Dijaki GFML sodelujejo v številnih mednarodnih aktivnostih

Dijaki in dijakinje Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, so v minulih dneh sodelovali na številnih mednarodnih aktivnostih, v prihodnjih dneh pa se že odpravljajo na nove, med drugim se bodo dijaki predšolske vzgoje udeležili delavne prakse v Nemčiji in delovne prakse v Veliki Britaniji, v Ljutomeru bodo gostovali dijaki iz Makedonije, dijaki GFML pa bodo gostovali na izmenjavi v Španiji.

četrtek, 11. oktober 2018 ob 08:06

NLB poslovalnici v Križevcih in Ormožu zapirata svoja vrata

Po natančnem pregledu doseganja rezultatov poslovalnic ter doseganja kriterijev, kot sta donosnost in minimalen obseg poslovanja, je bil sprejet sklep, da banka NLB zapre 15 poslovalnic, med katerimi sta tudi Poslovalnica Ormož in Poslovalnica Križevci pri Ljutomeru. Poslovalnici se bosta zaprli 3. decembra letos, naslednica obeh poslovalnic pa bo Poslovalnica Ljutomer.

četrtek, 11. oktober 2018 ob 07:47

V dolgih vrstah čakali na tako želen Lars & Sven burger

V sredo, 10. oktobra, se je v Ljutomeru ustavil Foodtruck Lars & Sven burgers, ki je v preteklosti bil že večkrat v Prlekiji, v Ormožu, tokrat pa se je prvič ustavil tudi v Ljutomeru. Svoj tovornjak so parkirali pred Mercator Supermarketom.

sreda, 10. oktober 2018 ob 20:28

Na Oktoberfešti v Juršincih se je zabavalo preko 5 tisoč obiskovalcev

V petek, 5. in v soboto, 6. oktobra, je Društvo prijateljev zabave in mladine Juršinci, v velikem šotoru na športnem igrišču v Juršincih pripravilo Oktoberfešto 2018. Juršinska Oktoberfešta je najstarejša prireditev te vrste v Prlekiji saj jo prirejajo že več kot 10 let in letošnja je dosegla svoj rekord v številu obiskovalcev saj jo je dva dni obiskalo več kot 5.000 ljudi.

sreda, 10. oktober 2018 ob 19:59

Slavnostno kosilo ob 10-letnici DOSOR-ja

Po vseh osmih domskih kuhinjah ter v veliki restavraciji DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radencih, je 10. 10. (desetega desetega) bila opoldne slovesnost ob letošnji deseti obletnici tega doma starejših. Ob slavnostnem kosilu so se spomnili prvih mesecev delovanja leta 2008.

sreda, 10. oktober 2018 ob 18:32

Farmtech v Ljutomeru odpira novo lakirnico

Podjetje Farmtech d.o.o. v četrtek, 11. oktobra, v Industrijski coni v Ljutomeru odpira novo, tehnološko sodobno in ekološko učinkovito lakirnico. Lakirnica je bila zgrajena v manj kot devetih mesecih po najzahtevnejših sodobnih smernicah in bo namenjena za lastne potrebe. Celotna vrednost nekaj več kot 2.000 kvadratnih metrov investicije znaša okoli 4,2 mio. evrov.

sreda, 10. oktober 2018 ob 15:371

Zdravilišče Radenci »Naj kopališče 2018« v kategoriji malih termalnih kopališč

V torek so na Stolpu Vinarium v Lendavi podelili priznanja in skulpture najboljšim v akciji »Naj kopališče 2018«, ki vsako leto poteka v organizaciji RTV Slovenija, v sodelovanju s spletnim portalom »Dobro jutro, Slovenija«, na več radijskih postajah po vsej Sloveniji. Že 28. leto zapored so kopalke in kopalci glasovali za najboljše v kategoriji malih, srednjih in velikih termalnih kopališčih, letnih in naravnih kopališčih ter pokritih bazenskih kopališčih.

sreda, 10. oktober 2018 ob 12:06

Čezmejna dirka z električnimi vozili tudi s TESLA modelom 3

Že četrtič zapored bo dirka e-via - RALLY Z ELEKTRIČNIMI VOZILI med 11. in 13. oktobrom 2018 na kar 600 km dolgi trasi skozi del avstrijske Štajerske (ter čudoviti pokrajini Pomurja in Spodnjega Podravja) nudila »popoln užitek na električni pogon«. Letos ob že tradicionalnem dvodnevnem rallyu e-via predstavljajo še noviteto "warm up day", in sicer v četrtek, 11. oktobra.

sreda, 10. oktober 2018 ob 11:37

S traktorjem policistom preprečil, da bi ujeli voznika na begu

Policisti PP Gornja Radgona so v torek, 9. oktobra, okrog 12. ure med kontrolo cestnega prometa v Boračevi zaustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Suzuki, ki pa na znake policistov ni ustavil in je z vožnjo nadaljeval v smeri Kapelskega vrha in nato v smeri naselja Negova. Policista sta osebnemu avtomobilu sledila z zvočnimi in svetlobnimi signali. Neznani voznik osebnega avtomobila je med vožnjo zapeljal na dvorišče pri stanovanjski hiši, ko se je čez dovozno pot dvorišča postavil ...

sreda, 10. oktober 2018 ob 10:311

Diabetes je bolezen. Jo znamo prepoznati?

Svetovni dan bolnikov, ki trpijo za sladkorno boleznijo, je vsako leto 14. novembra. Letošnji slogan poudarja pomembnost dejanj v sedanjosti za prihodnost brez bolezni. Ključno je prepoznati bolezen in tako poskrbeti za leta, ki sledijo.

sreda, 10. oktober 2018 ob 08:23