemeljilo suma očitanega kaznivega dejanja.

ponedeljek, 10. september 2018 ob 08:251

V prometnih nesrečah na avtocesti nastalo za 33 tisoč evrov škode

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali pet prometnih nesreč, štiri kazniva dejanja, štiri kršitve javnega reda in miru, tri poškodbe vozil na parkirnih prostorih, povoženje divjadi in zasegli eno vozilo.V dveh prometnih nesrečah na pomurski avtocesti so bili udeleleženi štirje osebni avtomobili. Trije udeleženci so utrpeli lahke telesne poškodbe, nastalo pa je za 33.000 EVR materialne škode.

ponedeljek, 10. september 2018 ob 07:49

Brigita Petek znova dokazala, da nima konkurence

Brigita Petek je znova dokazala, da nima konkurence, saj je tudi letos osvojila prvo mesto na državnem tekmovanju v spretnostni vožnji s traktorjem in prikolico.

ponedeljek, 10. september 2018 ob 07:40

Pol milijona evrov na Eurojackpotu je šlo v Ljutomer

V petek je v Eurojackpotu bil izžreban dobitek 5+1, ki so ga vplačali trije srečneži na Danskem, v Nemčiji in v Sloveniji. 5+2 jackpot, ki je sedaj vreden 18 milijonov evrov, ni bil izžreban. Kot je sedaj razvidno na spletni strani Eurojackpota, je srečka v Sloveniji bila vplačana v Ljutomeru. Srečnež ali srečnica je s tem bogatejši za 522.991,80 evrov.Izžrebane so bile sicer številke 4, 7, 28, 36 in 43 ter dodatni 1 in 6.Je pa 5+0 bila že pred kratkim tudi vplačana v Ljutomeru, ...

nedelja, 9. september 2018 ob 21:57

V Mekotnjaku številni bučni aranžmaji in najtežja buča s 101 kg

Turistično društvo Stara Cesta, je ta konec tedna v Mekotnjaku pri Stajnkovih pripravilo tradicionalno, letos že 13. Bučarijo. V soboto so na njivi pobrali bučni pridelek ter postavili bučne aranžmaje, v nedeljo pa je potekala še osrednja prireditev, kjer se je na prireditvenem prostoru zbrala množica ljudi od blizu in daleč.

nedelja, 9. september 2018 ob 19:29

Na avtocesti prišlo do dveh prometnih nesreč v razmaku nekaj minut

Poročali smo že o prometni nesreči, ki se je zjutraj zgodila na pomurski avtocesti. Sedaj je znanih nekaj več informacij in sicer je do nesreče prišlo ob 8.40 na pomurski avtocesti na relaciji Turnišče - Lendava, kjer je voznik osebnega vozila izgubil oblast nad vozilom in pristal na notranji zaščitni ograji. Poškodovanih ni bilo.Malo po nesreči je prišlo približno sto metrov naprej na drugi strani avtoceste do druge prometne nesreče, v kateri so v naletu trčila še tri osebna vozila ...

nedelja, 9. september 2018 ob 17:58