Nejc Sterniša zbira mednarodna odličja

Tudi v minulih dneh ni bilo počitka za odličnega mladega karateista iz Lomanoš, Nejca Sterniša, ki je nastopil na petih mednarodnih tekmovanjih, kjer je znova osvajal visoka odličja. Tako je najprej nastopil v Budimpešti, kjer je potekal močan mednarodni turnir, na katerem je nastopilo več kot 1.300 tekmovalcev iz celega sveta. Kot že velikokrat doslej Sterniša tudi tokrat ni razočaral, saj je osvojil odlično drugo mesto med 37 kadeti. Tega uspeha so v njegovem štabu še bolj veseli ...

četrtek, 27. september 2018 ob 07:55

Obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Ljutomeru

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali tri prometne nesreče. V eni sta se dve osebi lahko telesno poškodovali. Obravnavali so sedem kaznivih dejanj, dve kršitvi javnega reda in miru, štiri primere povoženja divjadi in dve poškodbi vozila na parkirnem prostoru.Na področju kriminalitete so obravnavali vlom v gostinski lokal na območju Murske Sobote in vlom v stanovanjsko hišo v Ljutomeru. Na avtocesti sta bila obravnavana tujca, ki sta uporabljala ponarejen ...

četrtek, 27. september 2018 ob 07:30

Mitja Ficko kandidat za radgonskega župana

Pod geslom "Občina in mesto Gornja Radgona zmore in si zasluži več", bo na novembrskih lokalnih volitvah, za župana občine Gornja Radgona, kandidiral tudi Mitja Ficko. Kot sam pravi, je Gornja Radgona v zadnjih letih veliko zamudila in sedaj je potrebno postoriti nekaj novega, da se vrne na stare uspešne poti.Sicer pa Ficko za župana (imel bo tudi svetniške liste) kandidira preko stranke Dobra država, na čigavi listi je bil tudi na pomladnih parlamentarnih volitvah.

sreda, 26. september 2018 ob 21:19

Slovenija premagala Tunizijo z 1:0

Druga tekma skupine je bila slovenski malonogometni reprezentanci na svetovnem prvenstvu Socca Cup le naklonjena. Po porazu na prvi tekmi proti Poljski so se reprezentanti na igrišče podali z dvignjeno glavo in z agresivnejšo igro premagali Tunizijo z 1:0, ko je že v 15. sekundi po podaji Jureta Kandareta zadel kapetan Boštjan Preskar. Rezultat je do konca tekme ostal nespremenjen, Slovenija pa se je veselila prvih treh točk v skupini H. Naslednja tekma, ki pa bo odločala tudi o napredovanju ...

sreda, 26. september 2018 ob 19:37

Helikopter prepeljal obolelo osebo v UKC Maribor

V sredo, 26. septembra, ob 12.51 je helikopter LPE v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor prepeljal obolelo osebo iz Miklavža pri Ormožu v UKC Maribor.Gasilci PGD Miklavž pri Ormožu so pripravili in zavarovali kraj pristanka helikopterja ter pomagali pri prenosu obolele osebe v helikopter.

sreda, 26. september 2018 ob 19:32

Opravljal dela na ostrešju hčerine novogradnje in omahnil v smrt

V torek, 25. septembra, med 14.30 in 15.50, je 50-letni moški sam opravljal dela na ostrešju hčerine novogradnje v okolici Makol. Med škropljenjem ostrešja z zaščitnim sredstvom se mu je odtrgala prečna lata in je zaradi tega padel z višine okoli 6,5 m na tla. Ob tem se je tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.Policisti bodo o nesreči pri delu podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

sreda, 26. september 2018 ob 18:25

V Ljutomeru se urejajo manjkajoče kolesarske povezave

V Ljutomeru se je te dni pričelo izvajanje ureditve manjkajočih kolesarskih povezav na relaciji Ulica Rajh Nade - Ulica Slavka Osterca - Prešernova ulica. V sklopu investicije se bosta uredili obojestranski kolesarski stezi in pločnik v dolžini 850 metrov (na vsaki strani regionalne ceste po 425 metrov). Urejena bo tudi javna razsvetljava, prečkanja čez regionalno cesto ter uvozi v Ulico generala Maistra in Ulico Viktorja Kukovca, kateri bodo skladno z zahtevami razpisa dvignjeni in bodo ...

sreda, 26. september 2018 ob 18:201

Med hišno preiskavo pri 39-letniku zasegli drogo

Policisti PP Gornji Petrovci so v sredo skupaj z vodnikom službenega psa iz EVSP PU Murska Sobota na podlagi odredbe Okrajnega sodišča v Murski Soboti opravili hišno preiskavo pri 39-letnem občanu iz območja Goričkega. Med hišno preiskavo so policisti našli in zasegli 10 PVC vrečk posušenih rastlin zeleno rjave barve - vršičke, katerih teža je okrog 0,5 kg in 5 sadik rastline zelene barve, ki merijo v višino od 85 - 120 cm.

sreda, 26. september 2018 ob 15:34

Jan Žibrat in Deni Kožul v Ljutomeru prikazala trening vrhunskega namiznega tenisa

Slovenska članskareprezentanta v namiznem tenisu, Jan Žibrat in Deni Kožul, sta se vsklopu priprav na EP 2018 v Španiji ustavila v Ljutomeru innavdušenim lokalnim rekreativnim igralcem prikazala treningvrhunskega namiznega tenisa.

sreda, 26. september 2018 ob 12:30

Pravila za lokalne volitve 2018 na Prlekija-on.net

Na podlagi prvega odstavka 6. člena Zakona o volilni in referendumski kampanji (ZVRK, Uradni list RS, 41/2007) spletni medij Prlekija-on.net določa in objavlja obseg, pogoje in način izrabe programskega časa za predstavitev županskih kandidatov, političnih strank in njihovih programov za lokalne volitve razpisane za dne 18. november 2018.

sreda, 26. september 2018 ob 11:32