Odprtje LUŠTne domačije v Renkovcih

Županja Občine Turnišče, mag. Vesna Jerala Zver, je skupaj s predsednikom Državnega zbora Republike Slovenije, mag. Dejanom Židanom, in direktorji podjetja Paradajz, d. o. o. slavnostno odprla rastlinjak za gojenje posebnih sort paradižnika in demonstracijski center »LUŠTna DOMAČIJA«. Tako so tudi uradno predstavili nov 2,4 ha velik rastlinjak, v katerem bodo pretežno gojili posebne oziroma nišne sorte paradižnika, s čimer želijo popestriti raznovrstnost domače, slovenske ...

nedelja, 9. september 2018 ob 12:05

Športna zveza Ljutomer organizira »2. Lotmerški trail tek«

Športna zveza Ljutomer organizira »2. Lotmerški trail tek«, ki bo potekal po več različnih trasah. Na teku bodo sodelovali predšolski otroci, šoloobvezni otroci in člani. Najdaljši tek, za člane, bo potekal po 7,8 km dolgi trasi skozi mesto Ljutomer, okoliške gozdove, med njivami in po makadamskih cestah. Vzporedno s tekači bodo to traso prehodili tudi pohodniki.Tek bo v soboto, 22. septembra, s pričetkom ob 16. uri.

nedelja, 9. september 2018 ob 10:53

Zmago Jelinčič bi središki ringlšpil poslal v parlament

Zmago Jelinčič Plemeniti, predsednik Slovenske nacionalne stranke (SNS) pogosto obišče naše kraje, saj ve, kje je dobra pijača in jedača ter dobri ljudje, kar je poudaril že ob majskem obisku Ormoža. Tudi v soboto, ko je obiskal Dan odprtih vrat Oljarne Središče ob Dravi, kjer je stalni gost, v uvodu svojega govora ni pozabil pohvaliti naših krajev, ko je dejal, da ti "kraji dajejo prekrasno hrano, dajejo dobro pijačo, lepe ženske...".

nedelja, 9. september 2018 ob 10:10

Prometna nesreča v Borecih in na avtocesti

Prometno-informacijski center sporoča, da se je v nedeljo na avtocesti Maribor - Lendava, med priključkom Turnišče in razcepom Dolga vas v smeri Lendave zgodila prometna nesreča. Zaradi tega je oviran promet. Več podrobnosti o prometni nesreči najdete tukaj.Na avtocesti prišlo do dveh prometnih nesreč v razmaku nekaj minutPrometna nesreča se je zjutraj zgodila tudi na cesti Križevci pri Ljutomeru - Veržej, v Borecih, kjer je bila polovična zapora, promet pa je potekal izmenično enosmerno ...

nedelja, 9. september 2018 ob 09:16

V nedeljo Dolgi triatlon Murska Sobota 2018

Športno društvo Bakovci se je odločilo, da letos ponovno organizira "Dolgi triatlon Murska Sobota 2018," ki bo potekal v nedeljo, 9. septembra 2018, s pričetkom ob 9. uri pri Soboškem jezeru.

sobota, 8. september 2018 ob 23:14

Najboljšo prleško gibanico so letos spekli člani TD Banovci

Letošnji praznik tradicionalne prleške sladice je krojilo vreme. Zaradi izjemno slabe vremenske napovedi je bila prireditev prvo soboto v septembru odpovedana, čeprav so se ljubitelji kulinarike in pohodništva iz cele Slovenije letos veselili predvsem kulinaričnega pohoda po občini Križevci.

sobota, 8. september 2018 ob 21:34

Oljarna Središče ob Dravi že šestnajstič pripravila Praznik buč - dan odprtih vrat

V soboto, 8. septembra, je v Središču ob Dravi potekala že 16. tradicionalna prireditev Praznik buč - dan odprtih vrat Oljarne Središče ob Dravi. Prireditev se je pričela s kulturnim programom središke godbe na pihala in mažoretkami iz Nedelišča, nato pa so se na odru zvrstili številni govorniki in bogat kulturni program.

sobota, 8. september 2018 ob 21:15

V Središču ob Dravi poteka Praznik buč z bogatim programom

V soboto, 8. septembra, v Središču ob Dravi poteka že 16. tradicionalna prireditev Praznik buč - dan odprtih vrat Oljarne Središče ob Dravi. Program se je na dvorišču pred oljarno pričel ob 9.30 ter traja vse do 16. ure.Prireditev se je pričela s kulturnim programom, poteka tekmovanje v kuhanju bučnega golaža, v živo kuha tudi Masterchef Darko Klemen, prikaz kmečkih opravil, ogled proizvodnje olja, predstavitev društev, predstavitev starih obrti, kulinarična razstava bučnih dobrot ...

sobota, 8. september 2018 ob 13:16

»Dosorjeva Vetrnica« 2018: 1200 obiskovalcev

Kot vemo, je 3. septembra leta 2008 bil uradno odprt DOSOR, Dom starejših občanov Radenci, ki je svoje prve stanovalke in stanovalce sprejel že v začetku julija istega leta. Tako je sedaj mimo njegova 10-letnica delovanja in 3. septembra 2018 zvečer je bila v DOSOR-jevi razstaviščni avli izvedena zabavna prireditev karaoke. S to zabavo se je pravzaprav zaključilo že četrto poletno festivalsko dogajanje pod delovnim naslovom »Dosorjeva Vetrnica«, ki je bilo istočasno tudi neke ...

sobota, 8. september 2018 ob 07:30

Z motorjem obiskala vseh 212 slovenskih občin

Znan stand up komik Aleš Novak in njegov brat, sta v minulih dneh z motorjem prevozila vse slovenske občine, ki jih je 212. Skupaj sta naredila 3.300 kilometrov v desetih dneh, v vsaki občini sta se tudi ustavila in naredila fotografijo, najlepšo tablo po njunem mnenju pa ima občina Selnica ob Dravi.Kot pravita pa tega drugim ne priporočata. Zakaj, si lahko ogledate v videu.

petek, 7. september 2018 ob 21:28