Mala maša, žegnanje, razglasitev najbolj urejenih domačij in gasilska veselica razgibali množice v Negovi

Ker je župnijska cerkev v Negovi posvečena Marijinemu rojstvu, v tem kraju v Slovenskih goricah, vsako leto praznujejo Malo mašo ali Mali Šmaren. Tradicionalno žegnanje se je, kljub temu, da so ga želeli prestaviti na »bližnjo« nedeljo, od nekdaj odvija na dan, ko goduje Marija. Letos je bila to sobota, ko so se v Negovo zgrinjale množice vernikov iz domače župnije, ter romarjev od drugod. V preteklosti so ljudje na ta dan romali na žegnanje peš, tokrat pa predvsem z avtomobili ...

torek, 11. september 2018 ob 19:38

Voznik, ki je vozil pod vplivom alkohola, pridržan na policijski postaji

Policisti Policijske postaje Ormož so v ponedeljek, 10. septembra, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 16:10 uri so bili obveščeni o tatvini kolesa na železniškem postajališču v Osluševcih.Ob 21:25 uri so na lokalni cesti v naselju Podgorci kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, zato mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja ter izdan plačilni nalog.

torek, 11. september 2018 ob 19:17

Športni popoldnevi za osnovnošolce na Cvenu

V času med 27. in 31. avgustom, so v športnem parku na Cvenu potekali športni popoldnevi za osnovnošolce, ki jih je organizirala Športna zveza Ljutomer v sodelovanju s Športnim društvom Cven.

torek, 11. september 2018 ob 15:56

Srečali so se upokojenci Prlekije in Medžimurja

Matica umirovljenika Medžimurske županije Čakovec je pod vodstvom predsednice Nade Lovrec v sodelovanju s Podružnico umirovljenika Mursko Središče organizirala v nedeljo, 8. septembra, v Mačkovcu, v restavraciji Fontana,  36. tradicionalno športno prijateljsko srečanje upokojencev z obeh srani državne meje.Zbralo se jih je preko 200, pomerili pa so se tudi v športnem tekmovanju.

torek, 11. september 2018 ob 09:29

Državna prvaka prihajata z Dolenjske in iz Prekmurja

Na njivskih površinah v Radvanju pri Mariboru je konec tedna potekalo 62. tekmovanje oračev Slovenije, na katerem so nastopili predstavniki vseh slovenskih regij, ki so si nastop zagotovili z uvrstitvijo na regijskih prvenstvih. Tekmovanje, ki je potekalo ob lepem vremenu in v čudovitih pogojih, so organizirali Zveza za tehnično kulturo Slovenije, Biotehnična šola Maribor, Kmetijsko gozdarski zavod Maribor in PP Agro, pokrovitelj državnega tekmovanja oračev Slovenije je bilo Ministrstvo ...

torek, 11. september 2018 ob 08:19

Na razstavi več kot 170 vrst gob

Čeprav letošnje leto (vsaj do razstave) ni posebej bogato z gobami, to ne pomeni, da ljubitelji gob in gobarjenja niso aktivni. Tudi članice in člani Gobarskega društva Lisička iz Maribora so pogosto v naravnem okolju, kajti kljub "gobarski suši", v gozdovih in na travnikih pogosto opazimo čudovite primerke gob, pa se sprašujemo ali so morda užitne in tudi okusne? In ker nam strokovnjaki svetujejo, da uživamo samo tiste gobe, ki jih zanesljivo poznamo, potem je dobro, da se čim več ...

torek, 11. september 2018 ob 08:13

Tovornjak z naloženim bagrom zdrsnil v obcestni jarek

V ponedeljek, 10. septembra, ob 8.50 je v naselju Černelavci tovornjak z naloženim bagrom zdrsnil v obcestni jarek in se prevrnil.Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa. Do onesnaženja ni prišlo.Podobna nesreča se je pred dobrim mesecem zgodila tudi v Ljutomeru, ko je tovorno vozilo z naloženim manjšim strojem končalo v jarku.

ponedeljek, 10. september 2018 ob 20:07

Pridržali osumljenca in mu izrekli prepoved približevanja bivši partnerki in njeni hčeri

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 7. septembra, ob 23.04 so bili obveščeni o sporu v družini v okolici Ormoža. Pri posredovanju so ugotovili, da so podani elementi za sum kaznivega dejanja nasilja v družini, zato so osumljenca pridržali, mu izrekli prepoved približevanja bivši partnerki in njeni hčeri. Pridržani je zahteval pregled pri zdravniku, po le tem pa je bil na podlagi napotnice ...

ponedeljek, 10. september 2018 ob 18:22

Ob 22. občinskem prazniku podelili veliko zahvalno listino, nagrado in priznanje

V soboto, 8. septembra, so v Motvarjevcih obeležili 22. praznik Občine Moravske Toplice. Praznovanje se je začelo s položitvijo temeljnega kamna za izgradnjo garderob Športnega društva Motvarjevci. Občina Moravske Toplice bo ob sodelovanju s Krajevno skupnostjo Motvarjevci in s pomočjo sredstev Fundacije za šport do konca leta 2018 izvedla 1. fazo izgradnje garderob ŠD Motvarjevci v višini 75.000,00 EUR.

ponedeljek, 10. september 2018 ob 16:22

Akciji Prekolesarimo svet se je pridružila tudi Občina Razkrižje

Kljub obilici dela in časa trgatve, se je nedeljskega kolesarjenja, posvečenega Svetovnemu dnevu preprečevanja samomora, udeležilo kar lepo število mladih in starejših v občini RazkrižjePoleg obeleževanja Svetovnega dneva preprečevanja samomora, so kolesarjenje izvajali tudi v okviru projekta Zdrav način življenja za vse.

ponedeljek, 10. september 2018 ob 16:04