GFML je izvedla sklop aktivnosti v okviru vseevropskega projekta Noč raziskovalcev

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) je zadnji petek meseca septembra izvedla sklop aktivnosti v okviru vseevropskega projekta Noč raziskovalcev. Kot konzorcijski partner dveh slovenskih univerz so z nizom predavanj in delavnic mladim skušali približati poklic raziskovalca.

ponedeljek, 1. oktober 2018 ob 12:17

Oseba ostala ukleščena pod prevrnjenim traktorjem

V ponedeljek, 1. oktobra, ob 8.13 se je v naselju Lokavci, v občini Gornja Radgona, prevrnil traktor na osebo, ki je ostala ukleščena pod njim.Rešili so jo domačini pred prihodom gasilcev PGD Gornja Radgona, ki so pomagali pri prenosu poškodovane osebe reševalcem NMP Gornja Radgona, opravljali požarno stražo in traktor postavili nazaj na kolesa.

ponedeljek, 1. oktober 2018 ob 10:15

Judo ekipi TVD Partizana Ljutomer prvo mesto na Judo Prlekija open 2018

V soboto, 29. septembra, je na Judo Prlekija open v Ljutomeru sodelovalo 151 tekmovalcev iz 23 klubov v starostnih skupinah U-12, U-14 in U-16. Tekmovali so tudi prleški judoisti iz JK Križevci pri Ljutomeru, JK Juršinci, JK Ormož, ŠD Prleška judo šola in judo sekcije TVD Partizana Ljutomer.

ponedeljek, 1. oktober 2018 ob 09:23

Ženska umrla nasilne smrti, v bližini najden mrtev moški, ki je storil samomor

Iz PU Murska Sobota so sporočili, da so v nedeljo, 30. septembra zvečer, bili policisti obveščeni, da je bila na območju PU Murska Sobota najdena mrtva ženska. Z ogledom in zbiranjem obvestil so ugotovili, da je ženska srednjih let, umrla nasilne smrti. Med zbiranjem obvestil je bil v bližini, na svojem domu najden mrtev moški, ki je storil samomor.

ponedeljek, 1. oktober 2018 ob 09:11

V Ljutomeru neznanec ukradel denarnico

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali pet prometnih nesreč. V eni je bila ena oseba lažje telesno poškodovana. V ostalih štirih je nastala samo materialna škoda. Obravnavani sta bili še dve poškodbi vozila na parkirnem prostoru in dva primera povoženja divjadi. Poleg tega so bila obravnavana tri kazniva dejanja in sedem kršitev javnega reda.

ponedeljek, 1. oktober 2018 ob 07:41

Učiteljica GŠ Slavka Osterca Ljutomer odprla sedmo sezono šova Slovenija ima talent

Nocoj se je na POP TV pričela sedma sezona šova Slovenija ima talent, kjer se iščejo posamezniki in skupine s talentom. Prva je na oder stopila 39-letna Hermina Matjašič iz Destrnika, sicer učiteljica violine na Glasbeni šoli Slavka Osterca Ljutomer. Kot je povedala, jo je na šov prijavila prijateljica.

nedelja, 30. september 2018 ob 20:331

59-letna voznika vozila pod vplivom alkohola in brez vozniških dovoljenj

Policisti PP Lenart so v petek, 28. septembra, ob 19.50 uri, v Trsteniku ustavili 59-letnega voznika neregistriranega kolesa z motorjem, doma iz območja Benedikta. V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil kolo z motorjem pod vplivom alkohola. Pri preizkusu alkoholiziranosti je elektronski alkotest pokazal 0,72 mg/l izdihanega zraka. Prav tako med vožnjo ni uporabljal varnostne čelade in vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Motorno vozilo mu je bilo zaseženo. Zoper kršitelja so policisti ...

nedelja, 30. september 2018 ob 17:18

Pestro in živahno na Miholovem sejmu, kjer so razglasili tudi najboljšo prleško tünko 2018

V nedeljo, 30. septembra, je v Veržeju potekal 7. Miholov sejem, katerega namen je promocija rokodelske dejavnosti in lokalne kulinarike ter dejavnosti posameznih društev in interesnih skupin. V Veržeju je bilo v preteklosti pestro sejemsko dogajanje, ki ga z Miholovim sejmom obujajo, hkrati pa s kvalitetno ponudbo na stojnicah, zanimivim spremljevalnim programom in prleškim pridihom delajo edinstvenega in vse bolj prepoznavnega.

nedelja, 30. september 2018 ob 17:10

Ena najboljših lokostrelk na svetu sodeluje s prleškim zdravilcem in bioenergetikom iz Precetincev

Čeprav sodi med najboljše športnice Slovenije v zadnjih letih, saj je že osem let bila najboljša slovenska lokostrelka, osvojila je številne kolajne in naslove na evropskih in svetovnih tekmovanjih, 25-letne Ljubljančanka Toja Ellison ni pretirano znana v slovenski javnosti. To je nekoliko razumljivo, saj njen šport ni pretirano znan med širšo javnostjo, a glede na dejstvo, da s ponosom nosi dres s slovenskim grbom, si gotovo zasluži nekoliko več pozornosti. Če ne za vse svoje športne ...

nedelja, 30. september 2018 ob 09:08

Šest priznanj ob Svetovnem dnevu turizma

Generalna skupščina Svetovne turistične organizacije pri Organizaciji Združenih narodov je 27. septembra 1970 sprejela svoj statut in ta dan se kot Svetovni dan turizma praznuje od leta 1980 dalje. V Radencih v čast tega prazničnega dne vsako leto podelijo priznanja za urejenost naselij, krajev, ustanov... v okviru projekta »Moja dežela lepa in gostoljubna«. Letos se je komisija, ki jo pri Občini Radenci vodi Rade Bakračević, odločila, da podeli šest priznanj (dve zlati ...

nedelja, 30. september 2018 ob 08:12