Po študentske bone tudi na KPŠ info točko v Murski Soboti

Tudi letos si bo subvencionirano študentsko prehrano mogoče urediti v Murski Soboti, in sicer od ponedeljka, 17. 9. 2017, naprej na KPŠ info točki v bivših prostorih Zavoda PIP!Bone si študentje lahko uredijo vsak dan med ponedeljkom in petkom, in sicer med 8. in 15. uro v Murski Soboti na KPŠ info točki v bivših prostorih Zavoda PIP (Zgradba soboške knjižnice. Vhod nasproti Pomaranče).

petek, 14. september 2018 ob 13:17

Pes napadel 10-letno deklico na poti v šolo

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v sredo, 12. septembra, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 8.41 so bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo, vendar sta se udeleženca že pred našim prihodom sama dogovorila.

petek, 14. september 2018 ob 13:11

Državni zbor potrdil trinajsto slovensko vlado, ki jo bo vodil predsednik vlade Marjan Šarec

Vlada Marjana Šarca se je v četrtek sestala na ustanovni seji. Na predlog predsednika vlade je imenovala podpredsednike vlade. Vlada je za generalnega sekretarja vlade imenovala Stojana Tramteta. Ustanovila je Odbor Vlade RS za državno ureditev in javne zadeve, Odbor Vlade RS za gospodarstvo in Komisijo Vlade RS za administrativne zadeve in imenovanja. Obenem je imenovala več državnih sekretarjev v ministrstvih.

petek, 14. september 2018 ob 07:531

Kolesar zaradi vinjenosti padel in se poškodoval

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali dve prometni nesreči, osem kaznivih dejanj, sedem kršitev javnega reda in miru, nesrečo pri delu in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.V Sovjaku je zaradi vinjenosti in vožnje preblizu desnega roba vozišča padel kolesar in se pri tem lahko telesno poškodoval.

petek, 14. september 2018 ob 07:00

Kolesar čelno trčil v voznico in na kraju nesreče umrl

Iz PU Maribor so sporočili, da so v četrtek, ob 15.39, bili obveščeni, da se je v Rošpohu, na cesti med Spodnjo Kungoto in Kamnico zgodila prometna nesreča med voznico osebnega avtomobila in kolesarjem. Kolesar se je v trčenju tako hudo poškodoval, da je na kraju prometne nesreče umrl.

četrtek, 13. september 2018 ob 18:15

Zbolela za virusom Zahodnega Nila sta se najverjetneje okužila v pomurski oz. savinjski regiji

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) poroča, da so v okviru sistematičnega epidemiološkega spremljanja okužb z virusom Zahodnega Nila v preteklem tednu prejeli dve novi prijavi. Nova primera sta se najverjetneje okužila v pomurski oz. savinjski regiji. Obe zboleli osebi sta bili zdravljeni v bolnišnici in odpuščeni v izboljšanem stanju v domačo oskrbo.Do sedaj so v Sloveniji zabeležili skupaj tri bolnike, okužene z virusom Zahodnega Nila.

četrtek, 13. september 2018 ob 15:20

Komisija zadovoljna z odzivom na razpis

Komisija za ocenjevanje urejenosti krajev Občine Radenci (predsednik Rade Bakračevič, člani: Urška Lukovnjak, Marija Slavič, Zoltan Časar in Bojan Žnidarič) je letos v okviru tradicionalne vsakoletne akcije »Moja dežela lepa in gostoljubna« razposlala v vsa gospodinjstva v občini dopis, da lahko do 24.avgusta pošljejo svoje predloge, kdo si zasluži priznanje za lepo urejenost okolja.

četrtek, 13. september 2018 ob 13:07

Domače mesnine dobiš kar na kmetiji

Minuli konec tedna je bilo na kmetiji Brigite in Edvarda Štelcar v Kraljevcih, v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, nadvse veselo. Na kmetiji so se namreč zbrali številni njihovi sorodniki, prijatelji, sosedje in znanci, ki so s svojim obiskom počastili odprtje "Kmetije z dopolnilno dejavnostjo". Kot se za takšno prireditev spodobi, so Štelcarjevi poskrbeli za bogato pogostitev vseh obiskovalcev.

četrtek, 13. september 2018 ob 13:03

Pri natovarjanju zemlje se je prevrnilo transportno vozilo

V sredo, 12. septembra, ob 15.41 se je na cesti v naselju Moščanci, v občini Puconci, pri natovarjanju zemlje prevrnilo transportno vozilo iz katerega je iztekalo gorivo in olje. Cesta je bila v času nesreče popolnoma zaprta, saj je vozilo ležalo preko celotnega cestišča.Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, z vpojnimi sredstvi počistili cestišče, odstranili zemljo s cestišča in pomagali vlečni službi pri postavitvi tovornega vozila na cesto. ...

četrtek, 13. september 2018 ob 10:14

Ormožani še drugič letos v Ljutomeru premagali »evropsko« Velenje

V sredo, 12. septembra, je RK Jeruzalem Ormož v 1. kolu Lige NLB gostil RK Gorenje Velenje. Tekma je bila odigrana v Ljutomeru v dvorani ŠIC, zaradi klavrnega stanja trdnjave Hard Ek. Ekipa Gorenja je tudi letos poleg Celja eden glavnih kandidatov za naslov državnega prvaka, a so v Ljutomeru Velenjčani, ki so se prejšnji teden uvrstili v 2. krog kvalifikacij Pokala EHF, še drugič letos klonili proti Ormožu.

četrtek, 13. september 2018 ob 09:58