Sprehod za spomin, za bolnike z demenco

Podobno kot marsikje po državi, so se na topel septembrski dan tudi stanovalci Doma starejših občanov (DSO) Gornja Radgona, ki so oboleli za demenco, sprehodili po mestnem parku skupaj s svojci, prostovoljci in zaposlenimi. Ob svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni se namreč po celotni Sloveniji organizirajo "Sprehodi za spomin", ki opozarjajo na bolezen, ki se neustavljivo širi. Demenca trenutno sodi med največje zdravstvene, socialne in finančne izzive sodobne družbe. Samo v Sloveniji je ...

sobota, 6. oktober 2018 ob 08:26

In memoriam: Brigita Živec (1924 – 2018)

Po svojem 94. rojstnem dnevu, praznovala ga je 21.avgusta letos v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, se je 29. septembra za vedno poslovila »domska poetinja« Brigita Živec, ki je skoraj celo desetletje bila enkratna in neponovljiva stanovalka tega doma starejših.

sobota, 6. oktober 2018 ob 08:17

V družbi vinskih kraljic opravili svečano trgatev mestnega trsa

V petek, 5. oktobra, sta Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer in Klub Martina - klub vinskih kraljic Ljutomera, pripravila tradicionalno prireditev Prleška brotva v atriju Mestne hiše, kjer so opravili svečano trgatev mestnega trsa, modre kavčine ali žametne črnine - potomke Stare trte, najstarejše žlahtne vinske trte na svetu.

sobota, 6. oktober 2018 ob 08:09

Pod vplivom alkohola izgubil oblast nad vozilom in se v trčenju huje poškodoval

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali devet prometnih nesreč. V eni je bila ena oseba huje telesno poškodovana, tri pa so se končale z lažjimi telesnimi poškodbami. Obravnavana je bila še ena poškodba vozila na parkirnem prostoru in sedem primerov povoženja divjadi. Poleg tega je bilo obravnavanih pet kaznivih dejanj in tri kršitve javnega reda.

sobota, 6. oktober 2018 ob 07:37

Ljutomerski Socialni demokrati z novim vodstvom in s kandidatom za župana

Iz OO SD Ljutomer so sporočili, da so ob zadovoljstvu s podporo volivk in volivcev na zadnjih parlamentarnih volitvah,  ljutomerski Socialni demokrati v želji, da še prodorneje nastopijo na lokalnih volitvah, izvolili novo vodstvo.Predsednik občinskega odbora SD Ljutomer je tako postal Franjo Karlovčec, podpredsednika pa sta Ciril Magdič in Branko Smodiš.

petek, 5. oktober 2018 ob 18:562

V okolici Ormoža obravnavali samomor

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V sredo, 3. oktobra, ob 7:36 uri so bili obveščeni o prometni nesreči na lokalni cesti v naselju Bresnica, kjer je voznik trčil v srno, zato mu je bilo izdano Obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.Ob 10:17 uri jih je oškodovanka iz okolice Ormoža obvestila, da ji je zmanjkal radijski sprejemnik. O zadevi bodo podali poročilo na Center za socialno delo.

petek, 5. oktober 2018 ob 17:41

Društvo KELIH evidentirano kot nosilec za pripravo prleških gibanic v registru nesnovne dediščine

Kulturno, turistično in izobraževalno društvo KELIH je meseca maja posredovalo predlog za evidentiranje nosilca za enoto nesnovne dediščine, ki je že vpisana v register nesnovne dediščine - priprava prleških gibanic.Etnografski muzej kot koordinator varstva nesnovne dediščine je na osnovi pobude, ki jo je poslalo društvo KELIH, pripravil predlog za vpis, Ministrstvo za kulturo pa je na osnovi predloga s sklepom evidentiralo nosilca dediščine. Člani društva KELIH se seveda zavedajo ...

petek, 5. oktober 2018 ob 17:14

Vse najboljše vrtec za drugi rojstni dan!

V tednu otroka, naš vrtec praznuje svoj drugi rojstni dan. Le kaj bi si še lahko želeli?Praznovanje je bilo nepozabno tako za otroke, kot tudi za vse zaposlene. Glasno je odmevala naša vrtčevska himna, manjkala ni torta, prav tako smo morali dokazati zakaj smo prejeli zlato priznanje Najbolj športni vrtec, zato smo premagovali ovire na napihljivih igralih, kjer smo dokazali da si to zares zaslužimo.

petek, 5. oktober 2018 ob 15:39

V zadnjem mesecu dni tretja hišna preiskava zaradi drog na območju Goričkega

Minulo sredo so policisti Enote vodnikov službenih psov PU Murska Sobota ob pomoči policistov PP Gornji Petrovci in kriminalističnega tehnika na podlagi pisne odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 40-letnem moškem iz območja Goričkega.

petek, 5. oktober 2018 ob 15:28

Odprli »Pasji park« za brezskrbno tekanje štirinožcev

Ker je tudi v blokovskem naselju na Tratah v mestu sejmov in penine Gornji Radgoni vedno več štirinožnih prijateljev, katere lastniki predvsem sprehajajo po mestnem parku, športnem centru in tudi po mestnih ulicah, so se na Krajevni skupnosti Gornja Radgona ter domači občini odločili za ureditev "Pasjega parka". Občina je odstopila okoli 400 kvadratnih metrov zemljišča med reko Muro oziroma sprehajalnim nasipom, ter Betonarno Tivadar, na Tratah, zraven so pristopili še nekateri drugi ...

petek, 5. oktober 2018 ob 08:08