Cvenari so spet kožühali

V soboto, 15. septembra, so člani Turističnega društva Cven na Grüntu na Cvenu pripravili tradicionalno prireditev, že 18. kožühaje in peto srečanje Cvenarjev. Na prireditvi so obiskovalcem na pristen kmečki način prikazali, kako so nekoč na kmetih na dvoriščih v jesenskem času ročno kožühali koruzo. Koruzo potrgajo, s konjsko vprego odpeljejo domov, nato pa sledi kožühanje, kot so to nekoč delali naši dedje.

sreda, 19. september 2018 ob 18:141

Nove naložbe podjetja Ahac v Središču ob Dravi ob 40. obletnici vložnin Droga

Podjetje Ahac je v sredo, 19. septembra, v Središču ob Dravi odprlo novo regalno skladišče in posodobljeno proizvodnjo vložnin Droga. Naložbo, vredno več kot 800.000 eur so financirali iz lastnih in evropskih sredstev. V poslovni enoti Gosad že 40 let proizvajajo vloženo zelenjavo, priloge in začimbe, tradicija živilsko-predelovalne industrije v tem kraju pa sega v leto 1964. Ob obletnici so v podjetju Ahac, ki je lastnik proizvodnje, pripravili tudi veliko humanitarno akcijo.

sreda, 19. september 2018 ob 17:23

Posredovali policisti, ker je sosed žalil soseda

Policisti Policijske postaje Ormož so v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V ponedeljek, 17. septembra, ob 07.55 uri so v naselju Gomila pri Kogu obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Opravljen je bil ogled ter izdano obvestilo o odstopu.Ob 12.18 uri so izven naselja Pušenci obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilne strani vožnje. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.

sreda, 19. september 2018 ob 13:49

Policisti ugotovili identiteto moškega, ki ni znal ničesar povedati o sebi

Policisti PP Slovenska Bistrica so na Kolodvorski ulici v Slovenski Bistrici našli neznanega starejšega moškega kateri ne zna povedati ničesar o sebi.Policija prosi vse, ki bi karkoli vedeli o moškem, da jim to sporočite na interventno številko 113, na najbližjo Policijsko postajo ali na anonimni telefon policije 080 1200.

sreda, 19. september 2018 ob 11:35

GFML-jevci znova dokazali, da so izjemni raziskovalci

Sredi septembra se je odvila 48. podelitev Krkinih nagrad in priznanj, ki je potekala v Novem mestu v tovarni Krka. Izmed 37 raziskovalnih nalog, ki jih je izdelalo 66 dijakov, je bilo kar 7 nalog delo 9 dijakov GFML. Krkine nagrade so, poleg Srečanja mladih raziskovalcev Slovenije, najpomembnejše tekmovanje za mlade raziskovalce, letos pa jih je bilo ob rekordni udeležbi podeljenih tudi največ, in sicer kar 18.

sreda, 19. september 2018 ob 11:08

Na Razkrižju pripravili preventivni dogodek o varnosti v cestnem prometu

V torek, 18. septembra, je v prostorih Knjižnice in čitalnice Razkrižje v dopoldanskem času potekal dogodek v okviru projekta SOŽITJE za večjo varnost v cestnem prometu.Nosilci projekta so Javna agencija RS za varnost prometa, Rdeči križ Slovenija, DARS, Ministrstvo za notranje zadeve in Zveza društev upokojencev Slovenije. Namenjen je bil za starejše voznice in voznike in posvečen Evropskemu tednu mobilnosti.

sreda, 19. september 2018 ob 10:43

Iz osebnega vozila izteklo okoli dvajset litrov dizelskega goriva

V torek, 18. septembra, ob 22.39 je v ulici Ob ribniku v Ormožu, na parkirišču gostinskega lokala, iz osebnega vozila izteklo okoli dvajset litrov dizelskega goriva.Posredovali so gasilci PGD Ormož, kateri so onesnaženje razmastili ter posuli z vpojnimi sredstvi.

sreda, 19. september 2018 ob 08:21

Na območju Prlekije celoten teden motena oskrba z električno energijo

Zaradi vzdrževalnih del Elektra Maribor, so ta teden od ponedeljka do petka predvidene motnje na električnem omrežju po celotni Prlekiji. Že v ponedeljek so bila vzdrževalna dela v Zbogovcih, Moravskem Vrhu, Zasavcih in Kuršincih, v torek pa na Kamenščaku, Mekotnjaku, Cezanjevcih, Stari Cesti, Zbigovcih, Zasavcih in Ormožu.

sreda, 19. september 2018 ob 07:57

Znani Slovenci na Maleku trgali grozdje

Vinska klet Puklavec Family Wines je letos že petič zaporedoma organizirala tradicionalno srečanje za prijatelje, poslovne partnerje, okoliške župane in znane Slovence sredi jeruzalemskih goric, v idilični Zidanici Malek. Skupno zgodbo so pričeli pisati leta 2014, ko so skupaj posadili trte šipona, sledilo je prvo opravilo v vinogradu, od leta 2016 se pa sedaj že tradicionalno vsako leto srečujejo na VIP trgatvi, tokrat v rekordni udeležbi, saj se je zbralo kar 150 zabave željnih gostov ...

torek, 18. september 2018 ob 20:18

Na mejni prehod pripeljal močno pijan

V ponedeljek, ob 16.15 je na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje iz naše države izstopal 56-letni Čeh, voznik osebnega avtomobila, čeških registrskih oznak. Policisti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da je imel Čeh v organizmu kar 1,19 mg/l alkohola.Policisti so mu takoj začasno odvzeli vozniško dovoljenje, ga pridržali in zvečer privedli k dežurni sodnica Okrožnega sodišča na Ptuju.

torek, 18. september 2018 ob 20:01