Sejem SOBRA obiskalo 20 tisoč obiskovalcev

SOBRA 2018 je sklenila zavezništvo obrambe, varnosti, zaščite in reševanja, kjer se je predstavilo 110 razstavljavcev iz 11 držav na 5 tisoč m2 razstavnih, 11 tisoč m2 zunanjih ter 35 tisoč m2 površin predstavitvenih poligonov, demonstracijskih prostorov in prostorov za tekmovanja. Sejem je letos obiskalo 20 tisoč obiskovalcev.

ponedeljek, 24. september 2018 ob 11:57

V trčenju tovornega in osebnega vozila, ena oseba umrla

Iz PU Maribor so sporočili, da so ob 8.43 bili obveščeni, da je na cesti Dolane - Zavrč, približno 3 km naprej od grada Borl, prišlo do prometne nesreče s telesnimi poškodbami, v kateri sta udeležena osebno in tovorno vozilo. Na kraj so takoj napotili reševalce, gasilce in policiste. Zdravnica, ki je na kraju, je ugotovila, da je ena oseba na kraju prometne nesreče umrla.Več podrobnosti: Sinoči pod vplivom alkohola za volanom prehiter, danes umrl

ponedeljek, 24. september 2018 ob 09:58

Aleksandra Pivec še danes s ponosom pove, da je Prlečka

Slovenija ima od nedavnega novo vlado, v njej pa je kot ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano tudi dr. Aleksandra Pivec iz Ormoža oz. Koga, ki pravi, da še danes s ponosom pove, da je Prlečka, čeprav jo je pot iz Prlekije zaradi študija in pozneje službe, vodila na Ptuj in v Ljubljano.Ponosna na svoje korenine"Rojena sem bila v vinogradniški družini dedka Stanka Čurina in prvi del svojega otroštva preživela na Kogu. S selitvijo družine v Ormož se moje obdobje naslednjih 15 ...

ponedeljek, 24. september 2018 ob 08:184

Magi trikratni balkanski prvak

V Celju, na atletskem stadionu Kladivarja je bilo končano tridnevno Balkansko prvenstvo v atletiki za veterane. Tekmovalo je 582 atletov iz 10 držav v starostnih kategorijah od 35 do 95 let. Vsak tekmovalec je lahko nastopil samo v štirih disciplinah. Celjski organizatorji so skupaj z merilno ekipo Timing iz Ljubljane odlično izpeljali tekmovanje.

nedelja, 23. september 2018 ob 20:44

Muce po smrti lastnika nujno rabijo nov dom

Muce so (po smrti lastnika) ostale same pri hiši, zato jim nujno iščemo novi dom. 4 muce so stare 4-5 mesecev, 4 pa od 1-3 let. Pred oddajo bodo vse sterilizirane/kastrirane. Lahko katero od jih sprejmete v svoj dom?Kontakt: dzzpom@gmail.com ali 070/879-212

nedelja, 23. september 2018 ob 19:46

Pokale in medalje je najboljšim podelil v zadnjem času najvidnejši prostovoljni gasilec

V Gornji Radgoni je ta konec tedna potekalo Državno gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta. Že v soboto so na prizorišču tekmovali pionirke, pionirji, mladinke in mladinci, v nedeljo pa se je pomerilo še 270 ekip članic, članov, starejših gasilk in gasilcev. 

nedelja, 23. september 2018 ob 14:33

Ljutomerske karateistke na mednarodnem turnirju osvojile štiri zlate in eno bronasto kolajno

Ljutomerske karateistke, so v soboto, 22. septembra, v Kranju potrdile izredno pripravljenost in odlično formo na mednarodnem karate turnirju. Izmed 39 klubov iz sedmih držav, so osvojile končno 4. mesto med klubi. Posamezno so osvojile štiri zlate in eno bronasto kolajno in so zopet pokorile vso svojo konkurenco.

nedelja, 23. september 2018 ob 12:15

Prleški judoisti nastopili na prvem uradnem tekmovanju v novem šolskem letu

V soboto, 22. septembra, so se na uradnem turnirju v Oplotnici v starostni kategoriji U-14 pomerili tudi prleški judoisti. Prvo mesto sta zasedli Urška Rižnar do 36 kg (TVD Partizan Ljutomer) ter Maša Slavinec do 52 kg (JK Križevci pri Ljutomeru) in tretje mesto Sara Anušek do 63 kg (JK Ormož) ter Laura Vrbančič do 52 kg (TVD Partizan Ljutomer).

nedelja, 23. september 2018 ob 10:48

Nova pesem Marka Škugorja, ki kmalu prihaja v Puconce in Gorišnico

Po veliki uspešnici kot jo poimenujejo "himna ljubezni", Marka škugorja v duetu z legendarnim žal že pokojnim Oliverjem Dragojevićem, "Samo s tobom sam upoznao ljubav" je 12. septembra izšla video premiera nove pesmi "Za tebe bih učinio sve".

nedelja, 23. september 2018 ob 10:11

Posebna policijska enota ob podpori specialnega vozila z vodnim topom izgrednike spravila v red

Na sejmu SOBRA je Slovenska policija v soboto prikazala vajo, katere predpostavka je bila, da so izgredniki ogrožali varnost ljudi. Na srečo je tu posebna policijska enota, ki je ob podpori specialnega vozila z vodnim topom izgrednike spravila v red.Policija prevzela specialno vozilo z vodnim topom

nedelja, 23. september 2018 ob 10:00