91-letna Frančiška odšla neznano kam

Pomurski policisti so bili v petek, 14. septembra, obveščeni, da svojci pogrešajo 91-letno Frančiško Ranc iz Negove (občina Gornja Radgona). Pogrešana je v petek dopoldne odšla od doma v Negovi. Pogrešana je oblečena v temne hlače in bordo jopico. Pri hoji uporablja berglo.

sobota, 15. september 2018 ob 20:00

22-letni motorist zapeljal s cestišča in umrl na kraju nesreče

V soboto, 15. septembra, ob 16.36 je v bližini naselja Vučja vas, občina Križevci, motorist zapeljal s cestišča in se poškodoval. Pri nesreči so posredovali reševalci ZD Ljutomer, a je motorist umrl.Več podrobnosti: Motorist izgubil oblast nad vozilom in priletel v nasprotni breg obcestnega jarkaKot smo izvedeli, se je nesreča zgodila, ko je mladi 22-letni motorist iz Krištancev med vožnjo po regionalni cesti Križevci pri Ljutomeru - Radenci, iz smeri Vučje vasi proti Hrastju Mota ...

sobota, 15. september 2018 ob 17:16

Na dovozni poti v vinograd se je prevrnil traktor

V soboto, 15. septembra, ob 12.31 se je v Jastrebcih v občini Ormož na dovozni poti v vinograd prevrnil traktor. Reševalci NMP Ormož so poškodovani osebi oskrbeli na kraju dogodka.Gasilci PGD Ormož so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovancev in z avto dvigalom postavili traktor nazaj na kolesa.

sobota, 15. september 2018 ob 16:16

Na Kapelskem Vrhu odslej foto studio Karin Kegel Photography

V občini Radenci, natančneje na Kapelskem Vrhu 16, je domačinka Karin Kegel odprla svoj foto studio. Karin se je pred tremi leti preselila v Lenart v Slovenskih goricah, a se je v domači kraj vrnila poslovno. Kot pravi sama, je na domači kraj zelo navezana in ravno to ji daje največji zagon pri delu.

sobota, 15. september 2018 ob 10:141

Slikali so v spomin na pokojno Pavlo Krajnc

V organizaciji Likovnega društva Gornja Radgona, je v Domu starejših občanov (DSO) Gornja Radgona potekala tradicionalna, 7. po vrsti likovna kolonija, ki je letos imela poseben naslov "Njena rumena". Letošnja likovna kolonija je bila posvečena v spomin dolgoletni članici društva, lani preminuli Pavli Krajnc in njeni rumeni barvi, ki jo je tako rada uporabljala v svojih slikah. Udeleženci tokratne kolonije, skupaj jih je bilo 20, in sicer so poleg članic in članov LD Gornja Radgona, ustvarjali ...

sobota, 15. september 2018 ob 09:16

Reminiscence in razmišljanja Bojana Grobovška

V prostorih Pokrajinske in študijske knjižnice (PIŠK) v Murski Soboti je Ustanova dr. Šiftarjeva fundacija (UŠF), ki ima svoj sedež v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih v Občini Tišina, 13. septembra zvečer pripravila tradicionalni Vanekov večer, tokrat z mag. Bojanom Grobovškom.

sobota, 15. september 2018 ob 08:57

Na prehodu za pešce prišlo do prometne nesreče med voznikom osebnega avtomobila in pešcem

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali deset prometnih nesreč, osem kaznivih dejanj, osem kršitev javnega reda in miru, ter dve poškodbi vozil na parkirnih prostorih.V Murski Soboti je ob 19.00 uri na zaznamovanem prehodu za pešce prišlo do prometne nesreče med voznikom osebnega avtomobila in pešcem. Slednji se je v trčenju hudo telesno poškodoval in se zdravi v soboški bolnišnici.

sobota, 15. september 2018 ob 07:37

Župnija Ljutomer ima novega župnika in kaplana

Predzadnjo nedeljo v avgustu je ljutomerska župnija dobila novega župnika Gorana Merico in kaplana Borisa Kučka. Zadnjo nedeljo v avgustu pa se je novi župnik tudi javno predstavil in pozdravil župljane pri vseh nedeljskih svetih mašah.

petek, 14. september 2018 ob 17:143

Prijatelji in poslovni partnerji vinarja Puklavec Family Wines opravili 3. VIP trgatev

Slovenska narodna pesem pravi: "Sezidal sem si vinski hram tam gori, kjer vinograd ‘mam. Če kdo prijat'ljev ima čas, naj pride k meni v vas. To sladko vince pijemo na sred' vinograda, z veseljem ga zaužijemo, k' tak dobrega nam dá." In tokrat se je kakšnih 150 izbranih prijateljev vina in poslovnih partnerjev družbe Puklavec Family Wines, odpravila "tja na vas", k več kot 300-letni zidanici Malek v vinorodnih jeruzalemskih goricah v Prlekiji, kjer je potekala 3. VIP trgatev. Bil ...

petek, 14. september 2018 ob 16:02

Zaradi sproščanja plinov pri alkoholnem vrenju oseba padla v nezavest

V petek, 14. septembra, ob 13.11 je v naselju Murski Črnci, v občini Tišina, v kletnem prostoru zaradi sproščanja plinov pri alkoholnem vrenju oseba padla v nezavest.Gasilci PGD Murska Sobota so s pomočjo dihalnih aparatov rešili onemoglo osebo in nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu osebe.

petek, 14. september 2018 ob 15:51