Sredi belega dne vinjen povzročil prometno nesrečo

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v četrtek, 6. septembra, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 7:50 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na regionalni cesti v naselju Žerovinci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

petek, 7. september 2018 ob 20:25

Na festivalu metalske glasbe popolnoma »zažagali«

Člani Društva alternativne mladine Bistrica so minuli vikend, med 31. avgustom in 1. septembrom, organizirali Breka Fest XI, ki je letos potekal v duhu »grinda«. V Kantini pri reki Muri so številčni obiskovalci lahko prisluhnili kar štirinajstim glasbenim skupinam iz celotne Evrope.

petek, 7. september 2018 ob 20:20

Radenci: Desetletnica razstavljanja v DOSOR-ju

Letos, 5. septembra zvečer, so v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, počastili 10-letno zgodovino aktivnosti na področju umetnosti in sicer z odprtjem razstave likovnih del nizozemskega umetnika Brama D'Honta, ki že vrsto let živi na Goričkem v Prekmurju. Ob tem smo se s pomočjo arhiva spomnili prvih začetkov razstaviščne dejavnosti v DOSOR-ju, kar je lepo »zaokrožila« nekdanja predsednica Društva upokojencev Radenci Marija Erveš, sedaj ambasadorka prostovoljstva ...

petek, 7. september 2018 ob 16:26

Dom starostnikov, ki povezujejo generacije

V znamenju desete obletnice delovanja potekajo letos v Domu starejših občanov (DSO) Gornja Radgona številne kulturne prireditve in družabni dogodki. Poletni pikniki so minili ob sproščenem druženju stanovalcev, svojcev, prostovoljcev in zaposlenih, jesenski meseci pa bodo posvečeni medgeneracijskemu sodelovanju in medsebojnemu povezovanju. Z otroci iz Vrtca Manka Golarja bodo postavljali jesensko skulpturo in trgali grozdje na že tradicionalnih trgatvah »dobrih sosedov«, z Likovnim ...

petek, 7. september 2018 ob 16:16

Filip Kovačič iz Plesnega kluba Zeko prejel srebrni znak OKS

V četrtek je v ljubljanskih Stožicah potekala podelitev priznanj športnikom za dosežke v letu 2017 s strani OKS. Filip Kovačič iz Plesnega kluba Zeko je prejel srebrni znak za osvojeno 3. mesto na evropskem prvenstvu v Breakdancu."Zelo lepa čast je, ko vidiš, da so tvoji plesalci dosegli nekaj in so za to nagrajeni. To je velika vzpodbuda za začetek jesenskega dela, kjer Pk Zeko čaka kar 6 tekmovanj. 2 svetovna pokala, 2 svetovni prvenstvi, eno za disco in eno za hip hop in breakdance, ...

petek, 7. september 2018 ob 12:48

Med hišno preiskavo zaseženo orožje

Policisti Policijske postaje Gornji Petrovci so v četrtek na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 64-letnem občanu. Pred preiskavo je občan policistom sam izročil orožje, malokalibrsko puško znamke Carabin Automatique z nabojnikom in 157 komadi nabojev.

petek, 7. september 2018 ob 12:23

S pištolama skušala oropati bencinski servis, a ju je prodajalka z glasnim krikom pregnala

V petek, 7. septembra, malo po 4. uri sta v bencinski servis na počivališču Lormanje, ob avtocesti A5 Maribor - Murska Sobota, s pištolama v rokah vstopila dva zamaskirana moška. Prvi je bil visok okoli 180 cm, drugi okoli 170 cm, oba oblečena v črna oblačila. Takoj po vstopu se ju je uslužbenka prestrašila in močno zakričala, kar je oba moška tako zmedlo, da sta se obrnila in pobegnila neznano kam.

petek, 7. september 2018 ob 12:01

Koledar prireditev v občini Ljutomer september 2018

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ljutomer in okolici v septembru.RAZSTAVA UMETNIŠKIH DELDatum: petek, 7.9.2018Ura: 16:00Organizator: Mladinski svet LjutomerKontakt: 02 584 80 33Lokacija: Ormoška 22 - Večgeneracijski center Pomurja - enota Ljutomer13. BUČARIJADatum: sobota, 8.9.2018Ura: 15:00Organizator: Turistično društvo Stara cestaKontakt: 041 276 402Lokacija: Mekotnjak (pri Stajnkovih)

petek, 7. september 2018 ob 10:20

V Križevcih pri šoli bodo zgradili igrišče za odbojko, badminton in med dvema ognjema

Župan Občine Križevci mag. Branko Belec in direktor Nograda d.o.o. Marko Novak sta podpisala gradbeno pogodbo za izgradnjo igrišča pri šoli. Z deli se bo pričelo v naslednjih dneh.

petek, 7. september 2018 ob 07:07

»Narodno zavedne Slovence zatiramo, podpornike hrvaškega nacionalizma pa oglašujemo«

Na nas se je obrnil bralec, ki je sredi Prlekije v vasi Križevci pri Ljutomeru opazil velik plakat, ki vabi na koncert hrvaškega pevca Marka Perkovića - Thompsona. Gre za koncert kontroverznega Thompsona, ki bo 22. septembra v Donji Voći na Hrvaškem, poleg pa se oglašuje, da je lokacija le 10 km oddaljena od Zavrča. Enak plakat smo opazili tudi v Ljutomeru. Koncert pri nas oglašuje topeventi.si iz Zabovcev pri Markovcih.

četrtek, 6. september 2018 ob 20:432